Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 596

Wątek: Jutro idziemy do kiosku !

Mieszany widok

demona
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magda1980 Zobacz posta
    ale powiedzcie mi,kiedy kaszmir poszedł na forum za 2 kawałki? ominęło mnie takie przedstawienie,bo mój poleciał do Stanów jak mi zepsuły jedne panie wątek sprzedażowy,a wydawało mi się,że droższego albo w tej samej cenie nie było.
    Iwony kaszmir do Agutka poleciał za 1900 chyba. Zimą 2009-2010.
    Licytacje kaszmira też Ci ktoś spsuł, tak jak pamira

Chustomanka
    Miejscowość
    Glajwic

Domyślnie

że małego OT-a poczynię
    Czyżby na szmato-straganie kiedyś można było się licytować??

Chusteryczka Awatar kamuszyca
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

artykuł mocno przejaskrawia - to wcale nie jest rzeczywistość polskiego chustowego świata. to jest malutki ułamek. rozumiem zamysł autorki - żeby było ciekawie i intrygująco, rozumiem wyciąganie "smaczków". ale mnie również zabrakło choć jednego zdania o tym, że chustonoszenie to coś więcej niż drogie szmaty i lans.

Chustoguru Awatar MonikaK
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

a moim zdaniem jest o tym. Jest fragment, że wystarcza jedna mama, jeden tata i jedna chusta. Oraz o tym, ze chusty idą do kolejnych chuściochów, niekoniecznie z rodziny oraz fragment o synku Agi. Moim zdaniem to wszystko właśnie pokazuje, że chusty mają głębszy sens.
    Ignacy 2009, Antoni 2011, Szymon 2014, Józek 2016, Franciszek 2018... fasolka 2020

https://manymum.blogspot.com/

demona
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamuszyca Zobacz posta
    artykuł mocno przejaskrawia - to wcale nie jest rzeczywistość polskiego chustowego świata.
    A miało byc o całości? Dla mnie to jak wycinek o facetach, którzy tuningują samochody. Są elementem zwykłego świata motoryzacji. Elementem zwykłego życia. Może to my wciąż niepotrzebnie widzimy sie jako odmieńcy??

Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez demona Zobacz posta
    A miało byc o całości? Dla mnie to jak wycinek o facetach, którzy tuningują samochody. Są elementem zwykłego świata motoryzacji. Elementem zwykłego życia. Może to my wciąż niepotrzebnie widzimy sie jako odmieńcy??
    demona, tylko że o motoryzacji każdy wie wszystko, każdy ma samochód i chętnie poczyta o jakimś ześwirowaniu na tym punkcie. a chustomama dla przeciętnego Kowalskiego to jest ciągle UFO i ten artykuł tylko utwierdza Kowalskiego w przekonaniu, że miał rację, a może nawet warto ją jeszcze większym łukiem omijać

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

czy to jest tak, że nikt nie przeczyta tego artykułu, bo forum wykupiło cały nakład?

edit: mam nadzieję, że tak, bo jak ludzkość poczyta, to będę musiała na te swoje chusty uważać. no, bo skoro to takie "cenne szmaty"
    Ostatnio edytowane przez mi. ; 01-06-2011 o 21:23

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    czy to jest tak, że nikt nie przeczyta tego artykułu, bo forum wykupiło cały nakład?
    Tak, więc niepotrzebnie my tu bijemy pianę

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamuszyca Zobacz posta
    każdy ma samochód
    O, to ciekawe. Ktoś mi schował mój?
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

ja ten artykuł odebrałam jako śmieszne przedstawienie nas....hmmm "nas" - i tu się czułam kompletnie pominięta, ja jako uzależniona od mietków tylko było o szmatach i szmatach
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kammik Zobacz posta
    O, to ciekawe. Ktoś mi schował mój?
    oj, oj, już tak nie łap za słówka chyba rozumiesz, co mam na myśli?
    auto=normalna rzecz, tuning=fajne urozmaicenie normalnej rzeczy.
    chusta=coś dziwnego, polowanie na chustowe limity=coś bardzo dziwnego

i żeby nie było - artykuł czyta się świetnie. poczytny tygodnik, są fajne zdjęcia, jest lekkie pióro, przymrużone oko - wszytko na tak. tylko obawiam się, że to przymrużone oko widzimy tylko my tutaj. ale mogę się mylić.

Chustomanka Awatar tulipowna
    Miejscowość
    Poznan

Domyślnie

byc moze sie powtorze, ale napisze na goraco o swoich odczuciach. wczoraj wraz z kumpela musialysmy jakos przetrwac podroz pociagiem relacji katowice - poznan (5 godz i 50 min z tylkiem przyklejonym do siedzenia), a wiec zakupilysmy gazetki. wsrod nich znalazla sie rowniez polityka. artykul napierw przeczytala kumpela, ktora mnie zna od lat, wie, ze nosilam i bardzo jej sie to podobalo. a po lekturze artykulu skrzywila sie z niesmakiem. a jest to dziewczyna madra, inteligentna, nie mysli skrotowo i stereotypowo. zapytala mnie "marta, o co tu chodzi? z tymi chustami za iles tysiecy? naprawde trzeba tyle miec chust? czy jedna wystarczy?". wyjasnilam dlaczego nadal mam w szafie ok. 15 chust i dlaczego 3 ostatnie kupilam tylko dlatego, ze chcialam je miec, a nie dlatego, ze jeszcze nosilam. w sumie, to porownalam do zbierania znaczkow, niektore tez sa za grube tysiace, a nie sluza zadnym wyzszym celom. i potem stwierdzenie kumpeli "marta, no ale to jest przeciez biznes, nie? tak jak te wszystkie kubeczki, pieluszki i inne klubiki dla dzieci...". no wlasnie, dziewczyny, to jest wlasnie TO. zwroccie uwage, na artykuly, ktore poprzedzaja w tym wydaniu artykul chustowy i ktore niestety tworza niezbyt przychylne tlo. wszystkie traktuja o biznesie okolodzieciowym, o tym, ze rodzice kupuja namietnie i bezmyslnie czesto, bo to wyraz mody, niekompetencji rodzicielskich, i wielu innych rzeczy. wlasnie w takim kontekscie znaczenie artykulu sie zmienia, zwlaszcza dla osob nie noszacych i nie czujacych chustoswirstwa. po prostu jestesmy ofiarami biznesu i dajemy sie wciagac w pulapke modnych hasel "eko-" "blisko-" itd. tak to odbiera osoba niezarazona bakcylem chustowania. i wlasnie takiego odbioru mozemy sie spodziewac (rowniez).
    dla mnie artykul byl podroza sentymentalna w kraine, ktora juz jest dla mnie dosc odlegla, aczkolwiek poniekad moge sie czuc czescia "starej gwardii chustowania" i bylo to dla mnie bardzo mile uczucie. ogolnie we mnie artykul wzbudzil pozytywne uczucia, ale jednoczesnie ma wrazenie, ze jest on przede wszystkim artykulem i prezentem dla nas - chustouzytkownikow .
    Ostatnio edytowane przez tulipowna ; 05-06-2011 o 13:28 Powód: literowki

Chustonoszka Awatar Maciejowa
    Miejscowość
    Białystok/Gdańsk

Domyślnie

Artykuł pozytywnie zakręcony, o zakręconych chustorodzicach, którzy wciąż wzbudzają małe lub spore emiocje na ulicy Polski.
    Dość egzotycznie przecież to wygląda.
    Artykuł jest dla wszystkich.
    Dla wtajemniczonych- cieszy sentymentalnie.
    Dla ludzi, którzy dowiadują się o chustach to jak czytanie o jakiejś subkulturze. Ciekawe...

Nareszcie dowiedziałam się o co chodzi z tym Pamirem.
    Pozytywnie, choć mój M wysupłał 1 zdanie na głos "wystarczy 1 chusta" olaboga
    Ostatnio edytowane przez Maciejowa ; 05-06-2011 o 14:50

Chustoholiczka Awatar v
    Miejscowość
    jakby Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Denay Zobacz posta
    że małego OT-a poczynię
    Czyżby na szmato-straganie kiedyś można było się licytować??
    yes

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie

mi się podobało. okładka super przyciąga wzrok.
    napisane lekko i z jajem. ze znajomością tematu.
    i fajnie inne podejście niż "jedna nóżka bardziej"

i zdjęcia bajeczne.
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Chustoholiczka Awatar slonetshko
    Miejscowość
    uk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ithilhin Zobacz posta
    mi się podobało. okładka super przyciąga wzrok.
    napisane lekko i z jajem. ze znajomością tematu.
    i fajnie inne podejście niż "jedna nóżka bardziej"

i zdjęcia bajeczne.

O właśnie tak!
    Jak dla mnie lepiej nie można było!

Brawo szast.prast!! Kawał dobrej roboty!

Chusteryczka Awatar nianja
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

przeczytałam wreszcie trochę się pośmiałam ale też myślę, że to tylko nas śmieszy

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

a! ja chciałam napisać coś, co nie padło chyba w tym wątku - uważam, że "strona startowa" - tytuł, Marta, to zdjęcie i dobór chusty - jest wprost FANTASTYCZNA!

Chustoholiczka Awatar v
    Miejscowość
    jakby Warszawa

Domyślnie

fenomenalna czolowka

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa Białołęka

Domyślnie

Przeczytałam świetnie napisane! pewnie "postronni" nie przebrną, albo nie zrozumieją, ale jak dla mnie bomba! brawo dla Polityki za "odwagę"

Uprawnienia umieszczania postów