Pokaż wyniki od 1 do 20 z 862

Wątek: rapalufanki :)

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar abcd_2007
    Miejscowość
    Elbląg

Domyślnie

To i ja się dołączam do grona rapalufanek.
    Nasza pierwsza chusta (bo chyba prześcieradło z Almelle sie nie liczy?) to rapalka liliowa w ciemnofioletowe kwiatki i inne serduszka.

Na początku była sztywna, teraz, po zaplataniu w warkocz i codziennym motaniu robi się fajnutka

Chustofanka Awatar JagodowaMama
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

To i ja się dopiszę - lepiej późno niż wcale
    Uwielbiam swoje dwie rapalki

Chustonówka
    Miejscowość
    nowy dwór mazowiecki

Domyślnie

Ja też już mam 2. Nabyłam ostatnio za 100zł niestety całkiem nową lawendową w fioletowe kwiatki z metką j&J. Ta jest od spodu taka jak flanelka, więc mnie (cytując moją polonistkę z czasów lo) "zdziwko chapnęło". W porównaniu do pożyczonej od siostry fioletowej rapalki sprzed 5lat, ta jest miękka, choc tamtą łamię już pół roku przynajmniej raz dziennie wychodząc na spacer z dzieciem i psem. Się zastanawiam, czy lubiłabym rapalki nadal gdybym spróbowała noszenia w innej chuście

Chustofanka Awatar JagodowaMama
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

karynko ja mam jeszcze Nati, kółkową LittleFrog i miałam LennyLamb. Teraz przy większym chuścioszku na pierwszym planie jest Rapalu. Może jakaś z wyższej półki lub z domieszką byłaby lepsza, ale rapalka nieźle sobie radzi.

Chusteryczka Awatar Magenta
    Miejscowość
    Polska Pn

Domyślnie

Posiadam rapalkę piaskową-odbarwioną z czarnej czeka na farbowanie ale brak mi weny twórczej, kupiłam tez ostatnio czarną morową i strasznie mi nie pasi, może zimą jeszcze dam jej szansę. Mam też hamalu kółkową, ale moja córka za ciężka

Chusteryczka
    Miejscowość
    Böblingen

Domyślnie

Mam różne, różnych firm i 7rapalek... No dobra, cieszą oko, bo za dużo szmat, ale i tak ciężko się z nimi rozstać
    http://kachaskowo.blogspot.com
    a najlepsze me dzieła: Michał 06-06-2007 i Klaudia 17-09-2011
    bociany dzieci nie noszą, ja tak (zapożyczone z nosime.sk)

Chustonówka
    Miejscowość
    nowy dwór mazowiecki

Domyślnie

Noszę od roku, ale na forum jestem krótko. Mało też znam osób noszących. Jak to jest u was z miłością do chust? Czy tak jak z butami(nigdy mało)? czy raczej dobieracie stosik żeby być przygotowaną na każdą pogodę/preferowany kolor ubioru?
    Ja początkowo miałam elastyka melonowego od tetro i kieszonkę chusta.pl, która szybko zrobiła się za duża. Elastyk za to po 8kg za mało nośny. Teraz mój niejadek wazy 9.30kg(roczniak z wagą urodzeniową 3.820) i praktycznie od 3miesięcy nie przybiera na wadze. Nosimy się na plecach lub na biodrze. Chusty mam 2, i jak na razie mi wystarczają (rapalki fioletowa i lawendowa J&J). Czasami chciałabym jakąś krótszą chustę do prostego plecaka, bo rapalka po normalnym zawiązaniu wisi do kostek, ale bez ciśnienia.

Uprawnienia umieszczania postów