Strona 29 z 30 PierwszyPierwszy ... 1921222324252627282930 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 561 do 580 z 596

Wątek: Jutro idziemy do kiosku !

Chustoguru Awatar sylvetta
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

O! I ja w koncu te fotki zobaczyłam. A kto to jest Kasia twardowska? tzn. wiem, ze ktos z forum. Boze, bo sie zakochałam, noramalnie...

A! I jeszcze jest tam jedno zdjęcie mamy chustowej co na tym zdjęciu wygląda jak taka aktorka Hilary Swank.

W ogóle fajowe foty!

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

Foty cuuudne
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Chusteryczka Awatar kanka9
    Miejscowość
    Gdańsk/Tczew/Szczecin

Domyślnie

No to i ja się wypowiem.

Po pierwsze nie można odmówić artykułowi, że dobrze się czyta i że opisanacała prawda, ale... I to, ale nie daje mi spokoju (mój mąż odczuł to tak samo,choć zaśmiewał się czytając, bo twierdził, że całą mnie widzi )
    Dla mnie styl artykułu tojakiś niewypał. Odczuliśmy to w ten sposób, że ton ironiczny to tylko iwyłącznie wyśmiewanie nas foremek. Dosłownie wygląda to tak jakby autorka po prostuwyśmiała nas przed ludźmi, jakie to wariatki i snobki, które nie zajmują się dziećmi,bo chusta ważniejsze, przypalą jedzenie, bo limit jest do kupienia. Jak to płacąza fanaberie a ci, co prowadzą szkolenia to wciskacze ciemnoty biorącypieniądze za naukę (w odróżnieniu do matek z Peru). Widać ze artykuł pisał ktośz forum, bo zna szczegóły, ale dziwi mnie to, że napisała to osoba, która samanosi. Dla mnie artykuł za bardzo drwiący wyśmiewający. Wy wszyscy, którzy choćcokolwiek macie wspólnego z chustami nawet ktoś, kto ma znajomych noszących tojeszcze to odbierze może z uśmiechem, ale ktoś zupełnie obcy będzie jeszczebardziej na NIE. To tak jak by zamiast chust wstawić tam wózki, albo drogiezabawki, albo cokolwiek innego to już nie byłoby takie śmieszne a przerażające.

Oczywiście możecie się nie zgadać to moje zdanie; -) ale wystarczyłoby, choćjedno zdanie podsumowujące, czy wskazujące, że autorka nosi i to tak zprzymrużeniem oka napisała. Bo w innym wypadku to artykuł prześmiewczy i drwiący z nas i tak odbiorą to osoby niezwiązane z chusta. Ehhh ale się rozpisałam

Chusteryczka Awatar kanka9
    Miejscowość
    Gdańsk/Tczew/Szczecin

Domyślnie

A foty i chusty śliczne

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylvetta Zobacz posta
    A kto to jest Kasia twardowska? tzn. wiem, ze ktos z forum. Boze, bo sie zakochałam, noramalnie...
    vega?

Chustoholiczka Awatar rzufik
    Miejscowość
    StW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    vega?
    nie to kasia watkowska. ta co biega z chustą
    :/
    acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.

Chustoholiczka Awatar szast.prast
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Kasia Twarowska to właścicielka Tamiki - dzieciowego klubu na Woli, w którym Marta prowadzi warsztaty.

Chustofanka Awatar malutk_a
    Miejscowość
    kraków

Domyślnie

foty boskie az sie czuje ta bliskosc i milosc p[rzynajmniej ja to tak odbieram zwlaszcza to 1 zdj miodziorro

Chustoguru Awatar odynka
    Miejscowość
    odiland

Domyślnie

a z misiem w chuście to onie Vega?
    Wataha: Nelly: 14/06/2007 Lilly i Zuzka: 15/09/2010

http://zakamarek.eu - targowisko rzeczy różnych
    http://shewolf-foto.blogspot.com - moja pasja

2014 będzie nasz!

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rzufik Zobacz posta
    nie to kasia watkowska. ta co biega z chustą
    i z wielkim miśkiem
    a chusta jak zawsze róźowa nawet to się nie zmieniło
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
    To, co nieuchronne
    Jest potwornie przedwczesne.
    Powinno przyjść dopiero później.
    Jutro. Za rok. Za sto lat.

[Gerhard Zwerenz]

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Eyja Zobacz posta
    i z wielkim miśkiem
    a chusta jak zawsze róźowa nawet to się nie zmieniło
    ja to w ogóle się dziwię,że motor ma w innym kolorze

demona
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magda1980 Zobacz posta
    motor

Chustoholiczka Awatar rzufik
    Miejscowość
    StW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez demona Zobacz posta
    :/
    acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

dla mnie para na spacerze jest cudna

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez demona Zobacz posta
    nindżuj sobie nindżuj
    Vega ma motor,nie motocykl

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AMK Zobacz posta
    dla mnie para na spacerze jest cudna
    to La Loba z mężem. mi szkoda żę nie dzieci a lalki tam chustują.
    ale pocieszam się że laik tego nie zauważy
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
    To, co nieuchronne
    Jest potwornie przedwczesne.
    Powinno przyjść dopiero później.
    Jutro. Za rok. Za sto lat.

[Gerhard Zwerenz]

Chustonówka
    Miejscowość
    Stalowa Wola

Domyślnie

Jestem co prawda chustonówką, ale forum czytam namiętnie i temat chustonoszenia nie jest mi obcy. Artykuł przeczytałam z wieeelką przyjemnością. Fakt, jest napisany z lekkim przymróżeniem oka, ale na pewno nie z ironią.
    Fragment o czterolatku cudny, zdjęcia też. Pozdrawiam szast

Chusteryczka Awatar Fiona

Domyślnie

wreszcie przeczytałam artykuł, (chociaż w kiosku już dawno widziałam okładkę)

super napisane!
    gratuluję!!!

a fotki bajeczne

Chusteryczka Awatar n2605
    Miejscowość
    Mazury

Domyślnie

a jutro idziemy do kiosku... po nowy numer Polityki.

Fajny był ten tydzień z "chustowym" numerem, to będzie dla mnie bardzo miłe wspomnienie.
    Monika - mama Natalii 26.05.2008

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Gniezno

Domyślnie

Jutro idziemy po nowy numer "Polityki", a ja dziś dopiero przeczytałam sławetny artykuł .

Cóż, "Polityki" nie kupujemy, a designerką chustową to ja na pewno nigdy nie zostanę z uwagi na ograniczone środki finansowe, poza tym jeżeli nawet spadłby na mnie złoty deszcz, to i tak wydałabym wszystko na książki. Przeto nie kupowałam osławionego numeru, tylko czekałam aż mi Mąż ściągnie wersję elektroniczną.

Ad rem! Prawdę mówiąc, nie rozumiem rozlicznych wyrazów oburzenia, bo artykuł jest reportażem na temat pewnego zjawiska, którym jest maniackie kolekcjonerstwo- i nie udaje niczego innego. Jest napisany barwnie i-szczerze?- zdumiona jestem dopatrywaniem się w nim szyderstwa, ba!- ja nawet ironii nie dostrzegłam. Jeżeli już, to dobrotliwe przymrożenie oka. I wyczuwalna sympatia, czyli nie jest to dziennikarski brak zaangażowania.

Autorka opisała pewne marginalne, jak sama zaznaczyła, zjawisko. Noszenie w chustach już nie jest marginalne. Kolekcjonowanie ich ze względu... ... nazwijmy to- na formę, a nie na treść- tak. Choć jak się siedzi na tym forum, można mieć wątpliwości .

Nie widzę powodów do oburzenia w nazwaniu rzeczy po imieniu; że w Peru starczy jedna chusta, byle co, a w Europie jest duże przywiązanie do jakości chusty i płaci się za kursy. Cóż w tym oburzającego? Ja płaciłam gingerr za indywidualną konsultację, jak mnie płacą za korki. Po to ktoś się kształci, by na tym potem zarobić. A jeżeli ktoś odpowiedzialny, nie pożałuje pieniędzy wydanych na naukę, jak nie skrzywdzić swego dziecka. I na dobry materiał, w którym je poniesie.

Pisałyście o wzruszającym czterolatku... A mnie jeszcze bardziej wzruszyło- ku memu zdumieniu- wspomnienie Latawicy, o której już wszak widziałam wcześniej i o wszystkich charytatywnych aukcjach na forum. To nie jest artykuł o bezdusznych babach z dzikim błyskiem w oku polującym na limity. To jest naprawdę... ... oddający im sprawiedliwość artykuł.

Czytałam o czymś, co jest mi obce, ale nie do końca. Bo jestem, brnąc przez rożne wątki tutaj, otrzaskana ze slangiem. I tu- mój jedyny zarzut wobec Autorki tekstu (którego w sumie gratuluję!)- dla laika jest to, moim zdaniem, w czasami nieco mało komunikatywne. Nie "niezrozumiałe", ale jednak w pewnych fragmentach może nieco nużące. Prywatne zaangażowanie Autorki w temat pewnie tu zrobiło swoje .

A poza wszystkim? Tekst nie jest misyjny i nie udaje takiego- i po cóż miałby to robić? Czy ktoś absolutnie zielony w temacie sięgnie po jego lekturze po chustę? A kto to wie? A nuż jakaś "stolycowa" (bez urazy, bo tu o socjologię, nie geografię chodzi) snobka tak. A większość wzruszy ramionami lub uśmiechnie się pod nosem, ale temat już będzie znany .

Ogólnie- wyrazy uznania, Szast-Prast ! Fajnie się czytało. Miło oglądało, na ale fotki to już były tu obszernie chwalone.

A zupełnie na marginesie; jak tu będę płodnie pisać i pisać... i stanie się tak, ze zostanę- a co tam- Chustoguru!- to jak to będzie możliwe? Bez ani jednego limita ?!...

"Czytelnik może żyć życiem tysiąca ludzi, zanim umrze. Człowiek, który nie czyta, ma tylko jedno życie." G.R.R. Martin

Uprawnienia umieszczania postów