Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15

Wątek: problemy z siusiakiem

Mieszany widok

Chustonoszka
    Miejscowość
    w-wa

Domyślnie problemy z siusiakiem

zdarzyło sie Wam?
    chyba pójde do lekarza
    winne są chyba pieluchy kieszonki (tańsze, z e-baya) i upał.
    próbowałam już kapieli w sodzie oczyszczonej (trochę pomagały, ale nie można przerwać), riwanolu, myślę jeszcze o kąpieli w krochmalu.
    co jeszcze można zrobić?
    wygląda to bardzo źle.
    są i pecherzyki i zaczerwienienie i spuchniecie.
    wydawało mi się, że się udało, a tu wczoraj wróciło z potrójną mocą
    sym ma ponad dwa lata i ciężko się odpieluchowuje. dużo chodzi bez pieluchy i może to tez miało wpływ.
    nie wiem, może to nie odparzenie już, a zakażenie?
    nie widzę opcji pobrania siuśków do badania młody potrafi sie wstrzymywać 2 godziny jak widzi pojemnik
    radzcie, bo jak nie, to jadę do lekarza
    Mały Konstruktor 2009, Kochane Żywe Srebro 2011, Gwiazdka 2014

Chusteryczka Awatar malgos
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja bym jechała do lekarza, z opisu nie wygląda to najlepiej. Może nie chce siusiać, bo rzeczywiście go coś tam piecze?

Chustonoszka
    Miejscowość
    w-wa

Domyślnie

z tym niesiusianiem do pojemniczka i ciężkim odpieluchowywaniem to inna sprawa.
    mimo problemów s siusiakiem, sika normalnie.
    na razie gania z gołą pupą.
    ale lekarza chyba zaliczymy, korzystając z obecności taty. tylko widzisz, ja też się trochę boję, co w tej przychodni mogę napotkać ze względu na młodszego.
    ale nic, myślę, że skoro domowe sposoby nic nei dały, to czas i pora
    pierwszy raz mamy coś takiego. nigdy nie miał poważnych odparzeń, a drobne schodziły po kilku godzinach, przy domowych sposobach.
    Mały Konstruktor 2009, Kochane Żywe Srebro 2011, Gwiazdka 2014

Domyślnie

A próbowałaś kąpieli w nadmanganianie potasu? U nas pomagało na tego typu problemy.
    Za Encyklopedią Leków:
    "Kryształki nadmanganianu potasu rozpuszczone w wodzie dają roztwory zależnie od stężenia jasnoróżowe do ciemnofioletowego. Preparat w zetknięciu z substancją organiczną rozkłada się uwalniając tlen, który działa odwadniająco i utleniająco na wirusy i bakterie oraz tkanki. Preparat działa bakteriobójczo i dezynfekująco. Stosuje się do przemywania ropiejących ran i owrzodzeń."

Chustoguru Awatar yanettee

Domyślnie

wstaw wyparzoną szklaną miseczkę do nocnika, dziecko na nocnik i powinno się udać...
    a jak nie to dziecko nad umywalkę, puścić wodę, i pojemniczek pod pupe, jak zobaczy lejąca się wodę to powinien sie wysikać, wcześniej daj dużo pić

no i do lekarza koniecznie, ale tak czy inaczej mocz karzą zbadać
    Mama Kubusia i Basi

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Słyszałam jak nasza pani doktor po prostu poleciła dobrze umyć i wyparzyć nocnik. wiem ,ze to nie jast metoda idealna, ale zawsze jakaś.

A nie możesz synka z samym ojcem do lekarza posłać, skoro boisz się w ciąży iść do przychodni?
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Uprawnienia umieszczania postów