Pokaż wyniki od 1 do 20 z 596

Wątek: Jutro idziemy do kiosku !

Mieszany widok

Domyślnie

Hej, hej

Jestem nowa na forum, ale w chuście noszę brzdąca od urodzenia (tj. od 6 miesięcy). Dzisiaj trafiłam na Wasze forum i zachęciłyście mnie do kupna Polityki. No i mnie się ten artykuł też nie podobał. Mam takie samo wrażenie, jak w paru postach się pojawiło - dziwna moda ze 'stolycy', bez 'sto papiera' nie ma co zaczynać, bo chusta musi być dizajnerska, a w ogóle nie bardzo wiadomo po co całe zamieszanie. Chyba tylko po to, żeby zwrócić na siebie uwagę...

Gavagai - napisałaś, że nasze społeczeństwo nie jest otrzaskane. Mieszkam w Anglii i tu jest podobnie. Tu, gdzie mieszkam (stosunkowo małe miasteczko) na ulicy nie widuje się mam z chustami. Aczkolwiek ja akurat znalazłam grupę mam (i tatów), którzy noszą. W większych miastach owszem, widuje się, ale raczej ciemnoskóre mamy. Większość białych popyla z wózkiem.

No i cała rzesza statecznych pań w średnim wieku uważa, że psujesz dziecko i w ogóle 'za naaaaaaaaszych czaaaaaasów...'. Wyznają model wychowania wiktoriański, czyli że jak dziecko za głośno płacze, to trzeba go do wózka i na koniec ogrodu, żeby nie słyszeć. Zresztą, nie tylko panie w średnim wieku. Chodzę też na spotkania dla mam karmiących piersią (siłą rzeczy są tam raczej kobiety koło 30) i też większość z nich a) nie wie, jakie mogą być zalety, b) uważa, że psuję bobasa, c) życzliwie obawia się o mój kręgosłup.

Chusteryczka Awatar hildegarda
    Miejscowość
    lublin

Domyślnie

Mnie się artykuł bardzo podoba, męzowi memu równiez. Niestety, chyba jednak sporo osób nawet z forum nie zrozumiało o co cho...

Chustomanka
    Miejscowość
    Glajwic

Domyślnie

hehe
    Hildegardo do niektórych komentarzy
    to jakoś tak baardzo mi pasują artykułowe definicje
    kolejnych stopni ekhem wtajemniczenia

Miejscowość
    lublin

Domyślnie

Denay, teraz to ja nie rozumiem o co Ci cho...czy Ty mnie przypadkiem nie obrażasz?

Chustoguru Awatar grimma
    Miejscowość
    joli bord - warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hildegarda4 Zobacz posta
    Denay, teraz to ja nie rozumiem o co Ci cho...czy Ty mnie przypadkiem nie obrażasz?
    jakbys doszla do chusteryczki to moze by Cie obrazila

a ilosc postow na forum ma sie nijak do tego jak bardzo jest sie zwariowanym na temat chust
    "za każdym razem, kiedy sprawiasz przykrość swojemu dziecku, powinieneś wrzucić do skarbonki dolara na jego przyszłą terapię"

Chustomanka
    Miejscowość
    Glajwic

Domyślnie

absolutnie nie
    wręcz przeciwnie odnoszę się do tego zdania
    Niestety, chyba jednak sporo osób nawet z forum nie zrozumiało o co cho...

bo niektóre - nazwijmy je, "posty" starają się być świętsze od papieża

Domyślnie

tekst miły i optymistyczny, ale język nieco zbyt hermetyczny w moim odczuciu. podrzucę rodzinie ale nie wiem, czy się nie pogubią. rozumiem wymogi i charakter działu "na własne oczy" ale zabrakło mi wypunktowania sensu noszenia w chustach. mam wrażenie, że sprowadziło się wszystko do nowego hobby matek, które mają nowy sposób wydawania kasy.

Chustofanka Awatar pauladuch
    Miejscowość
    Kartuzy

Domyślnie

Artykuł bardzo dobrze napisany, niestety nie o rodzicielstwie bliskości ale o chustach wyczerpuje temat A zdjęcia cudne: męża zauroczyły te trzy maluchy, napatrzeć się nie mógł
    Moje pierwsze szczęście: Karolinka 21.08.2004
    Szczęścia nigdy za wiele: Dominiczka 17.10.2010 i Staś 20.03.2013

Miejscowość
    lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowa_aleksandria Zobacz posta
    mam wrażenie, że sprowadziło się wszystko do nowego hobby matek, które mają nowy sposób wydawania kasy.
    ano chyba trochę własnie o to cho...

Uprawnienia umieszczania postów