plusy:
jest prze-przepiękna,
jest cienka, zarówno pod kątem niegrzania w upał, jak również tworzenia małego zawiniątka "do torebki"

minusy:
jest nieobrębiona co zauważyłam dopiero po praniu i suszeniu
jest krótka! zawiązałam na ogryzkach (mam nadzieję, że widać to na zdjęciach) plecak z węzłem pod pupą. nie jestem duża, rozmiar 38, córa 10 kilo, obie cienkośmy się dziś odziały

acha, no właśnie. skoro to testy: uprałam i wysuszyłam ją w suszarce, co BARDZO poprawiło jej wiązalność i uprzyjemniło obsługę i ogólne mizianie pięknego batiku (moja starsza córka zażądała zawinięcia w ów batik jak w suknię). ale aby ją jednak dobrze zamotać to ja bym ją musiała trochę jeszcze w pralce pomiędlić i suszarce, więc mam nadzieję, że to zastrzeżenie Myszko polegało na dmuchaniu na zimne w kontekście testowego egzemplarza, który powinien trafić do każdego w dobrej formie, a nie być zniszczonym przez nieodpowiednią pielęgnację, cooo? i że to nie jest kwestia sprania wzoru na przykład.

reasumując: biorąc ją do ręki pierwszy raz miałam mieszane uczucia - w porównaniu z porządną Szmatą, różnica jest spora. jednak ona się broni. mogłabym mieć takie cudo w swoim stosie, niestety jednak długość, a raczej krótkość ją dyskwalifikuje. będą dłuższe?

dziękuję za uwagę.