Pupa pod kran!Chusteczki to na wyjscie najwyzej![]()
Pupa pod kran!Chusteczki to na wyjscie najwyzej![]()
Już zapomniałam jak wygląda chusteczka jednorazowaZrobiłam sobie z flanelki
Jak kupa to pod kran jak siku to przemywam myjką z woda i do prania z pieluchą wrzucam. Na wyjścia tez zabieram myjki i wodę w sprayu
![]()
ktoś polecał, że jednorazówki nivea można prać, te porowane.
Ostatnio edytowane przez bladykot ; 14-06-2011 o 15:17
no patrz a ja mam trójkę dzieci i używam od zawsze Dzidziusiów różowych i pupy mają jak hmm brakuje mi słowagładziutkie i bez podrażnień jakichkolwiek...
polecam http://nosidla.com.pl/pl,product,241...eky,wipes.html![]()
Wataha: Nelly: 14/06/2007Lilly i Zuzka: 15/09/2010
![]()
http://zakamarek.eu - targowisko rzeczy różnych
http://shewolf-foto.blogspot.com - moja pasja
2014 będzie nasz!
mam flanelowe myjki, z 40 sztuk, kupione tu na forum. chusteczki nawilżane tylko na wyjścia.
Wersja najtańsza
pocięłam na kwadraty pieluszkę flanelową nożyczkamii woda
z miseczki co by z kranu nie puszczać hektolitrami!
Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.
kup sobie jakąś miękką frotkę albo pieluszkę flanelową i potnij na kawałki jakie Ci odpowiadają
ja chusteczek nawilżanych raz w życiu użyłam, na początku była woda z olejkiem herbacianym (antybakteryjny) i olejkiem z nagietka (łagodzi podrażnienia) teraz papier toaletowy i mycie jeśli trzeba
chsteczki nawilżane można wyprac i wtedy nadają się do ponownego uzycia (mi służą jako waciki + miseczka z wodą)
Mama Blondynki (16.07.2006) i Blondaska (21.08.2009)
niezlamama w wątku o ekokosmetykach podawała przepis na chusteczki do pupy (trochę inny niż ten z dziecisawazne):
A ja polecam chusteczki dla niemowląt. Potrzebne są:
- pół rolki dobrej jakości, grubego, chłonnego, bez żadnych nadruków papierowego kuchennego ręcznika (przecinamy rolkę ręcznika papierowego ostrym nożem na pół),
- 1 łyżka oliwy z oliwek lub oliwy z migdałów,
- 1-2 łyżki delikatnego szamponu dla dzieci,
- 2-3 krople olejku z drzewa herbacianego lub lawendy (właściwości antyseptyczne)
- około 1 szklanki destylowanej lub przegotowanej wody,
- plastikowy pojemnik z wieczkiem do którego zmieścimy pół rolki ręcznika
Do wody dodajemy oliwę, szampon, olejek eteryczny i delikatnie mieszamy. Rolkę papieru stawiamy w pojemniku i równomiernie rozlewamy naszą miksturę na rolkę. Zamykamy i odstawiamy na kilka minut aż ręcznik dobrze cały nasiąknie płynem. Na końcu usuwamy tekturową rolkę ze środka. Chusteczki bardzo łatwo wyciąga się ze środka rulonu.
Przyznam , ze nie próbowałam, ale zapisałam sobie, bo nieustannie zamierzam![]()
A. i J. (23-06-2010)
nie wiem... ja pamietam jak moja cora najstarsza sie urodzila, to chusteczki byly tylko na wyjscia, a normalnie na codzien mylam ja woda i albo pod kranem albo zwykla wata taka zkulkowana.
I bylo ok![]()
wielorazowe myjki - ja kupowałam w NappiMe (cudownie miękkie bambusowe), pewnie i inne szyjące mamy szyją, chyba franiszki widziałam; możesz też używać ręczniczków ikea, choć te trochę szorstkie może.
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)
U nas głównie płatki dzidziusia i woda w termos, żeby ciepła była pod ręką. Choć ostatnio wpakowałam dziecia do umywalki
Jak chusteczki to takie , kupiłam kiedyś z Belli cały karton, 4,22 za paczkę to chyba przyzwoita cena? do tych marki tesco czy rossamann jakoś nie mam przekonania, może bezpodstawnie...
Babydream z Rossmanna sa lepsze od Belli![]()
Mama Blondynki (16.07.2006) i Blondaska (21.08.2009)
bardzo lubię produkty rossmanowskie i często z nich korzystam.
myjki bawełniane polecam
U nas też tylko woda (czasami z mydłem dzieciowym) i wielorazow emyjki. Polecam te od sylviontka z forum i ze strony www.franiszki.pl.
Chusteczki na wyjazdy. Nic się nam od nich nie dzieje, ale po co?