Pokaż wyniki od 1 do 20 z 30

Wątek: pomóżcie wybrać otulacz na rzepy!

Mieszany widok

Domyślnie

jednak zastanowiłam się nad CP i bez sensu....bo on nie jest taki jak Flip, że jak się zmoczy to można wytrzeć i szybko wyschnie,tylko tam jest wewnątrz materiał i jak się zmoczy to jest mokre. Dlatego nie mogę otulacza zastosować jeżeli wcześniej był pieluszką. I odwrotnie nie zastosuję do pieluszki jeżeli wcześniej był otulaczem i się zmoczył. Więc bez sensu mi otulacz na raz, tak naprawdę.
    Wełniaki odpadają. IV mają kiepskie opinie i są białe (lub prawie białe), nie chcę ruletki, chcę 99% pewniaka
    Czaję się wokół tego Pupeko....
    na razie za radę ekotaty spróbuję handmade z pieluszkomanii, zobaczę czy odpowiadają nam rzepy.

Chustomanka Awatar mamaHani
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

a ja próbowałam na napki otulacz, ale w ogóle mi to nie pasowało, a na rzepy super, bo szybko, łatwo i nie ma dodatkowej warstwy nap (jeśli np pod otulaczem jest formowanka na napki) ciekawe co tobie przypasuje

Domyślnie

mamoHani, ja mam dwa na napki-flipa i babyetta. I niby jest ok ale czasem nie umiem wyregulować tych nap, albo za ciasno albo za luźno. Flip z tetrą mam opanowany ale formowanki są grubsze w pasie, mają zapięcia, więc już trzeba flipa zapiąć inaczej i wtedy coś mi nie gra no. A yetta mi ostatnio odciska gumę na nóżkach pewnie za ciasno zapiełam. Oczywiście czynnik czasu ma tu ogromne znaczenie Młodemu włączyło się przewijakowe adhd i nie jestem w stanie założyć mu czegoś bardziej skomplikowanego niż kieszonka. Formowankę i otulacz zakładam na dwie raty

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kawiareczka Zobacz posta
    Młodemu włączyło się przewijakowe adhd i nie jestem w stanie założyć mu czegoś bardziej skomplikowanego niż kieszonka. Formowankę i otulacz zakładam na dwie raty
    Też mieliśmy taki okres i wtedy praktycznie wszystko na rzepy mieliśmy, bo Hanka jeszcze nie umiała ich odpinać i szybko się zakładało. POtem był okres kieszonkowy napowy, bo z napkowymi zapięciami nie umiała sobie poradzić, a teraz wróciliśmy do formowanek napkowych i otulaczy rzepowych, no i kieszonki wciąż w użyciu. A jeśli chodzi o odciskanie gumek to u nas tylko otulacze lamówkowe się sprawdziły.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamaHani Zobacz posta
    A jeśli chodzi o odciskanie gumek to u nas tylko otulacze lamówkowe się sprawdziły.
    a lamówka nie ma gumki? przepraszam ale nie wiem jaka jest różnica...

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

ta lamówka spełnia rolę gumki, bo ona jest elastyczna, więc przy nóżkach i w pasie jest naciągnięta (tak jakby się wszyło gumkę), a mimo to jest bardzo delikatna (jest taka jakby trochę milusia w dotyku, pluszowa). W niektórych otulaczach jest wszyta gumka w nóżkach i pasie i dopiero obszyta jakąś lamówką.

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

hmm, no ja używam CP jako wielorazowego (tak na 2-3 razy) otulacza, z mocno chłonnymi bambusowymi wkładkami. Mam starszą wersję, z welurkiem od spodu (nowsza ma chyba coś bardziej materiałowego) i właściwie nie zauważyłam, żeby ten welurek był mokry. Ale nie będę się upierać, że to odpowiedni sposób działania
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Uprawnienia umieszczania postów