Pokaż wyniki od 1 do 20 z 95

Wątek: Nosidło ERGONOMICZNE Eco Womar

Mieszany widok

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cobra Zobacz posta
    no a ja zrozumiałam, że chodzi o to, że po rozciągnięciu pasów do krzyżowania potem trzeba je skracać... czyżbym miała problem z czytaniem ze zrozumieniem?
    a nie mi chodziło o to mnóstwo zabawy
    przestawienie np manducy z rozm XS (mój) na XXL (mąż) zajmuje mi ok 5-10 sekund dzięki temu że pasy wydłuża się skraca jednym pociągnięciem.dodatkowo jesli cos jest nie tak (za luźno/ za ciasno) można dociągnąć poluzować juz z dzieckiem w środku. - tez jednym pociągnięciem (podobnie mają tuli i doux doux i w sumie większość nosideł które widziałam, dlatego te dodatkowe klamerki mnie zdziwiły)
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustoholiczka

Domyślnie

a ja je odbieram jako dodatkowe zabezpieczenie zresztą sama dokupiłam i zamontowałam dodatkowe klamerki do Timaru ergo - jakoś się tak czułam bezpieczniej, bo wolę rozluźnić i popuścić dodatkową klamerkę niż żeby mi się samo suwało (jak to miało miejsce właśnie min w timaru )

Chustonówka

Domyślnie Zatem polecacie? Czy lepiej ergobaby?

z zainteresowaniem przeczytałam wszystkie Wasze opinie o ergonomiku womar. Rozważam zakup dla malucha (5,5 miesiąca, 9 kg) - kupować? Czy lepiej poczekać na wprowadzenie poprawek a tymczasem wybrać np. ergobaby? poradźcie!

Chustopróchno Awatar sakahet
    Miejscowość
    Spain :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krasne Zobacz posta
    z zainteresowaniem przeczytałam wszystkie Wasze opinie o ergonomiku womar. Rozważam zakup dla malucha (5,5 miesiąca, 9 kg) - kupować? Czy lepiej poczekać na wprowadzenie poprawek a tymczasem wybrać np. ergobaby? poradźcie!
    ergobaby ja osobiście nie polecam, bo mi zupełnie nie podpasowało, ale ja je przymierzałam, jak córa miała 8 m-cy i drobna była; już wygodniej mi było w womarze, ale testowałam już przy większym dziecku

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krasne Zobacz posta

ale dzieciaczek zdecydowanie za mały do tych nosideł powiniem samodzielnie siedziec; są inne nosidła dla mniejszych dzieci, lepiej do nich dopasowane
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Domyślnie

Zgadam się, że można jeszcze przynajmniej miesiąc poczekać zanim zacznie się nosić malucha. W skali życia to zaledwie chwila
    MADAME GOOGOO® :: NOSIDEŁKA MEI TAI, ERGONOMICZNE I HYBRYDOWE, JEDWABNE CHUSTY KÓŁKOWE, POUCH

Doradca Noszenia ClauWi®

Chustoholiczka

Domyślnie

podpisuję się pod przedmówczyniami - poczeaj aż będzie siedzieć (nie jest to tożsame z tym, że samo usiądzie )

ergobaby mam dwa: standard i sport - zdecydowanie lepszy jest womar ale weź ten z regulacjami na górze też (eco2).

A może mieszkasz gdzieś blisko kogoś, kto własnie testuje lub niedługo będzie testował womara z wątku testowego - wtedy sama ocenisz)

Chusteryczka Awatar AS

Domyślnie

Dziękuję za możliwość testowania To było nasze pierwsze spotkanie z ergo, więc nie mam porównania z innymi. Odnoszę wrażenie, że ilość gadżetów i dodatków przesłoniła trochę perspektywę na wygodę noszenia.

- super nosi, moje 16kg siedziało ponad pół godziny, a jakby go nie było, bardzo wygodnie wypełnione pasy: biodrowy oraz naramienny
    - ładny materiał, wygląda na solidny, miły w dotyku, kolory ładnie skomponowane
    - wygodne dla noszonego, Starszak nie chciał wychodzić, bardzo mu się podobało, a Młodszy szybko usnął
    - ruchomy pas piersiowy, łatwo można go przesunąć, ale uciska pasy, nie wiem czy po czasie nie będą się odgniatały
    - śliniak - niepotrzebny
    - brak kapturka (nie znalazłam)
    -dość wąski panel w stosunku do szerokości - młodszy miał panel powyżej karku, a na szerokość było ok, u starszaka żabka była mocno umowna...
    - nie wiem czy trochę nie zanadto wypełniony zagłówek i góra panela, nie było to zbyt wygodne
    - pasy wewnętrzne dla nas bezużyteczne
    - mały zakres regulacji pasów naramiennych: roz. 42, 1,70m, miałam wszystkie pasy podociągane na maxa, a musiałam opuścić znacznie niżej pas biodrowy niż by mi pasowało, żeby nie mieć luźnego panela
    -pas biodrowy mógłby mieć zaokrąglone końce, czułam rogi na skórze przy noszeniu na plecach
    - klamra w pasie biodrowym z kwadracikiem - przy noszeniu na brzuchu Młody tak o nią zawadzał nogami, że przesunął zabezpieczenie, lepsza wg mnie byłaby ta z trzema przyciskami
    - dodatkowe klamerki - konieczne, bo inaczej pasy same się luzują pod ciężarem dziecka, za to koszmar pod względem regulacji - nim dopasowałam nosidło, dziecko było dwa razy zmęczone, a ja nadal niegotowa do spaceru
    - przy noszeniu na brzuchu z szelkami nieskrzyżowanymi na plecach zawadzałam boleśnie ramionami o klamry

Instrukcja bardzo czytelna, bardzo dokładna, czarno-biała, co mi nie przeszkadzało, jednak napisana miejscami trochę niegramatycznie po polsku.
    Ładnie wykonane opakowanie.
    Ania - dawniej AS_MS_?, mama MichuChichu 22.11.2008 i Manfreda-Mandziuka vel Borysa Szyca 28.10.2010
    i

Uprawnienia umieszczania postów