Może już było, ale jestem aktualnie zszokowana tym:
http://didymos.com/index.php?s=tying...ying%20methods
pozycja "facing outwards".
Może już było, ale jestem aktualnie zszokowana tym:
http://didymos.com/index.php?s=tying...ying%20methods
pozycja "facing outwards".
Milena, mama Antosia, Ignasia i Maciusia.
Biżuteria ręcznie robiona
...
niemy wytrzeszcz mnie ogarnął
złotowłosa i trzy misie
<3 <3 <3
zbiesil sie didymos.
OT - ty priwa masz, i co?![]()
matka czworga![]()
![]()
![]()
i psa
nic się nie zbiesił, przeczytajcie opis
"
The Cross Carry facing outwards
Some children like to be carried facing outwards. You can do this, of course, with this sling, as well. However, we don't recommend this way of carrying - neither in the sling nor in any other carrying-device.
This is because of the following reasons:
The babies legs are dangling in the air, the child can't support itself and the Frog leg position is not possible. The rounded back is not supported. The baby is rather encouraged to form a hollow back. The baby can't check by a quick glance to your face about "dangerous" situations. And it also can't withdraw from all the stimulations around him, even when he gets tired.
About this subject please also read the
comment by Dr. Evelin Kirkilionis."
przecież opis jest, żeby tak nie wiązać...
chyba, że nie kumam żartu
klikam tu od października 2007...mama magdalenki [07.07] i marcela [08.09]
Akademia Noszenia Dzieci - współzałożycielka i trenerka - szkolenia na doradcę noszenia w chustach i nosidłach miękkich
Cóż, wisiadeł nie mieli, to rozszerzyli ofertę.
Marta, żart żartem, ale zainstalowali tam prawdziwe dziecko.
Kompletnie mi to nie pasi do didka.
Ale komentarz pani dr jest na piatke!
Tylko kto czyta "maly" druczek![]()
Kolejny przykład jak z chustę można przekształcić w wisiadło.
Przykre, że takie coś demonstruje Didymos.
Na szybko spojrzałam na zdjęcie. Opisu nie miałam chęci już czytać. Może gdyby zdjęcie było przekreślone albo lalka zamiast dziecka, to komunikat byłby bardziej czytelny "tak nie nosimy".
Ostatnio edytowane przez pati291 ; 09-06-2011 o 22:36
Fatalne, ale to chyba jakieś starożytne zdjęcia są?
BTW argumentacja, że pokażą ale że tak nie rekomendują do mnie nie przemawia, to tak jakby napisał np producent fotelików dziecięcych że można bez pasów ale oni nie polecają (no ok kaliber może nie taki ale coś w tym guście...)
Edit - powinno być zdjęcie przekreślone - ale wtedy wiele mamusiek kupujących didki i motających przodem (wszak są takie) mogłoby się obrazić![]()
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl
klikam tu od października 2007...mama magdalenki [07.07] i marcela [08.09]
Akademia Noszenia Dzieci - współzałożycielka i trenerka - szkolenia na doradcę noszenia w chustach i nosidłach miękkich
No ok, ok, Mary-Anne nie przeczytała całego opisu, mimo że Mary-Anne włada angielskim w stopniu więcej niż zadowalającym.
Szukałam bowiem zdjęć jednego wiązania didkowego. I weszłam w ten dział. I są sposoby noszenia - zdjęcia i opisy. Jak zobaczyłam to, wcięło mnie tak mocno, szczególnie jak przeczytałam początek, o ten: "Some children like to be carried facing outwards. You can do this, of course, with this sling, as well". However do mnie nie dotarło już. Żaden żart. Ale dalej pojąć nie mogę, że sposób uznawany za zły jest wrzucony do worka z prawidłowymi sposobami noszenia. Jestem przekonana, że wiele osób zobaczy to samo co ja.
I nie mam żadnych wyrzutów sumienia, że nie doczytałam i że założyłam ten wcale nieżartobliwy wątek.
Milena, mama Antosia, Ignasia i Maciusia.
Biżuteria ręcznie robiona