Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: pielucha do spania- brak mi pomysłu :(

Chustomanka Awatar jadorota
    Miejscowość
    Wielkopolska

Domyślnie

Podziwiam upór, ale przeszłabym chyba na eko jednorazówki na noc. Mój synek nie budzi się jak ma mokro, ale ma dopiero 2 miesiące więc wszystko przede mną
    Dorota i trzech muszkieterów '03, '05, '11

Chustonówka

Domyślnie

U mnie ten problem z pieluszkami pojawił sie dopiero niedawno. Do tej pory (jakies 3 miesiące) stosowałam przeróżne wielo w dzien i w nocy i nic sie nie działo. Teraz, kiedy jest cieplej, wszystkie polary, welurki syntetyczne, pule poliestrowe i minkee poszły w odstawke
    Co najdziwniejsze odparzenia pojawiaja sie nie na pupie, ale wokół nóżek gdzie kończy sie pieluszka
    Tak więc na dzień używam tylko naturalne formowanki bądz kieszonki z pula bawełnianego z bambusem od środka (ekomama góra!), a na noc niestety jednorazówki

Chustonoszka

Domyślnie

Sa lepsze eko jedno niz te rosmanowskie, b rzadko uzywalismy jednorazowek, ale przetestowalismy roznych firm, i w tych rosmanowych najwiecej wyciekow, przebierania w nocy itd. Ale to i tak lepsza opcja niz pampers
    a jakie są te lepsze eko???

Chustofanka
    Miejscowość
    szczecin

Domyślnie

u nas tez odparzenia od polarku w upały i o ile w dzień ma w czym biegać to wszystkie nocne z polarkiem i się też zastanawiałam co zamiast tego
    Szymek 2008 Miłek 2010 Jaga 2012

DORADCA AKADEMII NOSZENIA warsztaty i konsultacje chustowe DORADCA LAKTACYJNY http://www.szkolarodzenia.org/
    SPOTKANIA MAM KARMIĄCYCH PIERSIĄ http://www.szkolarodzenia.org/home/s...grupa-wsparcia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez małpa Zobacz posta
    u nas tez odparzenia od polarku w upały i o ile w dzień ma w czym biegać to wszystkie nocne z polarkiem i się też zastanawiałam co zamiast tego
    mój młody miał na noc eko rossmanowskie (pisałam o tym z miesiąc temu) i co drugą noc był przelany. Wkurzyłam się na te eko sreko, bo jak mam co dwa dni pościel prać, to jakie to eko? teściowa uszczęśliwiła mnie dwiema jumbo pakami Pampersów i tych używamy na noc, awaryjnie na dzień. Nie widziałam ich od .....6 lat? i muszę powiedzieć, że technologia w Procterze poszła do przodu, cienkie to takie, że aż nie chcę myśleć co jest w środku, że takie mega siki chłonie. Nie żebym tu miała peany pisać na temat Pampków ale z braku laku je zakładam i dają radę.

Chustomanka Awatar mamaHani
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alkestis Zobacz posta
    Z tego co wiem, żaden materiał naturalny nie daje uczucia suchości.
    To prawda.
    Uczucie suchości dają tkaniny poliestrowe: polar i welur syntetyczny

Mokro: welur bawełniany, welur bambusowy i inne naturalne

Chustomanka

Domyślnie

Ja miałam problem co dla Zuzki na noc żeby nie przesikiwała. Różne kombinacje były ale tylko jeden zestaw mi się sprawdził. Kieszonka babyetta z froty bambusowej a w kieszeni wkład babyetta z froty bambusowej + wkład konopny babykicks i na to otulacz flip. Nie daje rady tego przesikać
    Pampka obiecałam sobie że nie założe za żadne skarby świata

Uprawnienia umieszczania postów