Strona 8 z 30 PierwszyPierwszy 1234567891011121314151618 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 160 z 596

Wątek: Jutro idziemy do kiosku !

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sania Zobacz posta
    Zapytały czy firmy, które są wymienione w tekście go sponsorowały? Bo ponoć to brzmi jak reklamówka Didymosa.
    Mój kolega dziennikarz zza ściany to samo powiedział

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustomanka Awatar mama-igi-tata
    Miejscowość
    Zduńska Wola

Domyślnie

że się tak wyrażę - zanabyłam gazetę. ryzykowałam dyscyplinarką załatwiając sprawy prywatne w czasie pracy ale mam swoją własną, ale poczytam pewnie dopiero w weekend, bo pewnie zasnę razem z Igim...
    "dom to nie miejsce lecz stan"
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci
    www.chusty-zdw.blogspot.com
    Klub Kangura Zduńska Wola
    http://slomiana.wordpress.com/
    mama-Martyna igi-Ignacy2009Franciszek2012 tata-Rafał

Chusteryczka Awatar Frezis
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

a ja mysle i mysle i probuje sobie wyrobic opinie o artykule...

i jestem gdzies miedzy vunia i marushką

Bo artykuł napisany świetnie, dla mnie wyjątkowy, myślę że wiele osób zainteresuje.

Ale brakło mi podkreślenia w jednym zdaniu, a może nawet w pół że zawsze zaczyna się od potrzeby bliskości, że to dobre dla dziecka i że dlatego właśnie nosimy. I fakt, często przerasta się to w hobby, w chustowariactwo, ale chyba żadna z nas nie traci z głowy DLACZEGO nosi, co?
    Dzieci to... kupa. Kupa radości i kupa kupy I jeszcze kupa zmartwień...

Franek (Kako) 02.02.2008
    Krysia (Izia) 26.10.2009
    Janek 30.07.2014

www.wysokipoziomcukru.pl
    www.dalekiswiat.pl
    zdjeciarka.blogspot.com

Według psychologów dzieci wyrastają z lęku separacyjnego po drugim roku, nie piszą kiedy wyrastają z niego matki...

Chustomanka Awatar marushka
    Miejscowość
    ciągle w drodze (poznań-wawa)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kammik Zobacz posta
    Dla tych, ktorzy nie przyswoją słowa pisanego, są zdjęcia zamotanych dzieci.
    jasne kammik - rozwine troszkę to, co miałam na myśli:
    " czemu te kobity wolą nosić dzieciaka na brzuchu niż wrzucić do wózka" -> po co wydawać chociażby 100 zl ( nie pisze o 100 euro) na szmate
    Mery&Mariu->Fifi&Lilu
    http://www.dpp.warszawa.pl/

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

A jak jest artykuł o motocyklach, to zastanawiasz się, dlaczego nie wolą samochodem?

edit: no i, oczywiście, zdanie: "zawsze zaczyna się od potrzeby bliskości" jest nieprawdziwe. Znajoma nosiła tylko dlatego i tylko wtedy, kiedy musiała iść psa odsikać.
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Zapytały czy firmy, które są wymienione w tekście go sponsorowały? Bo ponoć to brzmi jak reklamówka Didymosa.
    I właśnie w tym szkopuł, że dla tych z zewnątrz moze to być reklama, a dla nas nie. Czy nam trzeba reklamować Didymosa? czy Rolls-Royce potrzebuje reklamy, bądź ktoś takową widział?
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Miejscowość

Domyślnie

nie kammik, ale zgodzisz się, że motocykle są bardziej popularne niż szmaty?
    na widok dzieciaka w chuście osobiście usłyszałam: "spier*** do Afryki" - nie sądze żeby fani jednośladów spotykali się z takimi miłymi określeniami....
    i nie uważam, żeby wysikiwanie psa było gorszą motywacją do chustonoszenia niż potrzeba bliskości.
    Mery&Mariu->Fifi&Lilu

Chusteryczka Awatar Frezis
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

no dobra, z wygody też.

Ostatecznie stwierdzam, ze mi sie podoba
    Dzieci to... kupa. Kupa radości i kupa kupy I jeszcze kupa zmartwień...

Franek (Kako) 02.02.2008
    Krysia (Izia) 26.10.2009
    Janek 30.07.2014

www.wysokipoziomcukru.pl
    www.dalekiswiat.pl
    zdjeciarka.blogspot.com

Według psychologów dzieci wyrastają z lęku separacyjnego po drugim roku, nie piszą kiedy wyrastają z niego matki...

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Mam niejasne wrażenie, ze czepiacie się dla zasady, tylko jeszcze nie wiem jakiej Naprawdę, z kupnem pierwszej, dziesiątej i dwudziestej szmaty nie podpisuje się cyrografu "zawsze i wszędzie bliskość propagował będziesz".
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

Chustoholiczka Awatar v
    Miejscowość
    jakby Warszawa

Domyślnie

hoppediza, bebelulu, nati i lenny lamb przegapily

Cytat Zamieszczone przez kammik Zobacz posta
    Mam niejasne wrażenie, ze czepiacie się dla zasady, tylko jeszcze nie wiem jakiej
    bo nie jest o grimmie!

Chusteryczka Awatar truscaffka
    Miejscowość
    Pyrlandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vunia Zobacz posta
    mart, mam kompletnie inne zdanie

ile mozna o zaletach i technikach noszenia?
    to akademickie dyskusje doradcow, instrukcja obslugi
    o przytulaniu i bliskosci tony makulatury juz sa

naprawde trudno cos w punkt dla ludzi z zewnatrz zrobic, jako osoba piszaca tyle wiem

czulam, ze to ktos z wewnatrz pisal, bo jest z zarem i wiedza, jest portret wariatki, ale wariactwa, ktore wynika z pasji, z ognia

jest impresja, wyjatkowo klarowna, sensowna i spojna

uwielbiam czytac o rzeczach, ktorych nie robie.
    suchy o zaletach zorbingu to flaki z olejem, dzien z zycia albo kilku sturlan - to moze byc pasjonujace

calkiem nowe spojrzenie, inny kat, niszowy watek - rewelacja, tak sie powinno pisac

bez wyjasniania fascynacji, tylko o, to istnieje, posluchajcie o tym!

a niezdecydowanych najbardziej to i tak pewnie zacheca fotografie

nie zawsze trzeba propagowac idee - mozna sie tez nia zwyczajnie cieszyc, o!

szast.prasta, dobra robota

chciałam coś mądrego napisac, aleś mi vunia z serducha wyjęła to co pomyślałam po lekturze. Więc tylko napisze, że sie zgadzam w 100 %.
    Jak jeszcze cos wymyslę to sie dopisze
    Doradca noszenia [/FONT]ClauWi® po kursie zaawansowanym
    Szkoła rodzenia i naturalnego rodzicielstwa GAJA - http://www.gaja-szkolarodzenia.pl/
    Szkoła noszenia TULIPANNA - http://www.tulipanna.pl/
    Stowarzyszenie "Poznań w chuście"

Mama Zosi (04.2007), Zuzi (02.2009) i Justynki (04.2013)

demona
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marushka Zobacz posta
    na widok dzieciaka w chuście osobiście usłyszałam: "spier*** do Afryki" - nie sądze żeby fani jednośladów spotykali się z takimi miłymi określeniami....
    widać nie jesteś motocyklistą i nie doceniasz znajomości inwektyw wsród kierowców samochodów
    Ostatnio edytowane przez demona ; 01-06-2011 o 15:00

demona
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez silver Zobacz posta
    jest
    Demony
    Żeby nie było - w życiu jaglanki nie ugotowałam
    Poza tym, tak to ja, ciemna strona chustonoszenia, czyste zło (jak sama nazwa wskazuje )

Edit: i jeszcze multicytatu nie stosuję. O!

Chusteryczka Awatar truscaffka
    Miejscowość
    Pyrlandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vunia Zobacz posta
    pozostaje nadzieja, ze "polityke" czytaja osoby ciekawe swiata i z poczuciem humoru

kto sie zainteresuje, wbije na allegro, na strony sklepow, akademii i trageszulow
    jednym zdjeciem i chichotem nad tekstem mozna zrobic wiecej niz kilometrami suchych argumentow
    tekst dzieciecy jest to niszowych gazetek dzieciecych.
    tekst dla "polityki" to nie moze byc trucie o kieszonce i kangurze.

lepiej byc przedstawionym jako zwariowany swir niz jako dretwy formalny nudziarz - a takie sa txty o przytulaniu i nozkach na zabke

celowo przejawskrawiam w tym poscie

ale pokazanie funu to jest promocja!
    Cytat Zamieszczone przez paskowka Zobacz posta
    Ty to wiesz jak napisać to co człowiek sam myśli
    o to to!! z resztą, Ty paskówka z tym połechatniem własnego ego też miałaś racje - mnie również fascynują ludzie z pasja, takie swiry zakręcone, ludzie nisztampowi i miło mi choc przez chwile poczuc, że w malenkim ułamku należe do tego grona .
    Doradca noszenia [/FONT]ClauWi® po kursie zaawansowanym
    Szkoła rodzenia i naturalnego rodzicielstwa GAJA - http://www.gaja-szkolarodzenia.pl/
    Szkoła noszenia TULIPANNA - http://www.tulipanna.pl/
    Stowarzyszenie "Poznań w chuście"

Mama Zosi (04.2007), Zuzi (02.2009) i Justynki (04.2013)

Chustonoszka Awatar filandre
    Miejscowość
    WrocÂław

Domyślnie

Wczoraj w jednym z e-kiosków znalazłam nową okładkę Polityki: piękne zdjęcie oraz tytuł "Macierzyństwo bliskie naturze, moda i biznes" sprawiły, iż nie mogłam doczekać się porannej dostawy prasy w kiosku nieopodal. Po przeczytaniu tekstu pozytywne emocje trochę opadły...

Pióro Marty rzeczywiście jest lekkie, żartobliwa konwencja może się podobać, a pojawienie się wątku o Latawicy bezdyskusyjnie jest dla mnie ogromnym przeżyciem. Jest jednak duże "ale"... Bardzo żałuję, iż tytuł tytuł nie jest zapowiedzią, tego co w tekście rzeczywiście się znajduje, szkoda, że z autorka skupiła się tylko na "modzie i biznesie", a macierzyństwo zeszło na drugi plan (jeśli w ogóle ten drugi plan istnieje). Polityka to nie pismo branżowe skierowane do konkretnej grupy odbiorców, zainteresowanych i zgłębiających temat. Artykuł przeczytają przecież osoby, które o chustach usłyszały po raz pierwszy. Boję się, że tekst nie zachęci ich do noszenia, spodoba się natomiast na pewno tym, którzy z chust drwili. My rozumiemy żart Marty, ale czy "nienoszący" go zrozumieją? Koleżanka z pracy, która wzięła gazetę do ręki, oddała mi ją po chwili i powiedziała "wybacz, nie chce mi się tego czytać, bo nic z tego nie rozumiem". Takiej reakcji też się boję...Trochę szkoda...
    Kubek 25.10.2001, Lenka 25.09.2007

http://www.bystrzaki.pl, zabawki edukacyjne, chusty Babylonia, Lennylamb, Nati

http://igorwalczyooddech.synek.pl

Doradca Laktacyjny CNOL
    Akredytowany Doradca Akademii Noszenia
    Instruktor Masażu Shantala

Miejscowość

Domyślnie

jeszcze tylko zdanie z artykułu - niech obroni sie samo:
    "Służy do noszenia dziecka, ale jest też wyrazem i znakiem rozpoznawczym pewnej postawy życiowej"
    - i teraz moje pytanie:
    jaka postawa życiowa jest opisana w artykule?
    To jest artykuł dla laików - ludzie, którzy go czytają w większości wiedzą o chustonoszeniu to, co jest w nim napisane, więc stąd moje wątpliwości: jaka postawa jest opisana w artykule? Co - po jego przeczytaniu- zostaje w głowie czytelnika?
    Mery&Mariu->Fifi&Lilu

Chustomanka Awatar goldhind
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Opócz tego, że zgadzam się z Vunią, to w sumie tu tez racja:
    I pierwsze pytania dla laika które się nasuwa po przeczytaniu tego artykułu - no dobra - PO CO SĄ TE CHUSTY? do kolekcjonowania ? rzucania się na limity? Rozumiem mamy-kolekcjonerki, które gromadzą dla idei gromadzenia. Ale chyba każda z nas zaczynała od użytkowej, nie kolekcjonerskiej wartości szmat. Brakuje mi w artykule akapitu o tym - po co są szmaty w założeniu - nie o żabce, wiązaniach ani o dociąganiu....

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

jeszcze tylko zdanie z artykułu - niech obroni sie samo:
    "Służy do noszenia dziecka, ale jest też wyrazem i znakiem rozpoznawczym pewnej postawy życiowej"
    - i teraz moje pytanie:
    jaka postawa życiowa jest opisana w artykule?
    To jest artykuł dla laików - ludzie, którzy go czytają w większości wiedzą o chustonoszeniu to, co jest w nim napisane, więc stąd moje wątpliwości: jaka postawa jest opisana w artykule? Co - po jego przeczytaniu- zostaje w głowie czytelnika?
    Dziewczyny, ale to jest reportaż (chyba Marta popraw mnie jeśli sie mylę), a w reportażu chyba nie pisze sie rzeczy takiech "naukowych" czy też zachęcających rodziców. To jest opowieść o pewnej grupie - o nas, tzn. o tym forum.

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Miejscowość

Domyślnie

Dziewczyny, ale to jest reportaż (chyba Marta popraw mnie jeśli sie mylę), a w reportażu chyba nie pisze sie rzeczy takiech "naukowych" czy też zachęcających rodziców. To jest opowieść o pewnej grupie - o nas, tzn. o tym forum.
    tym bardziej skoro to opowieść o tym forum to brakuje tego co napisałam wyżej- z resztą nie ja ale sama Marta - " jest znakiem rozpoznawczym pewnej postawy życiowej" i w artykule opis matek rzucających się na limity i czatujące na chusty za tysiące euro. Czy to napewno JEDYNIE ta postawa życiowa którą chciałoby się wiązać z tym forum? Z chustonoszeniem wogóle?
    Ostatnio edytowane przez marushka ; 01-06-2011 o 15:27
    Mery&Mariu->Fifi&Lilu

Chustonoszka Awatar filandre
    Miejscowość
    WrocÂław

Domyślnie

Jeśli jest to reportaż, to mam wrażenie, że trochę niekompletny i bardzo jednostronny.
    Kubek 25.10.2001, Lenka 25.09.2007

http://www.bystrzaki.pl, zabawki edukacyjne, chusty Babylonia, Lennylamb, Nati

http://igorwalczyooddech.synek.pl

Doradca Laktacyjny CNOL
    Akredytowany Doradca Akademii Noszenia
    Instruktor Masażu Shantala

Uprawnienia umieszczania postów