Strona 11 z 30 PierwszyPierwszy ... 34567891011121314151617181921 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 220 z 596

Wątek: Jutro idziemy do kiosku !

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

a! ja chciałam napisać coś, co nie padło chyba w tym wątku - uważam, że "strona startowa" - tytuł, Marta, to zdjęcie i dobór chusty - jest wprost FANTASTYCZNA!

Chustoholiczka Awatar v
    Miejscowość
    jakby Warszawa

Domyślnie

fenomenalna czolowka

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa Białołęka

Domyślnie

Przeczytałam świetnie napisane! pewnie "postronni" nie przebrną, albo nie zrozumieją, ale jak dla mnie bomba! brawo dla Polityki za "odwagę"

Chustoholiczka Awatar goralka
    Miejscowość
    kraków

Domyślnie

A czy któraś z was zerknęła na inny artykuł w tym numerze? np. na s. 30? tytuł cudny
    A. 5.2010, M. 5.2012, A. 9.2016, M. 9.2016

Chusteryczka Awatar lori

Domyślnie

ja oczywiście za vunią - wyjęłas mi z ust to co chciałam napisać
    to chyba pierwszy art. o chustach w tak kapitalnym klimacie
    na poważnie już nie raz było w TV, czy innych gazetkach ( bo i w regionalnych dodatkach do wyborczej nie raz były art o spot. chustowych)
    kiedy kupowałam gazetę z Lena w chuście - mina sprzedawcy bezcenna
    http://milimoistudio.pl/ - Mili Moi Studio - fotografia rodzinna, dziecięca, portret
    https://milimoiwbeskidzie.wordpress.com/ - nasze przygody w Beskidzie

F 2008 L 2010 K 2013 I 2015

Chusteryczka Awatar lori

Domyślnie

ps. a kto z forum jest jeszcze oprócz Marty na zdjęciach? bo ja trochę nie obeznana w twarzach...
    http://milimoistudio.pl/ - Mili Moi Studio - fotografia rodzinna, dziecięca, portret
    https://milimoiwbeskidzie.wordpress.com/ - nasze przygody w Beskidzie

F 2008 L 2010 K 2013 I 2015

Chustomanka Awatar olusiaso
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja też zachwycona nie jestem; cieszę się że o chustach napisano, ale jako wyjątkowo "ekskluzywne" hobby
    Ola
    Mama Janka (11.2005), Hanusi ( *2008), Franka (05.2009), Tymonka (02.2011)
    Akredytowany Doradca Akademii Noszenia
    i
    www.mikolinek.pl - moje najnowsze

Chustoguru Awatar sylvetta
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Wieczorem o 23 na stacji kupiłysmy wczoraj z Blanka gazeta. Blanka poszła w kimie po konercie i po wycieczce do botanika.
    a ja se z M. czytałam w wannie. Brechtalismy na głos.
    Bez cienia watpliwosci - od razu wiedziałam, ze to ktos z forum napisał.

artykuł jest o chustach - nie o noszeniu.

Według mnie jest prawdziwy. I jesli ktos poczuł choc przez chwile tego bakcyla chustowego, lub doznał checi na UNIKATA to poczuje , ze ten artykuł jest o nim równiez.

Jest napisany z jajem, lekko....I troche przesmiewczy. Bo dziewczyny, ajmsory, ale my sie o to prosimy.

Nie my jako noszące. Tylko my jako - wielbiace chusty.

Ja jako osoba - która kiedys doszczętnie spłukała swoje konto, która modliła sie 2 tyg. do opakowanej w folie kurierską chusty - zeby doczekac az ja otworzę pod choinką, która napisałam watek "KUPIE UNIKATA", która uprałam nieszczesliwie nino szafran a pół forum napisało, ze współczuje- proszę sie o to, by mnie troche wysmiac.

Chciuałabym opowiedziec powyzsze zdarezenia afrykańskiej kobiecie. zrobiła by chyba tak:

I mnie to grzeje bo smiech to zdrowie.

demona
    Guest

Domyślnie

AMEN

Chusteryczka Awatar n2605
    Miejscowość
    Mazury

Domyślnie

nigdy nie miałam żadnej chusty, bo przyszłam tu późno. A nie, przepraszam -miałam przez chwilę Latawicę, czyli jednak o mnie też jest ten artykuł

Dziewczyny wątpiące w ten artykuł. pewnie, ze mogłoby być jeszcze coś i jeszcze coś i może w innym aspekcie i czymś innym podlane

Ale jest jak jest i to jest fenomenalne. Okładka w takim tygodniku, zdjęcia przpeiękne, wielgachny reportarz.... Aż mi się nie chce wierzyć, że to się dzieje naprawdę! Tysiące osób zobaczą okładkę, zdjęcia z którcyh bije ta bliskość, która podobno nie dość w tekście zaakcentowana. Całość jest bombowa moim zdaniem.

Pisałam już to: u mnie w pracy wczoraj nikt nie czytał artykułu, ale po obejrzeniu zdjęć od razu się wywiązała dyskusja: te chusty to muszą fajne być prawda?
    Monika - mama Natalii 26.05.2008

Chustoholiczka Awatar szast.prast
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Wiecie co? Podglądając ten wątek (a zaglądam regularnie) czuję się, kurde, mega szcześciarą. Bo niewielu autorów (tak "Polityki", jak i innych tytułów) może liczyć na taki feedback. Powinnam wydrukować te ponad 200 postów nastukanych w niecałą dobę po otwarciu kiosków i zanieść na kolegium. Ha!

Teraz - ponownie - o treści. Ma rację Denay, że chcąc pisać o wszystkich aspektach chustonoszenia, trzeba by uderzyć na "Raport". "Oczy" nie są miejscem na przekrojową analizę zjawiska, ale na reporterską opowieść. Moja historia, choć z premedytacją traktuje o małym wycinku chustowej rzeczywistości, może być też o wszystkim, co z niej wyczytacie. Bo każda/y z nas wyłuskuje ze słowa drukowanego co innego, filtrując je przez swoje doświadczenie, stosunek do tematu, no i do samego siebie też. Mój reportaż można więc czytać tak jak ja chciałabym aby był czytany (i gdy znajduję w Waszych postach potwierdzenie tego, że znajdujecie w nim choć część tego, co w nim umieściłam, to mam naprawdę duuuuuużą frajdę), albo zupełnie inaczej. Tak jest i tak ma być. Dziękuję Wam więc raz jeszcze, że czytacie

Chusteryczka Awatar Frezis
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

A ja tak sobie jeszcze pomyślałam, ze wazny jest tez CEL artykulu.

Celem tego jednak nie bylo promowanie chustonoszenia, tylko opisanie naszego, nietypowego, zwariowanego świata.
    Dzieci to... kupa. Kupa radości i kupa kupy I jeszcze kupa zmartwień...

Franek (Kako) 02.02.2008
    Krysia (Izia) 26.10.2009
    Janek 30.07.2014

www.wysokipoziomcukru.pl
    www.dalekiswiat.pl
    zdjeciarka.blogspot.com

Według psychologów dzieci wyrastają z lęku separacyjnego po drugim roku, nie piszą kiedy wyrastają z niego matki...

Chusteryczka
    Miejscowość
    ROD Pokój

Domyślnie

szast.prast to teraz napisz artykuł o emocjonalnych aspektach chustonoszenia
    Ja krótko- zdjęcia piękne, wzruszające, tekst dobry z dystansem, poczuciem humoru i co łatwo zauważyć ze sporą dozą autoironii.
    Z drugiej strony dziewczyny mają trochę racji-brakuje w nim istoty noszenia. Ale to artukuł o chustach głównie- pióro masz lekkie, więc teraz o noszeniu poproszę.

Chusteryczka Awatar truscaffka
    Miejscowość
    Pyrlandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szast.prast Zobacz posta
    Bo niewielu autorów (tak "Polityki", jak i innych tytułów) może liczyć na taki feedback. Powinnam wydrukować te ponad 200 postów nastukanych w niecałą dobę po otwarciu kiosków i zanieść na kolegium. Ha!
    to moze wydrukuj i zanieś i w nagrodę zlecą Ci napisanie kolejnych - o noszeniu, chustach, żabkach, kątach i matkach chusto-wariatkach - czyli w każdym kontekscie jaki został w tym watku wymieniony. I wszysyc poczuja sie zadowoleni i spełnieni

a od siebie dodam jeszcze, że jedna z miar sukcesu artykułu może być też fakt, że wzbudza różne emocje - i negatywne i pozytywne. To znaczy, że jest JAKIŚ. I Tobie się to udało, z tym, ze my tu jesteśmy jednak specyficzna grupą, bo artykuł jest o nas. Ciekawa jestem opinii ludzi niezwiązanych z noszeniem. Masz jakieś info na ten temat?
    Doradca noszenia [/FONT]ClauWi® po kursie zaawansowanym
    Szkoła rodzenia i naturalnego rodzicielstwa GAJA - http://www.gaja-szkolarodzenia.pl/
    Szkoła noszenia TULIPANNA - http://www.tulipanna.pl/
    Stowarzyszenie "Poznań w chuście"

Mama Zosi (04.2007), Zuzi (02.2009) i Justynki (04.2013)

Chusteryczka Awatar Frezis
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Kolejny powinien być o CHMSŚ
    Dzieci to... kupa. Kupa radości i kupa kupy I jeszcze kupa zmartwień...

Franek (Kako) 02.02.2008
    Krysia (Izia) 26.10.2009
    Janek 30.07.2014

www.wysokipoziomcukru.pl
    www.dalekiswiat.pl
    zdjeciarka.blogspot.com

Według psychologów dzieci wyrastają z lęku separacyjnego po drugim roku, nie piszą kiedy wyrastają z niego matki...

Chusteryczka Awatar mgosia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

To ja teraz też coś napiszę.
    Specjalnie zabrałam gazetę do pracy (ponieważ wiele było głosów np rzekomej niezrozumiałości artykułu wśród laików) i dałam do przeczytania dwóm koleżanką (starszej- i w moim wieku) i obie stwierdziły, że artykuł nie jest niezrozumiały. I że generalnie fajny (ta młodsza nie była aż taką entuzjastką)

A ja brechtałam ze śmiechu, strasznie mi się podoba wydźwięk i w ogóle wszystko
    super
    przepraszam z góry za literówki i brak polskich znaków, często piszę z telefonu
    Gosia mama Lili (10 2009 oraz Hani 03 2012)

mój blog

Chustomanka Awatar mama-igi-tata
    Miejscowość
    Zduńska Wola

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Frezis Zobacz posta
    Kolejny powinien być o CHMSŚ
    o tak!

i jak to było? "arystokratyczne sploty"?
    w kiosku na przeciwko "polityki" już nie dostałam, ale kioskarz jak mnie tylko zobaczył to wiedział o co chodzi i chwalił się, że rano to nawet żonie okładkę pokazywał, że to tak jak sąsiadka małego nosi (ja znaczy
    Ostatnio edytowane przez mama-igi-tata ; 02-06-2011 o 11:16
    "dom to nie miejsce lecz stan"
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci
    www.chusty-zdw.blogspot.com
    Klub Kangura Zduńska Wola
    http://slomiana.wordpress.com/
    mama-Martyna igi-Ignacy2009Franciszek2012 tata-Rafał

Chustoholiczka Awatar slonetshko
    Miejscowość
    uk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ithilhin Zobacz posta
    mi się podobało. okładka super przyciąga wzrok.
    napisane lekko i z jajem. ze znajomością tematu.
    i fajnie inne podejście niż "jedna nóżka bardziej"

i zdjęcia bajeczne.

O właśnie tak!
    Jak dla mnie lepiej nie można było!

Brawo szast.prast!! Kawał dobrej roboty!

Chustoholiczka Awatar Agut
    Miejscowość
    okolice Grodziska M.

Domyślnie

Szast świetna robota! fajny artykuł! Mi sie podoba!
    czytajac az sie rumienilam.... Kaszmira kupilam JA !!! i nie było licytacji. Chyba ze to o innym kaszmirku ... ale mi sie nie kojarzy żaden inny za taką kwotę. Echhhhh teraz kiedy moje dziecko dobiło do granicy 2 lat, chustoświrostwo mi przeszło ale fajnie było powspominać te czasy szaleństwa kiedy to serducho bilo, spać nie było można bo sie polowało na rozka, zinka czy innego szmatana .

Chusteryczka Awatar Behemot
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

świetny, natomiast czytelny dla wtajemniczonych.
    Na innych może zrobić wrażenie chustowariatek.
    Cykl tematyczny by się przydał.
    Nikodem-12.01.2009-Skarb mój największy
    Karmiłam piersią 3 lata 3 tygodnie i 2 dni

Uprawnienia umieszczania postów