Cytat Zamieszczone przez magda1980
Cytat Zamieszczone przez Monetete
Przyszły do mnie konopie. Poprosiłam Petisu aby je wcześniej pomęczyła w suszarce
Nie wiem ile razy je męczyła ale chyba ze dwa razy.. ( Petisu, popraw mnie jakby co ) i jaki efekt..

Do rzeczy:
DOTYK
Konopie są przecudowne, milusie, milusie, milusie, miękkie, no super są
kto to wymyślił, że sztywne i truuudne do złamania?
btw. czy ten kto tak mówił, miał kiedyś inkę?

ta chusta jest tak samo miękka i "lejąca" jak reszta didków- za co je ubóstwiam
ja miałam inkę i konopie
rzecz w tym,że ponoć starsze konopie są trudnozłamalne, a nowsze łatwozłamalne, co już było na forum.
ja miałam stare i nowe i zdecydowanie jest różnica.
a miałaś pasiaki didków? bo byś na pewno nie napisała,że są lejące i miękkie.

to czas oznajmić, że nowe konopie są normalno-złamalne niczym reszta didków

a pasiaków nie miałam jakoś nigdy nie zapałałam do nich patrząc na foty..
indio ma piękny splot według mnie bardzo mi się podobają te romby, jeszcze jak są dwiema kontrastującymi nićmi to dopiero uwydatnia piękno tego całego kunsztu tkackiego

echh zazdroszczę petisu, że ma tam te wszystkie didymosy ciekawe jak wygląda taki magazyn kilkadziesiąt najróżniejszych wzorów, kolorów, pasków, rombów, rombeczków, z różnymi domieszkami i czego dusza zapragnie Petisu pewnie tam już je głaszcze i z nimi rozmawia i bym się jej nawet nie zdziwiła...
to cudowne mieć je wszystkie tam cudownie być sprzedawcą TAAKICH chust

ech rozmarzyłam się

a może kiedyś będą możliwe wycieczki dla zwiedzających tak jak jest w pałacu prezydenckim

"a tutaj petisu zamawia nowe chusty, w tym miejscu są one składane, następnie idą do magazyyynu chustowego ( tam trzask!- tysiące chust didymosa ) i dzieci otwierają szeroko buźki z zachwytu...."

czyżbym się znowu rozmarzyła? echh późna godzina, to pewnie dlatego głupoty mi przychodzą do głowy