Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 33 z 33

Wątek: jak to jest z tym pulem ?

Domyślnie

Kasiu, z tego co piszą dziewczyny nie każda wełna gryzie. Ja miałam storchy-nowe i gryzły. Być może wiele razy prane, lanolinowane czy ogolone nie gryzłyby. I mi się wydawało, że jednak w tym gorąco, choć pupa młodego na to nie wskazywała. Ale też nosił je krótko. Myślę, że skoro tyle dziewczyn pisze, że wełna idealna na upały (hmmm, od razu widzę biały góralski sweter z owczej wełny) to coś w tym jest. Trzeba spróbować.
    I w pulach nie jest gorąco. Gorąco czy raczej odparzająco jest przy połączeniu: mikropolar+wilgoć+upał. Przynajmniej u nas.
    A w ogóle mój starszy ponad 3 lata śmigał w jednorazówkach i na palcach jednej ręki mogę policzyć ilość odparzeń
    Ostatnio edytowane przez kawiareczka ; 31-05-2011 o 10:55

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

merynos nie gryzie
    Co dwa lata przewrót świata
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
    "Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

wełniany otulacz BBH na początku trochę (ale na prawdę delikatnie) gryzł - po zalanolinowaniu ani trochę. Jest milutki.
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

To ja przewrotnie zapodam watek z zeszlego lata
    http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=36479

i tak sobie myslę - owszem niby to nowoczesny, oddychajacy material, ale w upal nie zalożylabym na siebie goretexowej kurtki, za to welnianą bielizne i owszem
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Domyślnie

W jednorazówkach jest absorbent który po naciągnięciu wilgoci, moczu zmienia się w źel i to on głównie blokuje dostęp powietrza do skóry. Mojemu synkowi odparzenia się nie robią w pieluszkach wielorazowych nawet jak są bardzo nasiąkniete. PUL napewno oddycha, tzn. przepuscza parę

Domyślnie

ja bym chętnie wypróbowała otulacz BBH wełniany ale nie ma go nigdzie na maminku jest jeden ale biały i za mały. Cena jako taka...tańszy niż ten lovyb...coś tam

Chustonoszka Awatar biankaaa
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

a ja sobie wlasnie ostatnio zamowilam pulowy BBH z maminka rozm M - do 11 kg wg opisu, ja go chce tylko do tetry wiec mam nadzieje ze bedzie ok.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez biankaaa Zobacz posta
    a ja sobie wlasnie ostatnio zamowilam pulowy BBH z maminka rozm M - do 11 kg wg opisu, ja go chce tylko do tetry wiec mam nadzieje ze bedzie ok.
    właściwie po ostatnich doświadczeniach chyba nie powinnam przesadzać z rozmiarem. Daj znać jak pasuje na Wita

Chustofanka Awatar mamapatryka
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez biankaaa Zobacz posta
    też mnie to interesuje,bo mój waży 12 kg ale dużo pieluszek niby na jego rozmiar jest za dużych,przeważnie zapinamy najciaśniej jak się da,w sumie tylko flipa trochę szerzej

Chustonoszka Awatar biankaaa
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

spoko, dam znac. otulacz juz do mnie leci

Chustomanka

Domyślnie

ja ostatnio przeczytałam że nawet wełna z merynosa może być gryząca. A dokładnie jak zrobiona jest z tych starszych i grubszych włosków. Natomiast te młode włoski zwane puchem są milutkie i niegryzące. Jak tu teraz dojść co jest z czego zrobione eh

Chustomanka Awatar jadorota
    Miejscowość
    Wielkopolska

Domyślnie

A ja nabyłam otulacz polarowy loveybums i bardzo mi się podoba. W największe upały żadnych odparzeń... Mam też gatki storchenkinder i tak samo fajnie się sprawdzają. Na noc wkładam bumgeniusy, bo zmieniam dwa razy.
    Dorota i trzech muszkieterów '03, '05, '11

Domyślnie

dziewczyny a nie przeszkadza Wam zapach mokrej wełny? nawet to nie zapach moczu ale właśnie takiej wilgoci...ble.

Uprawnienia umieszczania postów