kto ma i napisze pare slow o nich?
kto ma i napisze pare slow o nich?
Nothing you become will disappoint me;
I have no preconception that I'd like to see you be or do.
I have no desire to foresee you, only to discover you.
You cannot disappoint me.
Aska - mama Kajetana (19.10.2007)
Chyba Hanti swego czasu miała listki...
jakby nie znalazła postu to pisz na PW![]()
Monika, mama Franka (29.11.2006) i Małgosi (23.07.2008)
Nosiłam jakiś czas w pożyczonych od Anikom - cóż mogę powiedzieć? - bardzo fajna chusta, jak większość chust, z którymi miałam przyjemność. Śliczna, bardzo plastyczna i mięciuteńka jak marzenie, z bardzo mocnymi obrębieniami, wiązała się świetnie, o nośności wiele nie powiem, bo maleńkiego, lekkiego niemowlaczka nosiłam, ale nosiło się świetnie.
listki miał mój małżdo tej pory mi wypomina że je sprzedałam, żakard jak żakard bardzo przyzwoita chusta, bez porywów serca
![]()
Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci
Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)
and life's like an hourglass glued to the table,
No one can find the rewind button girl
So cradle your head in your hands.
And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe
a jak z dociaganiem? porownaj do fal prosze
ja z falami sie nie dogadalam kompletnie![]()
nie nosilam w listkach, ale przypuszczam, ze tak jak napisala Hanti - zakard jak zakard - listki beda podobne chyba do fal. I jak to kiedys ktos ladnie napisal o zakardach: jak sobie dociagniesz tak poniesiesz.... I chyba sie z tym zgodzeJako malo jeszcze wprawiona chustonoszka z zakardami jeszcze sie nie pokochalam.
Agata - Hashimotka, mama Macka (Styczen 2008) i Julia (maj 2014)
w falach z kolei ja nie nosiłamale jeśli z falami się nie dogadałaś, to obawiam się że z listkami będzie podobnie, bo to tak samo tkane chusty
Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci
Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)
and life's like an hourglass glued to the table,
No one can find the rewind button girl
So cradle your head in your hands.
And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe
To ja mam listki męża Hanti!![]()
Chusta jest mięciutka i delikatna. Wzór bardzo mi się podoba, ale faktycznie jest "wymagająca", bo krawędzie są grube i zdecydowanie mniej sprężyste od reszty. Zatem trzeba się napracować, by dobrze dociągnąć. Innych żakardów nie znam, (z wyjątkiem vatanai), więc nie porównam.
Julka 2001, Zosia 2007
Listki i fale to żakardy, ale wszystkie żakardy się między sobą różnią (że nie wspomnę o żakardach-pawiach). Wg TBW różnica jest. Fale są cieńsze, niektórym się bardziej wpijają tu i ówdzie, ale jak zawsze obie chusty mają swoich zwolenników i przeciwników.
www.gugu-gaga.pl chusty Didymos i nosidła KiBi
gugu-gaga.pl na Facebooku
Łucja 23.03.06.&Milana 10.06.09.&Marshall 11.03.14.
Mam czerwone listki, są przepiękne i moim zdaniem dociągają się łatwo (łatwiej niż Leo, trudniej niż Babylonia). Z falami nie miałam przyjemności
tylko je macałam, ale na oko wydały mi się cieńsze od listków i jakby luźniejszy splot.
Listki noszą znakomicie moja Anię około 9kgPolecam
![]()
ChustoHolizm
Zuzia 21.12.2005
Ania 26.06.2008
Mateusz 04.08.2011
Doradca - Partner Akademii Noszenia Dzieci
kupilam wczoraj pawie, bedzie to moj pierwszy zakard, zobacze jak sie w nich nosi, moze po nich skusze sie na listeczki
mam ostatnio jakis odchyl na chusty niebiesko-czerwoneindio cynamon/kobalt mnie przesladuje
a ja mam ostatnio odchyl na kombinacje niebiesko-brazoweale o tym zaraz oddzielny topic zaloze...
![]()
a pawie... pawi nie mozna przyrownywac do innych zakardow chyba, o czym mam nadzieje niedlugo sie sama przekonac![]()
Pawi nie da się porównać do żadnej chusty.Zamieszczone przez nitka
Karolka(Papilotka)(05.12.2007) Natalka(07.10.2002) Łukasz (09.05.2010)
http://www.tortyiwonty.blogspot.com/
wariacja na temat listków
http://www.mein-kleiderschrank.de/in...1458&Itemid=18