-
Chustofanka
Super jest poczytać takie dłuższe przywitanie. Możesz być z siebie dumna, że dajesz radę tyle na wielo i do tego Mati już używa nocnika. Wiele osób zakłada wielorazowe w dzień a na noc jednorazową pieluchę. Gratuluję ciąży a co do równoczesnego karmienia to zobaczysz ile dasz radę. Są matki, które spokojnie karmią dwójkę dzieci, zwłaszcza przy tak małej różnicy wieku. Co do narzekań otoczenia na chusty, BLW, długie karmienie piersią - olej to. Wszystkim nigdy nie dogodzisz. A i różnorodność się przydaje. U mnie mąż wózkowy, jedna babcia totalnie wózkowa a druga w 3/4 chustowa. Gdy moja mama po raz pierwszy usłyszała o chustach i BLW to mnie wręcz zwyzywała. Jednak jak zobaczyła, że dziecko błyskawicznie się uspokaja i zasypia, że nie trzeba wózka targać, że nie dławi się jedzeniem - to przyłączyła się. Mąż też przeciwny po jakimś czasie zaakceptował.
W niedzielę dałam dwie rady ciężarnym z pierwszym dzieckiem: to wy decydujecie jak zajmować się dzieckiem bo to wy jesteście za nie odpowiedzialni i to wy będziecie ponosić konsekwencje; możecie jako rodzice mieć różne zdania ale obydwoje możecie mieć rację w tym samym czasie - każdy ma swoje podejście i trzeba znaleźć wspólne rozwiązanie.
Uprawnienia umieszczania postów