Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 33 z 33

Wątek: Jakie pieluchy na plażę (nie do pływania)?

Chustonówka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Dziewczyny, dzięki. To szukam małych majtek teraz

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez peluche Zobacz posta
    bez pieluszki tez fajnie, w końcu dziecko i tak nie leży czy nie raczkuje bezpośrednio na pisku.
    eee? A gdzie leży/raczkuje? Na plaży to ma chyba tylko piasek do wyboru, nie zamykasz go w namiocie chyba?
    Co dwa lata przewrót świata
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
    "Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.

Chustonówka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

o i tu znalazłam takie :
    http://www.krainapieluszek.pl/index....product_id=511
    niby do charlie banana ale jak dla mnie to do każdych kieszonek i do otulacza też[/QUOTE]

Panthero, ten link nie działa a ja za nic nie mogę znaleźć na stronie tych wkładów... Tak z ciekawości chciałam obejrzeć.

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

Majteczki polecam takie jak te: http://allegro.pl/mieciutkie-bawelni...658768763.html
    Są mięciutkie, wygodne i nic się z nimi nie dzieje po wielu praniach. W tych po Zuzi chodzi teraz Franek. Rozmiarem się nie sugeruj. Pasują i na 10 i na 13 kilo.

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Iwka Zobacz posta
    eee? A gdzie leży/raczkuje? Na plaży to ma chyba tylko piasek do wyboru, nie zamykasz go w namiocie chyba?
    na przykład na kocu?
    K. 2009M. 2012

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez peluche Zobacz posta
    na przykład na kocu?
    ALe jak raczkuje albo nawet pełza to przecież zlezie od razu, rok temu Aśki nie dało się otrzymac z dala od piachu.
    Moje panny na plaży w strojach kąpielowych - i tak do wody włażą, to co za różnica, od czego mokry? Po siku się wypłucze. A w ogródku w majtkach, dominika79 kiedyś takie fajne sprzedawała, polskie, krojem podobne do tych linkowanych.
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eciapecia Zobacz posta

Panthero, ten link nie działa a ja za nic nie mogę znaleźć na stronie tych wkładów... Tak z ciekawości chciałam obejrzeć.
    bo już ktoś je kupił czyli mało było... może jeszcze sie pojawią bo sama na podroż pociągiem miałam kupować...
    a majteczki które eruthacus linkowała są fajne (mamy)
    bo dość wysokie w stanie i można do nich włożyć wkładkę.
    inne które mamy są biodrowe i jak coś wkładałam zsuwały się
    Ostatnio edytowane przez panthera ; 17-06-2011 o 12:24
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Iwka Zobacz posta
    ALe jak raczkuje albo nawet pełza to przecież zlezie od razu, rok temu Aśki nie dało się otrzymac z dala od piachu.
    Moje panny na plaży w strojach kąpielowych - i tak do wody włażą, to co za różnica, od czego mokry? Po siku się wypłucze. A w ogródku w majtkach, dominika79 kiedyś takie fajne sprzedawała, polskie, krojem podobne do tych linkowanych.
    wiesz, zależy od dziecka, moja córka nie była w wieku 10 miesiecy nadmiernie ruchliwa, późno usiadła i późno zaczeła chodzić, wiec i z raczkowaniem sie nie spieszyła, toteż raczej na piasek by się nie wyrywała, stąd moje stwierdzenie.
    K. 2009M. 2012

Chustoguru Awatar ala
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

moje dziecko bało się piasku i nie schodziło z koca wogole przez pierwsze 3 dni
    DOULA

najczęściej zaglądam z telefonu, więc proszę o cierpliwość w odpisywaniu

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

NO tak, przepraszam, patrzyłam przez pryzmat własnych doświadczeń. Moje się rozłaziły po okolicy jak tylko mogły.
    A swoją drogą ja nie umiem tak zrobić, żeby koc nie był cały w piachu

Chustonoszka Awatar biankaaa
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Napiszę świeżo po tygodniowym wylegiwaniu się na plaży z rocznym pieluchowcem Najlepiej sprawdziły się formowanki tetro, tetra kikko +Storcheny/otulacze BBH. Tetro zakładane na plaży bez otulacza. Miałam troche jednorazówek na nocki/dłuższe wypady/podróż autem - poza tym synek nosił wielo. Tetra była najmniej uciązliwa jeśli chodzi o pranie i czas schnięcia, podobnie otulacze pulowe, natomiast wełenka elegancko wietrzyła sie przy nadmorskim wietrze.
    Zestaw sprawdził się bardzo dobrze, chociaż szczerze to bardzo zateskniłam do naszych kolorwoych kieszonek

Chustonówka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

dzięki za podzielenie się doświadczeniem! mogłabyś proszę napisać, jak długo schną te formowanki tetro i ile ich mialaś?

Chustonoszka Awatar biankaaa
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

mialam 8 szt, prane rano do wieczora byly suche

Uprawnienia umieszczania postów