Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 60 z 95

Wątek: Nosidło ERGONOMICZNE Eco Womar

Chusteryczka Awatar mamafranka
    Miejscowość
    Wejherowo

Domyślnie

dziękuję za możliwość testowania
    to i ja piszę recenzję, zdjęć niestety nie mam
    - Wizualnie nosidło bardzo mi się podoba, materiał (wzór i faktura) jak dla mnie super

-za duzo wypełnień, ciązko mi było założyć na plecach, Franek plłtał sie w tych wewnętrzynych pasach i to była porażka
    - Pas biodrowy ok, ale nie umiałam dociągnąć klamry jak już załozyłam jest dla mnie sposób ta kieszonka na pasie przy noszeniu z przodu ok, ale na plecach to do niczego nie przydatna
    - past naramienne ok, dobrze wypełnione, ale nie mogłam ich dociągnąć i Franej wisiał mi za nisko
    - sliniak do niczego mi sie nie przydał
    - kapturek taki trochę bez sensu, albo ja się z nim nie dogadałam, bo komletnie nie trzyma głowy

Ogólnie nosidło fajne, cena kusząca, ale wymaga kilku poprawek

Małe rączki potrafią ulepić kwiatek z plasteliny, narysować słońce roześmiane, zbudować domek z klocków. Małe raczki potrafią spleść się nad szyją i otrzeć łzy. W małych rączkach mieści się cała miłość.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie niebieskie

nosidlo wizualnie ładne, kolorek tez

plusy
    + dobrze wypełniony pas biodrowy. plus za zapiecie klamry na wypelnieniu przez co nie uciska
    + pasy naramienne dobrze wypełnione jak i boki panela

minusy
    - za krotki panel. konczył sie ponizej łopatek, przez co moj ruchliwy dwulatek mial za duzo swobody i spokojnie sie odchylał do tylu
    - za daleko wypelnione pasy naramienne. mimo ich maxymalnego skrócenia byly za dlugie przez co mały nie byl do mnie "przyklejony" i siedzial za nisko mi na plecach.
    - kapturek nie przydatny w momencie zasniecia dziecia. jako ochrona przed warunkami atmosferycznymi tak, ale nie jako pomoc przy "latającej" główce. przy zamocowaniu go potrzebna pomoc osób trzecich
    - zbyt słabe przeszycia gumek okalających pasy. nosidło prawie nowe a szwy juz nie wytrzymmują
    - wewnętrzne pasy nie przydatne, szkoda ze nie mozna ich odczepic

nosidło testowane tylko w domu. ze wzgledu na zbyt nisko osadzone dziecko i za duzy luz miedzy nami bałam sie wyjsc na spacer

Chustoholiczka

Domyślnie

wielkie dzięki za krytyczne uwagi

kwestia zbyt długich pasów i zbyt małej ich regulacji została już kilkukrotnie poruszana i nawet wysłałam e-mail w tej sprawie i z tego co słyszałam, już pewne zmiany zostają wprowadzone w kolejne egzemplarze.

jeśli dobrze zrozumiałam, to pasy wewnętrzne zostały wprowadzone na życzenie testujących mam... podejrzewam, że mogły to zgłaszać mamy malutkich dzieci, które nie miały wielkiego doświadczenia z nosidłami (ale to chyba nikt od nas z forum, prawda? )

a kapturek to moja "wina" - biję się w piersi, że w instrukcji nie napisałam jak zakładać kapturek. Mam nadzieję, że będzie możliwość wprowadzenia poprawek do niej (pewnie w kolejnym dodruku) poniżej zamieszczam więc oddzielny post z instrukcją zakładania kapturka.

BTW: czy doszycie troczków w jakimś miejscu kapturka pomogłoby w jego używaniu?

mamuchap: a możesz zaproponować jakieś zmiany/rozwiązania w tym nosidle aby było lepsze?

Chustoholiczka

Domyślnie Instrukcja Zakładania Kapturka

Kapturek w Eco1 zakładamy w inny sposób niż standardowe kapturki w nosidłach innych firm dostępnych na rynku. Innowacyjny sposób zakładania kapturka jest wynikiem prac nad tym, aby nawet osoby z bardzo obniżoną ruchomością stawów barkowych mogły go założyć bez skorzystania z pomocy osób trzecich.

1. Kapturek przypinamy do pasów ramiennych z przodu za pomocą troczków z rzepami w taki sposób, aby wnętrze kapturka było zwrócone w naszą stronę a czubek kapturka skierowany był do ziemi.
    2. Należy zwrócić uwagę na to, aby nie ściskać pasów troczkami zbyt mocno, gdyż mogłoby to utrudnić swobodne przesuwanie kapturka
    3. Następnie przesuwamy go do tyłu po pasach ramiennych za swoją głowę naciągając na główkę i kark dziecka.

Domyślnie na razie tylko kiepskie zdjęcia.... i pytanie

Całą opinię napiszę po testach ale chcę pokazać na szybko co prawda kiepskiej jakości ale zdjęcia.
    Czy tylko moim zdaniem moja 14 miesięczna Hania jest na niego za duża ? a przynajmniej do pozycji na brzuchu choć pewnie i z tyłu panel krótki ?

https://picasaweb.google.com/1137430...eat=directlink

zwróćcie uwagę na "dyndającą główkę "
    Synek 28.05.2003
    Córunia 09.05.2010
    http://cudanakijuicudawianki.blogspot.com/ jak spędzam wolny czas

Chusteryczka Awatar Sania
    Miejscowość
    Tychy/Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bursztynka Zobacz posta
    Całą opinię napiszę po testach ale chcę pokazać na szybko co prawda kiepskiej jakości ale zdjęcia.
    Czy tylko moim zdaniem moja 14 miesięczna Hania jest na niego za duża ? a przynajmniej do pozycji na brzuchu choć pewnie i z tyłu panel krótki ?

https://picasaweb.google.com/1137430...eat=directlink

zwróćcie uwagę na "dyndającą główkę "
    Jest za duża, a nawet dużo za duża

Doradczyni Noszenia ClauWi®

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sania Zobacz posta

no to kurczaki jak to jest że tam ma się zmieścić dzieć do 18 kg ? moja waży 10,500 ok. i ma 14 miesięcy ?
    Synek 28.05.2003
    Córunia 09.05.2010

Chusteryczka Awatar djdag
    Miejscowość
    Poznań/Kiekrz

Domyślnie

nosidło się zrolowało pod pupą, spróbuj naciągnąć nosidło tak, żeby rączki wychodziły pod pasami naramiennymi.

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

jak na moje oko to panel jednak jest za mały, ja nie widzę żeby coś się porolowało
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Chusteryczka Awatar Vernea
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bursztynka Zobacz posta
    no to kurczaki jak to jest że tam ma się zmieścić dzieć do 18 kg ? moja waży 10,500 ok. i ma 14 miesięcy ?
    Nie wiem, jak w będzie w przypadku 18 kilo ale mój młodszy ma prawie 12 i jest ok. Wsadziłam również trzylatkę i na szerokość faktycznie jest u niej dosyć wąskie (ale żaba jest), ale wysokość jest ok (w okolicach pach).

Edit: Przyjrzałam się fotkom. Chyba faktycznie powinnaś małą tak jakby wrzucić głębiej w nosidło. Ten napis zaffiro na panelu powinien byś wyżej a u Ciebie wypada na wysokości pupy.
    Ostatnio edytowane przez Vernea ; 15-07-2011 o 10:20
    www.nosimydziecko.pl chusty do noszenia dzieci, nosidełka ergonomiczne
    www.vernandnea.pl rodzinny sklep internetowy
    www.pluszowapileczka.pl internetowy sklep z zabawkami

Moje cztery Szczęścia: 2008, 2010, 2012, 2017

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

dziewczyny, jakby któraś mogła podac wymiary panela będę wdzięczna

ja mam dosyc wysokie dziewczynki i u nas jest zawsze problem z doborem panela
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Domyślnie

Dzieki dziewczyny moze jutro uda mi sie pokombinowac bo dzis caly dzien w pracy bylam.

Chustoholiczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sania Zobacz posta
    a my też sie tak nosimy bo inaczej Pyza dostaje wrzaskuna

Domyślnie

Dziękuję za możliwość testowania Dzięki
    Przede wszystkim ładnie zapakowane fajny Pan na pudełku ...
    Nosidło sprawiło na mnie dobre wrażenie jeśli chodzi o materiał jego fakturę i tą miękkość w dotyku - super.
    Ja też tak jak dziewczyny uważam za zbędne te pasy w środku tego materiału - nam tylko niepotrzebnie plątał nogi przy pakowaniu się w nosidło.
    Założenie samodzielne proste nawet kapturka ale z przodu z tyłu nie umiałam ale zbytnio się nad tym nie głowiłam.
    Kapturem może chronić przed czynnikami atmosferycznymi ale na pewno nie podtrzyma głowki dziecka jak widać na moich bardzo kiepskich jakościowo zdjęciach, gdy Hania padła zmęczona testowaniem.

Nie mam niestety nowych zdjęć ale u nas nie dało się podciągnąć wyżej tego panela.

Czyli moja wrażenie:
    Podoba mi się ale minus przy dziecko które zasypia bo nie umiem sobie tego jakoś wyobrazić z trzymaniem głowy mojej Hani.
    Synek 28.05.2003
    Córunia 09.05.2010

Chustonówka

Domyślnie

Nosidełko kupiłam jako prezencik
    Eco1 zielone - kolorek ładniutki bardziej intensywny niż na zdjęciach womara, materiał bardzo milutki

Chustoholiczka

Domyślnie

dziewczyny, istnieje możliwość doszycia sznurków/troczków etc do kapturka tak aby mocniej utrzymywał główkę dziecka gdy śpi.

Gdzie proponujecie go wszyć?

Chustoholiczka

Domyślnie puk puk.... ;)

ponownie ponawiam pytanie o troczki

acha. i NIE JEST OBOWIĄZKOWE sadzanie dziecka wewnątrz tych pasów wewnętrznych - ja zawsze sadzam Pyzę NA PASACH, tak jakby ich nie było..

czekam na dalsze recenzje i FOTOGRAFIE!!!

Chustopróchno Awatar sakahet
    Miejscowość
    Spain :)

Domyślnie

to ja wpisuję zaległą recenzję:

nosidło starannie wykonane, ładna kolorystyka
    cieszę się, że miałam możliwość testowania eco2, z większą regulacją ramion, bo inaczej bym w ogóle nie ponosiła
    - nie poręczna regulacja długości ramion- by nosić z tyłu musiałam maksymalnie skrócić pasy, a i tak miałam wrażenie, że mam je ciut za luźno; a kiedy chciałam z przodu, z powodu krzyżowego przełożenia pasów z tylu (inaczej mi spadały) musiałam je przestawiać- niestety ciężko się reguluje pasy w biegu, kiedy chce się szybko przełożyć dziecko z tyłu do przodu- miałam taką konieczność raz- choć może ja nie nosidłowa jestem po prostu, chyba wolę mt
    - do noszenia na plecach jest wygodne, ale z przodu nie miałam już komfortu użytkowania
    - odnośnie kapturka się nie wypowiem, bo nie używałam
    - trochę za wysokie w stosunku do szerokości moim zdaniem
    - bardzo szeroki i dobrze wypełniony pas biodrowy- dla mnie chyba ciut za duży, ale ja ogólnie jestem drobna więc potrzebuję czegoś mniejszego
    - z pasów wewnętrznych nie korzystałam, tzn. sadzałam córę na nich i trochę mi to przeszkadzało- rolowały się trochę
    większa osoba powinna mieć zdecydowani więcej komfortu w tym nosidle niż ja
    - ale spokojnie mogłam ponosić moje 16 kilo szczęścia i było mi wygodnie

a teraz fotki oczywiście:
    najpierw z niespełna 4-latką, którą najpierw wsadziłam w ramach przymiarki- widać, że dla niej nosidło jest dobre na wysokość, a ma ponad 1m wzrostu:

i z 14 m-czną córą:
    Ostatnio edytowane przez sakahet ; 16-08-2011 o 22:04 Powód: dopiska

Chustoholiczka

Domyślnie

dzięki a pasami to tak jest w każdym nosidle klamrowym, że (o ile w ogóle można pasy ramienne skrzyżować, bo nie w każdym się da ) to potem jest mnóstwo zabawy z regulacją przy przerzucaniu na tył

dlatego niektórzy wolą MT

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

nie zgodzę się. regulacja powinna się odbywać jednym ruchem reki, jak i dociąganie. a tu nie potrzebnie dodano klamerkę jak w plecakach, która bardzo utrudnia...ale recenzja od początku :

nosidło bardzo ładne kolorystycznie, obejrzałam dokładnie klamry wszystko dobrej jakości - widać przyłożyli się. materiał mięciutki milutki i wydaje się bardzo mocny. Pasy bardzo dobrze wypełnione, wygodne. Pas biodrowy ma fajne wypełnienie, od zewnątrz sztywniejsze od środka mięciuteńkie.
    pierwsze wrażenie bardzo pozytywne.
    po założeniu:
    jak dla mnie za krótki pas biodrowy (w sensie za krótkie wypełnienie) ale klamra na boku, nie gniecie. jakby wypełnienie było lekko zwężone i zaokrąglone przy końcach....
    taśma mogłaby być szersza, ale fajnie ze pomyśleli o zabezpieczeniu (ten przesuwany kwadracik) w tej drugiej wersji tez by było ok.

z największych minusów:
    - wewnętrzne paski w panelu - mnie wkurzały, Maciek zahaczał o nie butami, rzepkami, nóżkami zwłaszcza przy wrzucaniu na plecy. (jakbym kupiła nosidło to bym te paski wycięła)
    może odpinane zrobić?
    - za dużo gąbki w panelu- wypełnienie przy główce i przy nóżkach ok, cała reszta niepotrzebna, chyba ze to ma być wersja jesienno-zimowa
    - najpoważniejszy minus regulacja pasów. ciężko i wieloetapowo, co sprawia ze nie da się wyregulować pasów po włożeniu dziecka i zapięciu.
    model eco2 ratują te dodatkowe ściągane paski u góry - te da się dociagnąc jednym ruchem (ale jak dziecko na plecach to trzeba troszkę gimnastyki lub pomocy drugiej osoby)

a w porównaniu z eco 1 to ten model jest designem bardziej sportowy. ( mnie bardziej zachwyciły piękne hafty na eco1 lub materiały w kwiatowe esyfloresy

kieszonka na panelu dobra na chusteczki lub tetrówkę (coś miękkiego i płaskiego)
    mi się bardziej podoba ta na eco 1 - ja bym nosiła w niej klucze.
    no i w eco 2 brak podtrzymania główki - jak dziecko zaśnie trzeba trzymać ręką.

wielkość : na mojego prawie 2 latka (rozm 86) panel na szerokość węższy niz od kolanka do kolanka, ale to u tak dużego dziecka może być, wysokością - pod paszki, ja bym wolała ciut wyższy.
    w skali 1-6 dałabym 4 czyli ok.

aha i dopisze jeszcze instrukcja - super jakby jeszcze zechcieli zainwestować w szatę graficzną...
    Ostatnio edytowane przez panthera ; 21-08-2011 o 15:47
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Uprawnienia umieszczania postów