Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Do kiedy MT?

Chustofanka Awatar Kicia
    Miejscowość
    Wawa - Wola

Domyślnie Do kiedy MT?

Tak sobie wymyslilam w swojej nadgorliwosci, zeby sprawic siostrzenicy na dzien dziecka MT. No ok, wlasciwie to siostrze
    Mała w wakacje skonczy 2 lata, generalnie glownie chodzi, biega i ucieka, ale przychodzi moment na dluzszym spacerze kiedy ma dosc i zadne tam wozeczki - ma byc na rekach i juz. Ale zastanawiam się czy to ma sens, czy nie za późno na taką inwestycję?

Mam też skrytą nadzieję, że jak się siostra przekona do łatwej obsługi MT będzie miała więcej cierpliwości do chusty przy drugim dziecku gdzieś za rok czy dwa...

Więc jak to jest? Nosicie 3latki czy raczej już nie?
    Wciąż jedyna księżniczka w męskim domu

Mąż, Igi 22/02/2011, Patryk 6/11/2016 i dwa kocury

Chustoguru Awatar yanettee

Domyślnie

ja mojego czasem nosze, ale nie tak na codzień, tylko przy dłuższych wyprawach np w górach
    Mama Kubusia i Basi

Chusteryczka Awatar ostroszyc
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

Mój ciut starszy, MT mam zawsze w plecaczku i kończymy w nim mniej więcej co trzeci spacer, a zawsze przydaje się kiedy zaczyna padać i chcemy wracać szybko do domu (np dziś). Ja bym spróbowała sprawić + pokazanie jak to działa
    Mały B: 2009
    Mała T: 2012

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

My nosimy synka, ale co innego jak dziecko przyzwyczajone do noszenia, a co innego zaczynać z 2-latkiem. Nie każdy 2-latek polubi noszenie, więc polecam najpierw sprawdzić

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

my nadal 4latkę nosimy a raczej mąż, ja czasami
    Myśłę że dla 2latka będzie to dobre rozwiązanie jak zmęczenie dopadnie np w dreodze powrotnej z placu zabaw; jeśli się zdecydujecie na kupno mt to zróbcie wiekie wydarzenie, super zabawe spokojnie wytłumaczcie co to takiego dziecku, pokażcie itd
    Ja myślę że się uda, trzeba tylko miec odpowiednie podejście
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Uprawnienia umieszczania postów