Pokaż wyniki od 1 do 20 z 32

Wątek: Wielo na start - co wybrać

Mieszany widok

Chustomanka
    Miejscowość
    Okolice Warszawy

Domyślnie Wielo na start - co wybrać

Chciałabym spróbować wielo, ale jestem w temacie w ogóle nie obeznana. Czytałam o pullach, otulaczach, kieszonkach, wkładach i jestem zakręcona, bo nie wiem co i jak, co do czego się wkłada, jak wybrać najlepszy 'starter', ile czego trzeba kupić z bardzo ograniczonym budżetem.Co się najbardziej opłaca? Macie jakieś polecone sklepy???Czy tutaj czy na all? Myślę nawet o jakiś używanych.
    Moje dziecię waży między 9,5 a 10 kg w tym momencie. Myślę na razie o pieluchach na dzień, na noc mogę na razie pampersy zakładać. Dziewczyny pomóżcie, jestem zdesperowana, bo na pampersy majątek wydaję.
    Ewa, mama Zuzi 21.04.2010 i Tymka 04.05.2013

http://zglowawchmurach-art-butik.blogspot.com/

Chustoguru Awatar ala
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

przejrzyj bazarek, jeśli CI się nie sprawdzą dużo nie stracisz
    DOULA

najczęściej zaglądam z telefonu, więc proszę o cierpliwość w odpisywaniu

Chustonoszka Awatar ela84
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ala Zobacz posta
    przejrzyj bazarek, jeśli CI się nie sprawdzą dużo nie stracisz
    Niektóre ceny na bazarku nie odbiegają wiele od cen sklepowych
    Tomek ur. 8 lipca 2011
    Testuję pieluchy i inne rzeczy: http://ekotest.blog.pl/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ela84 Zobacz posta
    Niektóre ceny na bazarku nie odbiegają wiele od cen sklepowych
    trzeba sprawdzać ceny nowych pieluch i się targować, jak to na bazarze większość jednak jest sporo tańsza, zwłaszcza w przypadku tych drogich pieluch za 60-80zł.

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Z wlasnego doswaidczenia, bo tez zaczynalam pozno
    - zaczelam od 2 szt, bo sie balam i nie mialam kasy, potem stopniowo robilam zakupy - zamiast jednorazowek
    - cos prostego w uzyciu na poczatek - moze aio, kieszonka? - ale mozesz tez i taniej - tetra w prostokat i welniany otulacz ale nie gacie (na lato) lub inny polecany
    - kazdemu pasuje cos innego - musisz sama sprobowac i szukac najlepszego dla was rozwiazania - dlatego polecam dobre choc drogie, ale w razie czego sprzedasz - cos sie na pewno zwroci, zuzutych pampersow sprzedac sie nie da

aaa i jest fajny poradnik, slowniczek - tam wszystko fajnie opisane - co do czego się wklada
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Chustomanka Awatar jadorota
    Miejscowość
    Wielkopolska

Domyślnie

Tyle ile nas używających tyle pewnie opinii. Twoje dzieci pewnie już chodzące wiec mi trudno doradzić. Ja używam flipa plus tetra oraz kieszonek. Te na allegro kupione całkiem dobrze się sprawdzają no i popatrz na bazarku pieluszkowym. Tam możesz kupić i nie przepłacić a później ewentualnie odsprzedać
    Dorota i trzech muszkieterów '03, '05, '11

Domyślnie

hihi, na wielo też wydasz majątek
    ponieważ mamy dzieci w podobnym wieku, to napiszę Ci co ja używam:
    tetra (niebielona) plus flip-tylko w domu i to nie za każdym razem, bo mam tylko trzy takie tetry ale zamierzam dokupić
    formowanki plus flip- po domu i na dwór, zwłaszcza te bardziej chłonne formowanki np TB Flexi
    kieszonki - po domu i na dwór
    AIO- po domu i na dwór ale głównie na dwór bo mam bardzo chłonne
    jednorazówki-na noc oraz na długie i dalekie wyjścia
    w sumie nie mam dużo tych pieluszek, przydałoby się jeszcze trochę
    co i ile kupisz zależy od kasy, na pewno musisz na początek wydać więcej niż na miesięczną porcję pampersów.
    żeby nie prać codziennie przydałoby się ze 20 kombinacji tj formowanka/tetra + otulacz, kieszonka lub aio.
    Wersja najtańsza: dwa otulacze plus tetra ze 30 sztuk ale wtedy czeka Cię częste zmienianie, lekki stresik na wyjściach
    ja na początku nakupowałam różniastych kieszonek, które sprawdzałam z różnymi wkładami. Są najłatwiejsze w użyciu a te z polarkiem szybko schną.
    Potem zaczęłam wchodzić w formowanki i teraz mam tak pół na pół i w sumie nie umiem zdecydować co mi bardziej pasuje

Chustofanka Awatar mama-japonka
    Miejscowość
    Kudowa-Zdrój

Domyślnie

Hej!
    W tym wieku najłatwiej z kieszonkami i AIO, bo moje to około roczku w ogóle nie chciały być przewijane... zaczynałam od 2 kieszonek, a potem sprawdzając, co i jak dokupywałam resztę...

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jadorota Zobacz posta
    Tyle ile nas używających tyle pewnie opinii. (...) Ja używam flipa plus tetra oraz kieszonek. Te na allegro kupione całkiem dobrze się sprawdzają no i popatrz na bazarku pieluszkowym. Tam możesz kupić i nie przepłacić a później ewentualnie odsprzedać

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

ja tez jestem za tetra plus otulacz oraz na ta pore formowanki waskie w kroku(Pupeko i Baby Jungle,oraz pewnie eko mamy,ale one dopiero do mnie przyjda,ale dziewczyny zachwycone)
    na wyjscia cos nieprzemakalnego czyli waskie w kroku kieszonki
    Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

Chustofanka Awatar kasia_B
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

tu są linki do sklepów, znajdziesz tam dużo opinii i podpowiedzi jakie pieluchy dobre na konkretne potrzeby. Pieluchy możesz rzeczywiście kupić na tutejszym bazarku. Nieraz dziewczynom coś nie pasuje i sprzedają prawie nowe.

http://www.pieluszkarnia.pl/
    http://sklep.ekodzieciak.pl/
    http://www.krainapieluszek.pl/

Chustomanka
    Miejscowość
    Okolice Warszawy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewaibartek Zobacz posta
    ja tez jestem za tetra plus otulacz oraz na ta pore formowanki waskie w kroku(Pupeko i Baby Jungle,oraz pewnie eko mamy,ale one dopiero do mnie przyjda,ale dziewczyny zachwycone)
    na wyjscia cos nieprzemakalnego czyli waskie w kroku kieszonki
    Czy otulacz za każdym razem przy siusiu jest mokry (bo raczej przez tetrę przejdzie) i trzeba go wymieniać, czy można jakieś dodatkowa wkładkę włożyć, żeby nie zamoczyć?

Chustomanka
    Miejscowość
    Okolice Warszawy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez espejo Zobacz posta
    Z wlasnego doswaidczenia, bo tez zaczynalam pozno
    - zaczelam od 2 szt, bo sie balam i nie mialam kasy, potem stopniowo robilam zakupy - zamiast jednorazowek
    - cos prostego w uzyciu na poczatek - moze aio, kieszonka? - ale mozesz tez i taniej - tetra w prostokat i welniany otulacz ale nie gacie (na lato) lub inny polecany
    - kazdemu pasuje cos innego - musisz sama sprobowac i szukac najlepszego dla was rozwiazania - dlatego polecam dobre choc drogie, ale w razie czego sprzedasz - cos sie na pewno zwroci, zuzutych pampersow sprzedac sie nie da

aaa i jest fajny poradnik, slowniczek - tam wszystko fajnie opisane - co do czego się wklada
    Dzięki, a gdzie znajdę ten poradnik?

Uprawnienia umieszczania postów