Pokaż wyniki od 1 do 19 z 19

Wątek: Chustowanie i powrót do pracy przy 6 miesięcznym dziecku

Mieszany widok

Chustonówka

Domyślnie Chustowanie i powrót do pracy przy 6 miesięcznym dziecku

Witam,
    jestem w 8-mym miesiącu ciąży i myślę o chustowaniu po porodzie, ale też szukam informacji o matkach które nosiły tak swoje dzieci i wróciły do pracy po 6 miesiącach.
    Jak Wy i wasze maleństwa sobie z tym radziłyscie? Mam już dwoje maluchów (Nikoś 5l i Amelka 7l), którzy byli niestety wózkowi stąd moje obawy o to co zrobię za kilka miesięcy jak sie od siebie uzaleznimy.
    Może już był podobny post tutaj, nie mogę sie doszukać będę wdzięczna za wszelkie opowieści jak to było u Was.

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

No ja jestem taka matką, ale nie bardzo wiem co chcesz wiedzieć.
    Nosiłam córkę, noszę troszke nadal (Lidka ma 2,5l), poszłam do pracy jak Lidka miała 7 m-cy. Nosiłam ją na spacery w weekendy, po pracy. Do złobka ją w chuscie nosiłam. Normalnie jest

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chusteryczka Awatar lati

Domyślnie

Ja też wróciłam w 7 mż Małego do pracy i dramatu nie było, do wózka też był przyzwyczajony bo babcia woziła. Jak byłam/jestem ja to bywa bunt wózkowy, ale jak mnie nie ma w pobliżu to spokojnie sobie siedzi.
    F 09.07.2010 i A 19.03.2014

Chustomanka Awatar agnieszkazd
    Miejscowość
    Wieś podwarszawska Halinow

Domyślnie

Też się dopiszę.
    Asia ze mną w szmacie.
    Z Ciocią-Nianią bez problemu zaakceptowała wózek. Obecnie raczkuje jak dzika, więc chodzą głównie na plac zabaw - wózek coraz mniej w użyciu. Pewnie jak zacznie chodzić wózek szybko pójdzie w odstawkę jak przy Starszej.
    Małgosia 01.05.2007, Dzieciątko (*) 08.2009, Joasia 09.07.2010

Chustonówka

Domyślnie

Dzięki za wasze głosy, generalnie chodziło mi o to że się boję, że mój maluch sie uzależni od noszenia za bardzo i ode mnie pewnie też i będzie mu dużo ciężej zostawać z nianią. Nie chciałabym narobić, że tak powiem wiecej szkody niż pożytku bo do pracy wrócić musze ( przynajmniej teraz tak myślę ) A może czas zmienić myślenie i przesunąć horyzont

Chustoguru Awatar metis1
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Nie widzę problemu - w czym rzecz?

Domyślam się, że idziesz tropem mędzących (przepraszam za bezpośredniość...) ciotek i babek: nie noś, bo się UZALEŻNI!

Noszenie w chuście nie wymaga odwyku, odstawiania, koniecznej abstynencji i udziału w spotkaniach klubu ACh. Wracasz do pracy, a dziecko nosisz wtedy, kiedy tego potrzebuje, i kiedy Ty możesz je nosić, czyli po pracy, w święta i weekendy. I szafa gra

Większość mam wraca do pracy po macierzyńskim, stosunkowo niewiele znam szczęściar "siedzących w domu" i noszących całymi dniami (takich to w ogóle!).

Po prostu wrócisz do pracy i już To tak strasznie wygląda tylko z daleka. Ja przy drugim dziecku już nie popełniłam wcześniejszego blędu: przeżywałam straszliwie sam fakt powrotu i rozstania, słabo mi się robiło na myśl o biurze... Za drugim razem po prostu założyłam beret i poszłam, a mała zostałą najpierw z tatą, potem z nianią. I co? I nic. Siedzę sobie i klepię posty na Chustoforum, czyli DOKSZTAŁCAM się teoretycznie w sztuce chustonoszenia W domu zawsze brakuje na to czasu...

Nie zamarwiaj się. Praca nie oznacza porzucenia szmat A maleństwo będzie na Ciebie czekało po powrocie.

PS. Skrzyzowały nam się posty
    Zdecydowanie : przesuń horyzont
    Ostatnio edytowane przez metis1 ; 01-06-2011 o 12:45
    http://corallovo.blogspot.com/
    08.2005 06.2010 01.06.2014

Uprawnienia umieszczania postów