W ogóle chusteczek w domu nie uzywam, myje mała pod kranem.
Gdzies na forum był przepis, jak samemu mozna chusteczki zrobic, brzmiał sensownie![]()
W ogóle chusteczek w domu nie uzywam, myje mała pod kranem.
Gdzies na forum był przepis, jak samemu mozna chusteczki zrobic, brzmiał sensownie![]()
wspieram w rodzicielstwie
Doradczyni Noszenia ClauWi®
Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®
ja mam małe myjki wielo, u mnie każdy sklep z wielo je sprzedaje, frotowe, bawełniane, bambusowe, białe, kolorowe. mam 20szt, piorę razem z pieluchami.
woda, mydełko dla dzieic i waciki, rzeczywiście, te z Dzidzisia są fajne, bo są duże
nie wiem... ja pamietam jak moja cora najstarsza sie urodzila, to chusteczki byly tylko na wyjscia, a normalnie na codzien mylam ja woda i albo pod kranem albo zwykla wata taka zkulkowana.
I bylo ok![]()
wspieram w rodzicielstwie
Doradczyni Noszenia ClauWi®
Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®
schiselle ja mieszkam w uk, tu te myjki są b.popularne, aż dziwne że w Polsce nie- bo przecież wyrzucanie ton wacików dziennie też nie jest eko. a co to za problem wyprać razem z pieluchami
Naj-naj-naj taniej i najzdrowiej samemu "skólkować" (zawsze mówiłam "misiować") waciki z waty z czystej bawełny. Te gotowe są albo drogie albo bawełniano-wiskozowe chyba (nie pamiętam dokładnie jaki był ten drugi składnik, ale chyba wiskoza). "Miśki" najlepiej czyszczą "odbycik" niemowlaczkowi. Do większej powierzchni -pośladków brałam duże prostokątne waciki przekrojone na pół.
no nie, najtaniej to jest używać wielokrotnie
Tak na marginesie chusteczek nawilżających - lekarz koleżanki ją mocno oburczał, że tego się nie używa w domu tylko w awaryjnych sytuacjach, bo prócz uczuleń lubią się na wrażliwej skórze robić ropnie - a pupa to średnie miejsce do leczenia ropnia
Miseczka z wodą i płatki niemowlęce(tańsze od Dzidziusia są My Baby z Tesco).
Ja kupiłam frotkowe myjki wielorazowe cheeky wipes, cały zestaw - drogie, ale się w końcu zwróci, a zależało mi na maksymalnej wygodzie użytkowania, żeby mi się chłop nie zniechęciłDokupiłam też trochę welurkowych od forumki w dziale Handmade.
Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)
rekawice-myjki sa fajne a tanie; ja mam 10 czy 15 szt (chyba 5 kompletow) i wystarcza spokojnie; piore z pieluchami.
np tu w JYSK http://www.jysk.pl/97/98/2022500/a/catalog
no i pod kran, nawet poza domem, nawet w kawiarni jest w lazience umywalka i woda, a wytrzec można tetrówką, zawsze jakas masz przy sobie
lato 2008, jesień 2010, zima 2013... i jesieniozima 2022
--------------------------------
doradca Akademii Noszenia Dzieci od 2010
instruktor Masażu Shantala od 2013