Pokaż wyniki od 1 do 20 z 596

Wątek: Jutro idziemy do kiosku !

Mieszany widok

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

szast
    zgadzam się z pierwszą czytelniczką Twojego tekstu
    2 + 7 (2005-2018)

Chusteryczka

Domyślnie

Szast.prast, ja jestem strasznie ciekawa, jak w redakcji odebrali tekst. I jeszcze, czy miałaś jakieś uwagi od niechustujących.

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Amparo Zobacz posta
    Szast.prast, ja jestem strasznie ciekawa, jak w redakcji odebrali tekst. I jeszcze, czy miałaś jakieś uwagi od niechustujących.
    i jam ciekawa
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
    To, co nieuchronne
    Jest potwornie przedwczesne.
    Powinno przyjść dopiero później.
    Jutro. Za rok. Za sto lat.

[Gerhard Zwerenz]

Chustoholiczka Awatar brikola
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Eyja Zobacz posta
    i jam ciekawa
    i ja!

ogólnie teskt fajnie napisany, tylko zastanawiam się właśnie czy dla kogoś nie w temacie jest w ogóle czytelny? Bo np. dziewczyny z wegedzieciaka to po części nie wierzyły, że to wszystko może byc prawdziwe, choć same noszą.

ogólnie dodała bym na końcu że chustowanie to BLISKOŚĆ której dziecko czy chcemy czy nie potrzebuje jak pożywienia i powietrza i pięknie jest móc Mu ja dać z przyjemnością i bez wyrzeczeń

Chustoguru Awatar Lucy van Pelt
    Miejscowość
    Wilkowice/kiedyś Edynburg ;(

Domyślnie

Też wreszcie przebrnęłam przez wątek i mam mieszane uczucia co do artykułu. Jeszcze myślę, która wersja bardziej mi odbioru mi bardziej odpowiada.

Ale mam komentarz z FB od osoby nieforumowej jak sądzę: "Widziałyście ostatnią "Politykę" i artykuł o rodzicach noszących w chustach??? woła o pomste do nieba ten "sekciarski" wizerunek!!!!"
    Beniamin 12.2007, Jonathan 08.2009, Samuel 09.2011, Emma 02.2014

Chustofanka Awatar emelbe
    Miejscowość
    Słupsk

Domyślnie

Dorwałam się wczoraj u mamy do tego artykułu i... podpisuję się pod wszystkim, co napisała dwa posty wyżej dirk5. Część rzeczy była mi znana, część nie, bo nie "wgryzłam" się w kilka tematów chustoforumowych, ale dzięki autorce artykułu zostałam "oświecona" Myślę, że zostanie on przez "zwyczajnych" czytelników "Polityki" odebrany jak każdy inny artykuł - jedni przejdą nad tym do porządku dziennego, inni się tym zainteresują, a jeszcze inni znajdą argumenty przeciw chustującym.

Chustoguru Awatar metis1
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Jessssu, wy ciągle o tym samym??? Zwątpiłam po kilkunastej stronie, dalej nie czytałam - bo po cóż, hę? Autorka kilka razy wyjaśniała, co miała na myśli i jaka była idea, a jeden artykuł nie zbawi świata - ani nie odstraszy, ani nie zachęci do chustonoszenia wielkich rzesz naszych Rodaczek...

Większość czytelników wyrzuci stary numer "Polityki" do kosza, czas kupić następny... A tam w dziale "Na własne oczy" kolejny fascynujący artykuł: o ruskich pociągach transsyberyjskich i urokach 9-dniowych podróży...
    Może nowy wątek?
    http://corallovo.blogspot.com/
    08.2005 06.2010 01.06.2014

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

no ja dopiero teraz dojrzałam jak wąteczek się pięknie rozrósł
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Uprawnienia umieszczania postów