Pokaż wyniki od 1 do 19 z 19

Wątek: Chustowanie i powrót do pracy przy 6 miesięcznym dziecku

Mieszany widok

Chustomanka Awatar Magdailena
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Ja poszłam do pracy, jak Wojtek skonczył 10 miesiecy i noszę go poodbnie jak dziewczyny - po pracy, w weekendy, jak zaprowadzam go do niani.
    Jest normalnie, nie odzwyczaił sie.
    Moje dzieci:
    Ania - 2003
    Wojtek - 2010

Chustonówka Awatar chiquitka
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

ja wracam do pracy od poniedziałku, narazie trochę z domu będę pracować a trochę z biura ale od sierpnia pełen etat w biurze. Nie boję się o Adriana, bo wiem, że będzie w dobrych rękach taty i będzie dalej noszony na spacery w chuście. Ale gdyby przyszło mu zostać z osobą nie chustującą też by problemu nie było.

nosimy małego od 3 tygodnia ale równoczęśnie jeździ w fotliku samochodowym na kółkach, bo dużo się przemieszczmy autem. Jubi to i to, tylko nosznie bardziej go relaksuje niż wózek, poza tym kiedy trudno go uśpić chusta robi to w najwyżej 20 minut, także wiem, że będziemy się dalej chustować ile się da.

w mojej opinii uzależnienia są raczej domeną dzieci, którym się bliskości i miłości odmawia, wtedy całe ich bezpiczeństwo zbudowane jest na rutynach i przyzwyczajeniach. Dzieci wychowywane w bliskości są zupełnie inne, przynajmniej ja widzę różnicę między moim synem a innymi dziećmi wychowywanymi innymi metodami. Najważniejsza jest bliskość, chusta to tylko środek do jej osiągnięcia.....ale jaki przyjemny :-D

noś ile się da i nie martw

Chustomanka Awatar blabla0
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

tez nie widze problemu. wróciłam do pracy jak Majka miała 4 miesiące i tydzień, dodatkowo ona tylko piersiowa i butelki nigdy do ust nie wzięła. zostawała z nią niania, a młoda piła mleczko z kieliszka a pózniej z doidy. no i nosimy się praktycznie od początku do teraz
    kwestia nastawienia. wszystko sie uda jeżeli tego będziesz chciała

Uprawnienia umieszczania postów