Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 41 do 48 z 48

Wątek: Pierwszy dzień w pampkach...

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magda1980 Zobacz posta
    a.wydaje mi się,że w temacie chodzi o jednorazowe pieluchy nakładane gdy jest gorąco,a nie ogólnie ale może źle zrozumiałam pierwszy post
    Myślę, ze wiosną jesienią było by inaczej, ale testować nie będę
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Chustonoszka

Domyślnie

Córka na pampkach - żadnych odparzeń
    synek pierwszy rok na pampkach - żadnych odparzeń, potem system mieszany i uwaga - przy wielo bez zabezpieczenia pupy (pudrem) ma pupę czerwoną, przy pampkach - nie.
    Mama Blondynki (16.07.2006) i Blondaska (21.08.2009)

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja tylko chcę wspomnieć, bez wsadzania kij w mrowisko- albo właśnie wsadzając, że mnie mimo ,ze przeraziła mokra pupa Balbi od potu, bardziej odstraszają od pampków długofalowe skutki działania pampków- jak możliwość wtórnego wnętrostwa( są badania) - ale to wiadomo u chłopców i oddziaływanie chemikaliów.
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Chustonoszka

Domyślnie

mój starszy był w pampersach, pupę miał zawsze idealną, nawet w upalne lato. myślę że większość rodziców pampersowych potrafi rozpoznać czerwoną, odparzoną pupę, już nie przesadzajmy.

wełna jest bezkonkurencyjna ale właśnie po 3 m-cach używania praktycznie non stop w wersji na (naturalne) formowanki niestety uczuliła mi paskudnie młodszego nie chciałam wierzyć że to wełna, ale to zdecydowanie ona, skóra robiła się paskudna tam gdzie dotykała jej wełna. a niby taka naturalna i dobra :/ teraz przerzuciłam się na otulacze 50/50 bawełna/pul, mam nadzieję że oddychają bardziej niż te czysto pulowe

Chustonoszka Awatar mymmeli
    Miejscowość
    Warszawa - Śródmieście

Domyślnie

U mnie pampki czy wielo nie robi różnicy, jeśli chodzi o odparzenia (choć nie próbowałam wełenki). Wpływ ma tylko częstość robienia kupy Pierwszy miesiąc-półtora szło praktycznie non-stop i pupa była jak wóz strażacki. Teraz, jak jest raz dziennie - marzenie.
    Alicja 27.02.2011

Chustonoszka
    Miejscowość
    w-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kawiareczka Zobacz posta
    mój śpi w eko z rossmana, i czasem pomyka w dzień jak muszę mu pupę maścią wysmarować albo zostaje z dziadkiem. Nic się nie dzieje. A, i wyczytałam na opakowaniu, że ten eko jest oddychający ale teraz na upały zdecydowanie najlepiej mu w kieszonkach czy formowankach z bambusem przy pupie (zawsze z otulaczem). Choć wczoraj siedział godzinę w piaskownicy w real easy i poza tym, że pielucha została zapiaszczona to pupa cacy.
    A tak w ogóle to Pampersy są najgorsze
    jakie to są eko z roosmana?
    możesz zarzucić linka?
    będę wdzięczna :0
    Mały Konstruktor 2009, Kochane Żywe Srebro 2011, Gwiazdka 2014

Chustomanka Awatar aska.jb
    Miejscowość
    Warszawa - Tarchomin

Domyślnie

A my za dwa dni wyjeżdżamy na urlop więc dzisiaj na próbe wsadziłam Kubę w eko pampka z rossmana i... Kuba w ryk Zdzierał pieluchę z pupy krzycząc "mamo blee". Tłumaczyliśmy, opowiadaliśmy, zakładaliśmy pluszakom, ale on nie i nie. Zdjęlismy pampka założyliśmy wielo - cisza - poszedł się bawic...
    Muszę cos wymysleć, bo nie będę prała wielo w reku przez dwa tygodnie

Chustodinozaur Awatar Anyczka

Domyślnie

My na urlop dopiero w sierpniu, ale już teraz wiem, że przez tydzień będą pampersy - nie mam ani tyle samozaparcia, ani przekonania, żeby prać wielo w ręku i suszyć na pensjoantowym balkonie...
    Na szczęście Jadwisia mała jeszcze i chyba nie powinna zdzierać z siebie pampków z takim gniewem, jak Kuba)

Uprawnienia umieszczania postów