Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 58

Wątek: Kanadyjska chusta Chimparoo

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie Kanadyjska chusta Chimparoo

Zapraszam wszystkich do zamieszczania recenzji i ewentualnie fotek testowanej Chimparoo Iris.

Krótkie info o chustach Chimparoo:
    Chimparoo to kanadyjska marka chust i nosideł do noszenia dzieci. Chusty tkane są splotem skośnokrzyżowym zapewniającym idealne podparcie dla pleców dziecka, jego właściwe pozycjonowanie oraz komfort dla noszącego.

Tkanina, z której wykonane są chusty Chimparoo jest bardzo trwała, zachowuje swój kształt i kolory nawet przy intensywnym użytkowaniu i po wielu praniach. Jest wolna od zanieczyszczeń i substancji toksycznych, co zostało potwierdzone certyfikatem Oeko-tex Standard 100 dla tekstyliów godnych zaufania.

Chusta posiada różnokolorowe brzegi oraz środek wyraźnie zaznaczony za pomocą oryginalnej naszywki z wyhaftowanych logo firmy. Końce chusty są ukośnie ścięte, dzięki czemu ogony chusty ładnie się układają.
    Jedną z cech charakterystycznych chust Chimparoo odróżniającą ją od innych marek, jest jej szerkość - 75 cm. Dzięki temu chusta może służyć wiele lat, jest idealna nie tylko dla noworodka, ale również wystarczająca by zapewnić odpowiednie podparcie dla pleców 4-5 latka.

A teraz poproszę o rzeczowe opinie użytkowniczek. Poproszę również o informacje co byście zmieniły, jak ją "uszlachetniły" żeby była jeszcze lepsza.

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustoholiczka Awatar nemhain
    Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

Małgosiu super, że zaczęłaś je sprowadzać- chusty są świetne

Piękne kolory- idealne na jesień i zimę
    gatunkowo bardzo fajny materiał, dobrze sie uklada,mięciutka nie wymaga łamania, świetna nosność myślę, że dobrze nosi też cięższe dzieci, zaznaczony srodek za pomoca dosc duzej naszywki z logo firmy - osobiście wolałabym mniejsza przy krawędzi bo jak motam 2X to i tak jej nie widać ale ładna jest
    Nasze zdjęcia mozna obejrzeć na stronie KK - fotorelacja z marszu przez Warszawe
    http://klubkangura.com.pl/galeriakan...e=igp8683n.jpg

Chustomanka Awatar roziii
    Miejscowość
    kiedyś Wa-wa Bielany teraz z pod Warszawy

Domyślnie

Wpisuję się. MIałam przyjemnoś byc testująca pięknej chusty.
    Wszystkie kolory jakie widziałam piękne.
    Chusta do testów super - mięciutka, delikatnie nawet bym powiedziała, że śliska. Super się dociągała.
    Materiał bardzo fajny, chusta mięsista, ale nie za gruba taka idealna.
    Piękna duża naszywka, zaznacza środek,( może trochę za duża) zobowiązuje do noszenia jej na zewnątrz, czyli jest to chusta jak by jednostonna, bo ta druga strona to już nie tak ładna. A jednocześnie z powodu swojej wielkości ciężko ją wyeksponować na szybko wiązania. No i trzeba pilnować by była na środku
    Dużym plusem, jak dla mnie, jej szerokość, fajne przy motaniu plecaka
    A to kilka fot
    Rozalia( Rozi) mama Patryka 11.2005, Szymona 10.2008, Wojtka 03.2011 i Maćka 06.2019

Chustoholiczka Awatar marza
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Nosilismy sie w plecaczku i w 2x.
    Chusta jest miekka,lekko śliska,dobrze się dociąga.
    Cieńsza od pasiaków Storcza,mysle ze dla początkujacych bardzo fajna.
    Szeroka co jest duzym plusem przy plecaczku
    Bardzo ładne połączenie kolorów(mojemu mężowi sie podbało)

Nie podoba mi się naszywka-logo.Według mnie za duże to coś
    Nie odpowiadała mi też jej cienkość,ale to też kwestia gustuJedni lubią cieńsze chusty,inni kawał szmaty.

Zdjęć w akcji nie mamy

DZiękuję za mozliwość testowania
    Ostatnio edytowane przez marza ; 16-10-2009 o 12:20
    Marzena,mama Neli(X'2004) i Poli(VII'2008)
    Doradczyni po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ®

Zielona Mama.pl chusty, nosidła ergonomiczne, pieluszki wielorazowe. To także wypożyczalnia chust i nosideł oraz nauka wiązania chust we Wrocławiu. Zapraszamy do sklepu stacjonarnego! Wrocław ul. Czarnieckiego 29A/AB

Chusty tkane Little Frog

Chusteryczka Awatar Asikka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Jestem mile zaskoczona tą chustą (dlatego, że tak mało o niej słyszałam)! Moje ulubione kolory - fioletowa śliwka, granat... Bardzo dobrze wiązało mi się w tej chuście plecaczki, mogę się nawet pokusić na stwierdzenie, że nauczyłam się to robić właśnie na tej chuście (i dzięki załączonej instrukcji). Bardzo dobrze dociągało się wiązanie w kieszonce i 2x (lepiej niż w mojej ulli). Chusta miękka, miła w dotyku, tylko węzeł z tych większych. Na początku nie mogłam sobie poradzić z szerokością tej chusty - w kieszonce jeżeli chciałam zostawić widoczną naszywkę na środku to za dużo materiału zbierało się dziecku przy kolankach. Jednak naszywka mi się nie podobała (za duża, za wyraźna) i przy wiązaniu więcej materiału zawijałam dziecku pod szyją
    Plusem są też dwukolorowe brzegi chusty, co ułatwiało wiązanie w 2x. Jednak przy tym wiązaniu jeżeli źle rozłożyłam tą (dużą) szerokość materiału na ramionach to trochę wrzynała mi się chusta w ramię (ale wydaje mi się, że to bardziej wina mojego wiązania niż chusty).
    Ogólnie chusta mi się bardzo podobała (tylko ta naszywka na środku )
    Zdjęć niestety nie mamy, bo fotograf chory a aparat padł
    Elficzka Em - 15.03.2009r i Elfik Ad - 21.05.2012r

Chustofanka Awatar ekspreskawowy
    Miejscowość
    świętokrzyska wieś

Domyślnie

No i mam dylemat - bo jak przeczytałam poprzednie recenzje to wychodzi mi że testowałam jakąś inną chustę .
    Niemniej jednak wystawiam Chimparoo ocenę 4 bo to dobra chusta ale niestety nie dla mnie - nie mogłyśmy się dogadać.

Plusy:
    Nośność rewelacyjna wręcz boska - nawet przy skopanym wiązaniu nie osiada nic a nic, ideał dla cięższych dzieci, wspaniale "ujmuje" kilogramów.
    Wygląd - ładnie dobrane te fiolety i niebieskości, metka oryginalna wcale nie za duża, nie przeszkadzała w noszeniu.
    Ogony ładnie się układają.
    Szerokość na plus.

Minusy:
    Nie wiem czemu, ale miałam duże problemy z zawiązaniem i dociąganiem Chimparoo - nosiłam na różne sposoby, na plecach i z przodu, wiązaniami dobrze przećwiczonymi i takimi których dopiero się uczę, na kurtkę i po domu - i problem pozostawał.
    Chusta jest jakby "czepliwa" - raz ułożona pozostaje na swoim miejscu - przez to jest tak rewelacyjnie nośna ale za cholerę nie mogłam jej prawidłowo zawiązać od razu - potrzebne były dwie, trzy poprawki Przejrzałam forum i to chyba tylko mój subiektywny problem dlatego nie wpłynął na ogólną ocenę chusty.
    Brzegi - sztywne jak kije, tkane prosto, to nie był najlepszy pomysł producenta.

Niemniej jednak dziękuję za możliwość testowania, bo Chimparoo była dla mnie prawdziwym chustowym wyzwaniem
    Dorobek życia: Bolesław (02.XII.2008) Franciszek (11.II.2014)

Chusteryczka Awatar Leika
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Testowałam Chimparoo Iris.

Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona tą chustą. Odkąd "odkryłam" chusty z domieszkami, żadna czysto-bawełniana chusta mnie tak nie zachwyciła Nośność naprawdę bardzo dobra, nosiłam 9,5 kg córkę po kilka godzin dziennie, na plecach i z przodu i nic się nie wrzynało w ramiona, wiązanie pięknie trzymało, nie trzeba bylo nic dociągać. Zawiązanie chusty jest proste, chusta dobrze współpracuje, może nie jest z tych "samowiążących się" ale dociąganie nie sprawia większych problemów. Węzeł średni, ale nie przeszkadza. Nie podobała mi się tylko ta naszywka - tu nie jestem oryginalna ale dość szybko przestałam na nią zwracać uwagę.

Piękne, energetyczne kolory

Bardzo fajna, dokładna instrukcja. Brakuje tylko polskiej wersji.
    Jak dla mnie, chusta na 5
    Starszy Syn (VIII.2006), Córka (I.2009) i młodszy Syn (XI.2011)

http://moje-dzieciaki.blogspot.com/

We are what we think. All that we are arises with our thoughts.
    With our thoughts we make the world.
    Buddha

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

testowałam Iris piekne nasycone kolory.
    chusta bardzo dobrze nosi, świetnie trzyma wiązanie. Naszywka nie miała dla mnie znaczenia, bo noszę jedynie w 2X
    jedyne, co mi troche przeszkadzało, to to, że przy dociąganiu chusta jest jakby "tępa". ale możliwe, ze jest to spowodowane tym, że ostatnio noszę w domieszce jedwabiu i przyzwyczaiłam się do innej pracy chusty.

oceniam na 5

dziekuję za mozliwośc testowania

Chustomanka Awatar polah
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

wieczorem wstawię recenzję i zdjęcia - ale chusta jest bardzo fajna
    Jula 18.12.2004, Wojtek 17.01.2008
    Herbata z Malinami

Chusteryczka Awatar lemonka

Domyślnie

Od jakiegoś czasu mam swoją Juliet Chusta jest świetna pomimo zmian jakie zafundował nam producent ( ponad rok temu miałam testową Chimparoo od Petisu, chusta była nieco inna, ale już wtedy mnie zachwycila, jest gdzies nawet stary wątek z recenzjami ).

Teraz mam ulepszoną Chimparoo kupioną u Paskowki. Tutaj ukłon w jej stronę bo transakcja była bardzo miła i przebiegła szybciutenko. Dziekuję
    A co do samej chusty - nosność ma świetną, większa szerokość jest dobrym pomysłem szczególnie dla dwulatka, którego noszę.
    Chusta nieco twardawa, ale nie za bardzo. Zdecydowanie nie jest kocykowata co dla mnie jest plusem bo nie lubie takich kocyków. Dobrze się dociąga, nie osiada w trakcie noszenia. Jedyne co troche mi sie nie podoba to metka oznaczająca środek, ale myslę, że można ją bez problemu odpruć.

Niesamowicie podobalo mi się jak chusta była zapakowana. Zwinięta w rulonik i ozdobiona ładnym sznureczkiem. Naprawdę bardzo fajnie Szkoda, że nie zrobiłam fotki, ale może ktoś inny zrobił i wrzuci w wątek bo byłoby to bardzo zachęcające zdjęcie

Podsumowując - chusta bardzo dobra i w dobrej cenie
    Planuję kupić za jakiś czas następną

Kto bije, żeby nauczyć, uczy bić.
    flickr-moje zdjęcia

Chusteryczka Awatar truscaffka
    Miejscowość
    Pyrlandia

Domyślnie

Chusta spakowana, jutro leci do hexi, więc szybciutko i króciutko, bo padam z nóg.
    Celowo nie czytam opinii poprzedniczek, żeby się nie sugerować.

Kolor - niby mój, bo lubię fiolety i niebieskości, ale w sumie za ciemna.
    W dotyku - ścierkowaty - to pierwsze określenie, które przychodzi mi do głowy.
    Nośność - świetnie trzyma, nic się nie luzowało, znacznie lepiej trzyma niż moja nati bawełniana - naprawdę byłam mile zaskoczona!
    Inne uwagi - mogłaby być ciut szersza, denerwowała mnie też ta wielka naszyta na chustę metka - nie lubię żadnych takich dodatków na chuście - chusta wg mnie ma być gładka i niczym nie skażona.
    Podobały mi się różne brzegi. I gdzieś kiedyś w innym wątku wyczytałam, że te brzegi są ponoć grube czy sztywne - ale ja nic takiego nie zaobserwowałam.

Sumując - chusta mnie nie powaliła, ale uważam, że to fajny kawał szmaty i będę polecać ją innym.
    Ponieważ w chustach w pierwszej kolejności stawiam na kolor, który potem rzutuje na mój odbiór chusty jako takiej - podejrzewam, że gdyby w moje progi zawitała Julliett, moja ocena byłaby znacznie bardziej entuzjastyczna

Dziękuję Paskówko za możliwość testowania

a moje fotki w chuście są w poniższym wątku: http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=25056
    Doradca noszenia [/FONT]ClauWi® po kursie zaawansowanym
    Szkoła rodzenia i naturalnego rodzicielstwa GAJA - http://www.gaja-szkolarodzenia.pl/
    Szkoła noszenia TULIPANNA - http://www.tulipanna.pl/
    Stowarzyszenie "Poznań w chuście"

Mama Zosi (04.2007), Zuzi (02.2009) i Justynki (04.2013)

Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Dzięki truskaffko za opinię i sliczne fotki.
    Chciałam tylko powiedzieć, że szerokośc chusty to 75 cm - chyba najszersza z dostępnych na rynku chust w ogóle, więc nie wiem jak bardziej szeroka miałaby być?

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo

Chusteryczka Awatar truscaffka
    Miejscowość
    Pyrlandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paskowka Zobacz posta
    Dzięki truskaffko za opinię i sliczne fotki.
    Chciałam tylko powiedzieć, że szerokośc chusty to 75 cm - chyba najszersza z dostępnych na rynku chust w ogóle, więc nie wiem jak bardziej szeroka miałaby być?
    no faktycznie nie mam pojęcia czemu wydała mi się wąska
    Doradca noszenia [/FONT]ClauWi® po kursie zaawansowanym
    Szkoła rodzenia i naturalnego rodzicielstwa GAJA - http://www.gaja-szkolarodzenia.pl/
    Szkoła noszenia TULIPANNA - http://www.tulipanna.pl/
    Stowarzyszenie "Poznań w chuście"

Mama Zosi (04.2007), Zuzi (02.2009) i Justynki (04.2013)

Chustoholiczka Awatar pszczoła
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Ja z opóźnieniem, ale wpadłam ostatnio w jakąś czarną dziurę, w której czas skurczył się do minimum....
    Nosiłam 9,5 kg na plecach (plecaczek prosty), z przodu (2x) i na biodrze.

Wygląd:
    Piękne kolory, chusta urzekała wszystkich, którzy nas odwiedzali w czasie testowaniaJeden z ładniejszych pasiaków IMO, no ale o gustach się nie dyskutuje. Wielka naszywka na środku nie przypadła mi do gustu, wolę dyskretne oznaczanie środka.

Dotyk:
    Ze zdumieniem przeczytałam, że dziewczyny przede mną oceniły ja jako miękką..Dla mnie ta chusta była jedną z najsztywniejszych, jakie dotykałam, co nie jest IMO ani zaletą, ani wadą, w końcu każda chusta kiedyś da się złamaćGrubość IMO taka w sam raz-ani za gruba (nie lubię kocy), ani za cienka.

Nośność:
    Jak już ktoś przede mną napisał, jedna z lepiej noszących chust bez domieszek. Nic mi się nie wrzynało nawet, gdy nosiłam klocuszka z przodu.

Wiązanie, dociąganie:

Mimo sztywności nie była trudna w obsłudze. Dociągała się raczej bez problemów (choć nie jest samowiążąca się), a zawiązana trzymała pięknie, nic się nie luzowało.

Chusta ogólnie podobała mi się, i na pewno kupiłabym sobie taką chociażby ze względu na kolory (no a w sumie to wazne kryterium)

Dziękuję za możliwość testowania!
    wspieram w rodzicielstwie

Doradczyni Noszenia ClauWi®
    Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®

Chustomanka Awatar polah
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

ja też dopiszę swoją opinię
    nosiłam trochę Wojtka (13 kg) i Julkę (18kg chyba albo ciut więcej)
    tylko plecaki

jak dla mnie chusta bardzo, bardzo fajna. średnia grubość nie utrudnia wiązania, ale świetnie podtrzymuje ciężar noszonego
    zgadzam się z pszczołą, że chusta nie jest tak miękka jak nati np., ale mialam do czynienia z większymi sztywniakami
    szerokość chusty pozwoliła mi na noszenie długonogiej julki i było nam obu super wygodnie
    kolory pasiaka przyjemne, choć bardziej podoba mi się juliet

jedynym minusem jak dla mnie jest naszywka

Gdybym miała kiedyś znów mozliwość budowania stosiku, chimparoo na pewno znalazłaby w nim miejsce

a tu foty: tym razem z julą, bo cierpliwa przy pozowaniu była

dziękuję za mozliwość testowania
    Jula 18.12.2004, Wojtek 17.01.2008
    Herbata z Malinami

Chustopaleozoik Awatar qqrq5
    Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

ojej ja testowałam i zapomniałam o komentarzu
    dziekuje za mozliwosc testowania
    powiem szczerze, ze bardzo fajnie nam sie nosilo w tej chuscie zaskoczyla mnie i to bardzo pozytywnie
    kolory ewidentnie moje i sama chciałabym miec takiego pasiaka w swoim stosiuku
    nosnosc dla mojego 16kg szczescia swietna, nic nam nie osiadalo
    chusta mila i przyjemna w dotyku i grubosc mi nie przeszkadzała-w sam raz

[*] i
    Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013

Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter

Chusteryczka Awatar hexi
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

wlasnie jest u mnie chusta testowa - pierwsze wrazenie - przepiekne, nasycone kolory
    jak na pasiaka dosc cienka, miekka i lekko sliska i z lekkim polyskiem.
    o nosnosci nie bardzo sie moge wypowiadac bo Jeremi jest jeszcze leciutki a Ksawery nosic sie nie daje, ale wiaze sie przyjemnie i latwo dociaga
    naszywka na srodku srednio mi sie podoba, ale przy wiazaniu kieszonki na miesiecznym maluchu swietnie sie sprawdzala jako usztywniacz waleczka pod kark
    reasumujaci: chusta mi sie baardzo podobala i bede mocno rozwazala ktory kolor powinien zagoscic w moim stosiku
    aaa i jeszcze pare fotek

Ostatnio edytowane przez hexi ; 28-10-2012 o 12:51

DB PBC

Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Hexi - to pierwsze zdjęcie, takie rozmyte jest suuuuper!!! Kurde jak się uzyskuje takie efekty

Chusteryczka Awatar hexi
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

dzieki
    mam taki programik - media show sie nazywa - w nim takie cuda mozna robic (pcasa tez jest fajna ale nie ma takiego mlecznego rozmycia )

DB PBC

Chustoholiczka Awatar v
    Miejscowość
    jakby Warszawa

Domyślnie

ja tez z poslizgiem

chimparoo mnie nie zachwycila. szczegolnie.
    bardzo rzetelna chusta. po prostu.
    niesie swietnie, ale nie wyglada.
    raczej twarda, ale to akurat lubie.
    rzeczywiscie szeroka i rzeczywiscie obciachowa naszywka.

taki swietny kumpel, nie wielka milosc.
    ciesze sie, ze moglam go poznac

Uprawnienia umieszczania postów