Pokaż wyniki od 1 do 20 z 33

Wątek: Pytanie o serię "Kocham czytać" Jagody Cieszyńskiej

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar calineczka
    Miejscowość
    100km od Torunia i 100km od 3Miasta

Domyślnie

się podpiszę-mamy i czytamy. niereularnie, ale zainteresowanie nie maleje z wiekiem .
    mam ten duży zestaw z poradnikiem dla rodziców/nauczycieli?
    myślę, że warto kupić
    też się wkurzam na gie, ha i iks
    Konrad podpisuje swoje prace czasem w przedszkolu i mówi, napisałem kon-rad

Domyślnie

Myśmy właśnie wrócili do serii - kiedyś próbowałam Alę uczyć, ale szybko się zniechęciła. Odpuściłam z żalem. Ostatnio dowiedziałam się w przedszkolu że moje dziecko zna prawie wszystkie litery (nikt jej nie uczył), pani się dopytywała kto ją tego nauczył, bo już pięknie literkuje wyrazy. O żesz!
    Wzięłam dziś pierwsze książeczki Cieszyńskiej i przestawiamy się na czytanie sylabiczne, na raz Ala przerobiła trzy i już pod koniec nie literkowała tylko czytała całe sylaby. Książeczka Kocham uczyć czytać jest dokładana do pakietu 18 książeczek jako dodatek.
    Natalia
    mama Ali 21.11.2006
    i Antosia 11.05.2010

Chustofanka Awatar p0k
    Miejscowość
    Podhale

Domyślnie

Cieszę się, że macie pozytywne doświadczenia z książeczkami Ostatnio też wyszedł pakiecik przystosowany do niemieckiego języka (wiem, że jest tu sporo rodzin dwujęzycznych, dlatego piszę). Właśnie natknęłam się na kilka stron z pomocami do nauki tą metodą więc przesyłam http://zabawysylabowe.blogspot.co.at/ i https://www.facebook.com/sylabainfo

Chustofanka Awatar Weraho
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Dziewczyny, a jak organizowałyscie czytanie tych książeczek?

Czy czytałyście z dziećmi,i codziennie, czy cała książkę?
    Dawałyście kolejną jak opanuje tą co ma?
    Ile Waszym dzieciom zajmowało opanowanie całej książeczki?

Moja sześciolatka ma mnóstwo zapału, ale czterolatka szybko traci zainteresowanie i nie wiem jak ja podejść z tym czytaniem. Jestem ciekawa Waszych doświadczeń.
    Mama Marysi, Zosi i Michałka

Chustomanka Awatar Elanna
    Miejscowość
    Kraków :-)

Domyślnie

Ja sie tym bawie ze starszym. Znajoma pedagozka radzila trzymac sie kolejnosci i brac kolejna po utrwaleniu poprzedniej, nie do końca nam to wychodzi, ale tez nie mamy na razie napinki na nauke czytania
    Zdeklarowana Galicyjka. Matka Polka pracująca.

Mama P (2011), M (2013) i M2 (2018)

Nie wierzy w krasnoludki ani w kalorie.

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

też mogę z czystym sumieniem polecić tę serię

Chusteryczka Awatar Wyga
    Miejscowość
    Wągrowiec

Domyślnie

Dziewczyny, a czy dla dziecka, które jeszcze mówi "po swojemu" (2,5 roku) to będzie dobra propozycja?

Skoro tracisz grunt, to się wznosisz! Leć!

Chustoholiczka Awatar martalicja
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

My czytamy książeczkę, ale nie tylko to i nie cały czas. Produkuję wycinane literki i karty z sylabami, onomatopejami i się tym bawimy.
    Sporo teorii i wyjaśnień jest w książce dołączonej do naszego kompletu, ale można osobno dokupić "kocham uczyć czytać". Dla mnie bardzo pomocna.

Piszemy na piasku, mamy ponalepiane karteczki z sylabami, i dzięki książeczkom wiem co po kolei "produkować"

Polecam serię!

wyga, moja córka praktycznie wcale nie mówiła do niedawna. Nie ma ochoty np. odpowiadać na pytania Ale jak daję coś do czytania, do najpierw nauczyła się odpowiadać samogłoskami i je pokazywać na buzi, lub podnosząc ręce przy Y A potem sylaby ładnie zaczęła powtarzać.
    Najpierw dziecko się przygląda, potem jak już się nauczy, może wskazywać palcem, potem dopiero odczytuje. Także powoli można uczyć.
    Mój Jachu (1,5r)uczestniczy i powtarza LA, LO, LI.... itd po dzieciach starszych
    B 2004. D 2008. M 2010. J 2012
    moje fotografie https://www.facebook.com/Martasframes/
    Miejsce w sieci https://martasframes.com/

Uprawnienia umieszczania postów