Pokaż wyniki od 1 do 20 z 95

Wątek: Nosidło ERGONOMICZNE Eco Womar

Mieszany widok

Chustomanka Awatar Celebrianna
    Miejscowość
    Oleśnica

Domyślnie

Nosidło na pierwszy rzut oka wydaje się fajne. Miły materiał, miękkość, ładnie wykonany, wszystko profesjonalnie. Niestety, w noszeniu już nie jest tak miło... do tej pory narzekałam na paski w manduce, ale po tym nosidle z Womaru mogę je jedynie chwalić.
    Paski mają podwójne klamry, co niemal uniemożliwia dociąganie już z dzieckiem w środku. Co prawda w instrukcji jest mowa o tym, żeby pasy dociągnąć na sobie najpierw...ale zupełnie nie wyobrażam sobie tego. Dociągnę za mocno i co? muszę dziecko wyciągnąć, żeby zmienić ustawienie. Poza tym, ja noszę często w nosidle w różnych pozycjach - zmiana nawet dwa razy dziennie ustawień, to masakra. Nie wspomnę już o różnych noszących - tato i mama w innych rozmiarach (mój małż ma 2m wzrostu, ja 1,6 ).
    Nosidło było trochę za nas za wąskie w panelu - nóżki nie były podparte do kolanek.
    Na plus dodam, że gdy już jakoś, po bólach dociągnęłam pasy, w nosidle nosiło się dość wygodnie. Może, jak ktoś nie musi zmieniać ustawień, to może być całkiem niezłe nosidełko. Zdjęcia niestety nie mam, bo tak byłam wyczerpana zakładaniem, że miałam tylko w oczach...
    po prostu Agata

Chustofanka Awatar kachna_zg
    Miejscowość
    Zielona Góra

Domyślnie

i ja w końcu muszę zaległą recenzję napisać
    Nosidło na pierwszy rzut oka wygląda bardzo sympatycznie, jest mięciutkie, kolorowe.
    Niestety mam wrażenie, że materiał jest zbyt delikatny i będzie się rozłaził w miejscach wszycia pasów Regulacja pasów to koszmar, nijak tego nie można na sobie podociągać. Panel w stosunku do szerokości jest dość wysoki. Zoja należy do drobnych dzieci, w wieku 9 miesięcy waży około 7kg i niestety panel już nie starczał od kolanka do kolanka, za to na wysokość to wpadała tak głęboko, że nic nie widziała... Udało nam się raz wyjść na dłuższy spacer i niestety po jakimś czasie zrobiło się niewygodnie, chyba przez kiepsko wypełnione pasy naramienne(gąbka w nich jest strasznie delikatna i po dłuższym noszeniu pasy zaczęły nam się zwijać).
    Zdjęć tym razem nie mamy, mąż pracował w takich godzinach, że nie mieliśmy jak zrobić. Dziękuję za możliwość testowania
    Maciek 27.01.2009; Zoja 12.01.2011

Doradca Noszenia Clauwi®, Doula, Promotor Karmienia Piersią Zielona Góra i okolice

Chustomanka Awatar dorcik81
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

wypadało by napisać parę słów...
    tak naprawdę to pierwszy ergonomik w którym miałam okazję ponosić (wcześniej przymierzałam AP)więć porównania z innymi nie mam
    nosidło wykonanie ładnie,miłe w dotyku,ładnie dobrane kolory,panel miękki,pasy całkiem fajnie wypełnione,łatwo się zapinały i całkiem dobrze dociagały
    mimo to komfort noszenia taki sobie,ja osobiście wolę mt
    starsza 27.11.2008
    młodsza 28.12.2010
    -Niektórzy ludzie są podli ,bo kłamią!- krzyknął Lubiński -A inni są jeszcze bardziej podli ,bo mówią prawdę- odparł doktor.

Chustofanka Awatar procella
    Miejscowość
    Kluczbork

Domyślnie

Przede wszystkim dziękujemy za możliwość testowania

mam duży sentyment do Womaru - miałam od nich pierwszą chustę...

do rzeczy
    Zalety:
    1) gustownie uszyte;
    2) bardzo wygodne ( Krzys 12 kg);
    3) możliwość krzyżowania pasów;
    4) możliwość noszenia na biodrze;
    5) dobrze wypełnione ( pasy i brzegi nosidła)
    6) dokładna instrukcja;
    6) gumeczki na pasy ( moje ulubione )
    Wady
    1) trochę skomplikowane;
    2) źle reguluje się pasy z dzieckiem wewnątrz
    3) brak kapturka;

+ uwagi dodatkowe
    1) śliniak nie potrzebny;
    2) pasy dodatkowe - denerwujące i nie potrzebne;
    Krzyś 24.08.10

Chustoguru Awatar odynka
    Miejscowość
    odiland

Domyślnie

ja poki co foty - recenzyja jak usna potffory

Wataha: Nelly: 14/06/2007 Lilly i Zuzka: 15/09/2010

http://zakamarek.eu - targowisko rzeczy różnych
    http://shewolf-foto.blogspot.com - moja pasja

2014 będzie nasz!

Chustoholiczka

Domyślnie

eeehhh, piękniejesz kobieto z miesiąca na miesiąc zamiast się starzeć to z upływem czasu wyglądasz coraz lepiej - to niesprawiedliwe!

Chustoguru Awatar odynka
    Miejscowość
    odiland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cobra Zobacz posta
    eeehhh, piękniejesz kobieto z miesiąca na miesiąc zamiast się starzeć to z upływem czasu wyglądasz coraz lepiej - to niesprawiedliwe!
    o mamo dziekuje choc wcale sie tak nie czuje ale podobno matki blizniakow starzeja sie wolniej

a teraz nt:

dla mnie podstawowym i chyba najwiekszym minusem jest pas biodrowy... za gruby i za krotki, to ze jest tak gruby powoduje iz te pasy czarne wrzynaja sie w cialko a ja takowe posiadam

druga rzecz, ktorej moglo by nie byc to te pasy w srodku, ale w manduce tez mnie drazni ten wklad dla niemowlaka... dla mnie po prostu jest to zbyteczne bo niemowlecia w to nosidlo bym nie wlozyla...

generalnie material bardzo miekki,mily w dotyku i przyjemny w noszeniu, panel fajny - ja lubie takie wyzsze aczkolwiek w zaglowku jest duzo wypelnienie a glowki dobrze nie podtrzymuje gdy dziecie usnie...

wqrzalo mnie zapinanie na biodrze, za to bardzo spodobal mi sie patent z zabezpieczeniem rozpinania klamry przy pasie biodrowym.

sliniak od czapy

nosilo nam sie wygodnie i milo zaskoczyla mnie szerokosc panela - w zalaczeniu foty porownawcze z manduka

aha - pudlo ladne aczkolwiek jakos nie widzi mi sie by Pan na focie z przodu mial to malenstwo w tym modelu toz moim panel jeszcze wysoko siega - takie malenstwo by mi sie utopilo zapewne

instrukcja w porzadku.

uwazam, ze firma idzie w dobrym kierunku

obiecane porownanie szerokosci i dlugosci panela i pasa biodrowego:

dziekuje za mozliwosc testowania - nadal szukamy nosidla idealnego
    Wataha: Nelly: 14/06/2007 Lilly i Zuzka: 15/09/2010

http://zakamarek.eu - targowisko rzeczy różnych
    http://shewolf-foto.blogspot.com - moja pasja

2014 będzie nasz!

Uprawnienia umieszczania postów