Pokaż wyniki od 1 do 20 z 20

Wątek: jak to jest z chińskimi pieluszkami?

Mieszany widok

Chustofanka Awatar kasia_B
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie jak to jest z chińskimi pieluszkami?

nie wiem czy był już taki temat- nie chodzi mi tu o recenzję poszczególnych "firm", ale o całokształt. Bo tak się zastanawiam jaka jest jakość tych pieluch i jak się sprawują na dłuższą metę w porównaniu z "firmówkami". W dotyku jakieś takie cienkie, materiały niewiadomego pochodzenia- producenta się nie uświadczy- ale cena czyni cuda. Co o tym myślicie? Macie jakieś opory przed używaniem? Spotkałam się z opinią że "oszczędnej mamy nie stać na kupowanie tanich pieluch- lepiej mieć mniej ale sprawdzonej firmy" Czy tak jest rzeczywiście?

Chustoholiczka Awatar v
    Miejscowość
    jakby Warszawa

Domyślnie

mialam dwie sztuki, do obejrzenia wlasnie (naughty i jeszcze cos z allegro)

rozpadly sie - ten pseudopul szmatlawy - po kilku (3,4?) praniach

ale swietnie sluza misiom

jesli chcesz oszczedzac, zainwestuj

Chustomanka Awatar anitanelka
    Miejscowość
    Konin

Domyślnie

Ja mam te ebayowe
    PUL ok, nic nie przecieka. Polar lipny, w sensie dość gruby, ale to polar a nie mikropolar, ale za tą cenę kleszego się nie spodziewałam. Sprawują się ok, ale u nas idą na końcu jak już inne, bardziej lubiane zejdą...
    U nas to tylko kwestia gustu, wolę inne, ze względu na kształt, wygląd na pupie itp. a nie na pochodzenie

Chustofanka Awatar kasia_B
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

mnie ich pochodzenie też nie przeszkadza- ale nie wiedząc jeszcze co i jak, zamówiłam takich 5 szt i o ile kolorki super, to jakość mnie rozczarowała. Na szczęście udało się je wymienić na dwie porządne

Chustoholiczka Awatar v
    Miejscowość
    jakby Warszawa

Domyślnie

no akurat w tym wypadku pochodzenie ma scisly zwiazek z jakoscia. i cena rowniez

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vunia Zobacz posta
    no akurat w tym wypadku pochodzenie ma scisly zwiazek z jakoscia. i cena rowniez
    ja na samym początku uważałam że 50-60zł za jedną kieszonkę to zdzierstwo i kupiłam trochę chinek z jednych byłam mniej zadowolona, z innych bardziej. Bardzo jestem zadowolona z Happy Flute (to chinka w ogóle?) te z bambuskiem przy pupie, pul minky (minkee). Bardzo byłam zadowolona z kieszonek Babyland (kupione na allegro), zgrabne, na trzy napy co lubię a rzadko się zdarza, można fajnie dopasować do pupci, pul porządny podobny dotykowo do np BG. Niestety rozstaję się z nimi bo młody nie toleruje polarków przy pupie. Aczkolwiek jak mi się nie sprzedadzą to płakać nie będę, bo awaryjnie mogę założyć.

Uprawnienia umieszczania postów