Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 48

Wątek: Czemu mężczyźni mówią nie?

Chustomanka Awatar Szczuru
    Miejscowość
    stolyca ;)

Domyślnie

z chustą był ból,bo to bardziej mnie szlag trafiał jak on zaczynał się brać do motania..
    no bo nie robił tego tak jak ja.. a na wszelkie rady wyszczerzał zęby i warczał
    tak więc jakoś sobie darowaliśmy,ale teraz przy mt jest w porządku,pokazałam mu raz i nie ma problemu.(przy tuli też sobie radził)
    Nosi jak ma czas czyli jak nie siedzi w robocie,albo jak zostaje z małą kiedy ja idę zdobywać sprawności w szkole

Chustoholiczka Awatar sheana
    Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

A tak pomyslalam sobie, ze moze dam zdjecie Smo jeszcze nie bylo na swiecie, wlasnie zakupilismy elastyka od znajomych, ktorzy uczyli nas wiazac i taki byl efekt:

wiem, słabo dociągnięte i bokiem do świata
    Lauron(Smo) 12.06.2010, Bruno(Gadzinka) 12.01.2012

Chustomanka

Domyślnie

A ja myśle ze to jest tak: jakaś cześć mężczyzn do niemowląt woli się nie zblizac, bo są przekonani o swojej niezgrabnosci i kontakt z dziećmi nawiązują gdy one się robią podobne do człowieka czyli zaczynaja chadzac na własnych nogach. Jakaś czesc mężczyzn nie lubi się tak jak my kobiety wyróżniać, a nie da ukryć, ze reKcja na chuste jest wciąż zdziwienna. I kolejna rzecz są na pewno mężczyźni zaangażowani w ojcostwo od samego początku, ale najczęściej gdy zaczyna płakać oddają je matce. Nie dziwie się, bo gdybym nie miała piersi to tez bym nie wiedziała jak uspokoić placzace dziecko. Mój M jest cudownym ojcem, ale nie nosi bo nie lubi gapienia się, boi się ze nie bedzie sobie mógł z nią poradzić, gdy zacznie płakać, no nie przepada za spacerowaniem. Ja idę na spacer w chuscie a on gotuje obiad i jest git. Każdemu to co lubi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sheana Zobacz posta
    A tak pomyslalam sobie, ze moze dam zdjecie Smo jeszcze nie bylo na swiecie, wlasnie zakupilismy elastyka od znajomych, ktorzy uczyli nas wiazac i taki byl efekt:

wiem, słabo dociągnięte i bokiem do świata

aaaaaaaaaa

Chustofanka Awatar Kicia
    Miejscowość
    Wawa - Wola

Domyślnie

sheena zdjecie mistrz żeby moje dały się tak zamotać...

moj mąż nosi Igiego w chuscie od poczatku, fakt, ze my nosimy prawie tylko w domu, bo spacery to moja dzialka jak m. pracuje i wtedy Igi jest w wozku. Ale w domu motamy oboje i mezowi to nawet prawie lepiej wychodzi (no prawie ). U nas wciaz jest tylko kieszonka, ale z poczatku byla tez kołyska i właśnie on sobie z nią radził. Mnie to totalnie nie wychodzilo i po pol godziny myslalam ze dziecie wypadnie, malo brakowalo a rzucilabym chuste w kat do czasu az zacznie siadac. Igi, nie chusta
    Wciąż jedyna księżniczka w męskim domu

Mąż, Igi 22/02/2011, Patryk 6/11/2016 i dwa kocury

Chustoholiczka Awatar guzik
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

mój w elastyku, to by ponosił, bo nie ma problemu wg niego z "zamontowaniem" dziecka. Ale Mała już za ciężka, poza tym i tak głównie ja ją noszę. On woli na rękach...
    Marysia16.09.2010, (*)2011,Ryś 2.09.2019, Helenka 7.05.2021

Chustomanka Awatar jadorota
    Miejscowość
    Wielkopolska

Domyślnie

A wczoraj dziewczyna przyszła uczyć nas wiązań do domu i byłam taaaaka dumne, że małż każde wiazanie po trzy razy ćwiczył Przekonuje się chłopina, bo widzie, że jak Maniek ma jakieś foszki i płacze, to w chuście od razu usypia. Urodzony chuścioszek
    Dorota i trzech muszkieterów '03, '05, '11

Chustomanka Awatar Magdailena
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez margaretka Zobacz posta
    cytuję mojego m.: "niewygoda, łatwiej jest mi wsadzić Gabi w wózek, a chusta wydaje mi się trochę kłopotliwa"
    bardzo ciekawy temat, bo ja jakoś nie rozmawiałam z m. o tym do tej pory... może dlatego, że całymi dniami ja jestem z Małą, on tylko z doskoku po pracy i jak stwierdził, że mu noszenie nie pasuje - po prostu nie wnikałam...

Ja słyszę dokłądnie to samo.
    Genralnie, mi nie zależy aby mój maż nosił w chuscie, nie chce, to nie, jego sprawa. NOsi se na rekach albo wozi w wózku wozi i on, i Wojtek sa zadowoleni, wiec nie widzę problemu.
    Ostatnio edytowane przez Magdailena ; 28-05-2011 o 12:20
    Moje dzieci:
    Ania - 2003
    Wojtek - 2010

Chustonówka

Domyślnie

Mój M. chyba ze dwa razy na spacer po parku wybrał się w ergo, ale tylko dlatego, że musiałam dłużej zostać w pracy a pies domagał się wyjścia. Za trzecim razem już wolał szarpać się z wózkiem i smyczą. Podobno go kręgosłup od noszenia bolał, dlatego wybrał mniejsze zło. Ale w górach to z małą w ergo śmigał aż miło i jeszcze się cieszył, że to nie ciężkie turystyczne, w z którym obok zasuwał kolega z 12 - kg córą .

Chustomanka Awatar Tehanu
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Mój mąż i moje dziecko w dwupaku - bezcenne Nosił w każdej chuście, którą mu podsunęłam, a ostatnio robił furorę na lotnisku w tęczowej hybrydzie.
    Ale ostatnio ma focha, bo mamy na stanie ergo i chustę 4,2, z której nie zawiąże kieszonki... a on woli chustę i zła żona go skrzywdziła... muszę mu pokazać 2x i siodełko normalnie, bo strasznie mu się przykro zrobiło... "Bo ergo podociągane pod ciebie i nie chcę ci zabierać, a chusta za krótka..."
    Może go to zmobilizuje jakoś, żeby nauczyć się innych wiązań Chociaż ergo mu nie zabieram, słowo

A z noszeniem problemu nie miał, wręcz był zachwycony, z dumą zasuwał na spacer z dzidzikiem centralnym deptakiem Opola

Chusteryczka Awatar Vernea
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

A mój przeszedł metamorfozę Na początku dał się zamotać w przypadku wyższej konieczności. Potem nie chciał o tym słyszeć. Później nie miał wyboru bo dziecior się darł jak wściekły a mnie w domu nie było. No i wykombinował jakieś dziwaczne wiązanie (ale młody się uspokoił, więc ok). A teraz pokochał bondka i się awanturuje, że ja sobie dziecko często noszę i on chce. Czyli przerobiłam chłopa na swoją modłę.
    www.nosimydziecko.pl chusty do noszenia dzieci, nosidełka ergonomiczne
    www.vernandnea.pl rodzinny sklep internetowy
    www.pluszowapileczka.pl internetowy sklep z zabawkami

Moje cztery Szczęścia: 2008, 2010, 2012, 2017

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Mój jako pierwszy nauczył się wiązać (no, jednocześnie się uczyliśmy, ale jemu szybciej zaczęło wychodzić) i na samym początku nosił więcej. Z synkiem inaczej - bo zazwyczaj on przejmuje starszą (też do nosidła, i to na brzuch, bo woli - inna sprawa, że nie potrafi wrzucić na plecy), a ze mną młodszy, więc i ja go niosę, choć oczywiście ileś razy i tata. Ale...
    jak idziemy na spacer - starsza na nóżkach albo na rowerze - już automatycznie biorę chustę i zaczynam motać - jak dzisiaj - po raz pierwszy na propozycję, że jednak mąż poniesie (młodzieniec waży już pewnie ponad 11 kg) powiedziałam, że wolę sama, bo denerwuje mnie jak bardzo niedbale mota i wiązanie o kant potłuc.
    Chyba muszę nad sobą popracować, i nad relacją między moimi panami, bo synek i tak jest straszny mamin-synek.
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

a mój nosi i lubi nosić. w elastyku nosił bez problemu, teraz w ergo i mt, chusto-mt. chusty wiąże tylko testowe i przyznaje wprost że nie chce wiązać na co dzień bo mu się nie chce. A że teraz mamy bunt chustowy - są z Maćkiem zgodni i rządzi ergo - nawet ja się musiałam przestawić... mam nadzieję chwilowo
    poza tym mąż umie zawiązać tylko kieszonkę...no i plecak prosty. 2x tylko przy podawanych na bieżąco instrukcjach, o innych wiązaniach nie chce słyszeć.
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

Problem polega na tym, że często nic nie mówią
    W przypadku mojego męża chyba jednak chodzi o tempo wiązania, o to, że wydaje mu się to nieekonomiczne - stąd zresztą rezygnacja z chust na korzyść nosideł, które wydają się być prostsze w obsłudze.

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez margaretka Zobacz posta
    cytuję mojego m.: "niewygoda, łatwiej jest mi wsadzić Gabi w wózek, a chusta wydaje mi się trochę kłopotliwa"
    bardzo ciekawy temat, bo ja jakoś nie rozmawiałam z m. o tym do tej pory... może dlatego, że całymi dniami ja jestem z Małą, on tylko z doskoku po pracy i jak stwierdził, że mu noszenie nie pasuje - po prostu nie wnikałam...

Mój nosi, czasem ale woli wózek bo JEMU jest łatwiej, faktycznie duży silny facet bez problemy zniesie wózek i z 4 pietra i wniesie z powrotem.

Chustoholiczka Awatar sheana
    Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Magdailena Zobacz posta
    Genralnie, mi nie zależy aby mój maż nosił w chuscie, nie chce, to nie, jego sprawa. NOsi se na rekach albo wozi w wózku wozi i on, i Wojtek sa zadowoleni, wiec nie widzę problemu.
    A nie, to spoko Mnie właście zastanawia, bo czesto widzę stwierdzenia "a niestety mój nie chce nosić", "bardzo żałuję, że mąż nie nosi" i bardziej tu mnie ciekawi - czemu mówią nie

Ale widzę, że większość da się namówić Fajnie Tomka czeka nauka plecaka, bo 2x, ale plecy zazwyczaj w mietku, nie miał okazji trenować.
    Lauron(Smo) 12.06.2010, Bruno(Gadzinka) 12.01.2012

Chustonówka

Domyślnie

Mnie właście zastanawia, bo czesto widzę stwierdzenia "a niestety mój nie chce nosić", "bardzo żałuję, że mąż nie nosi" i bardziej tu mnie ciekawi - czemu mówią nie
    Może dlatego, że natura ich jednotorowo ukształtowała? Mąż, chwaląc się po raz pierwszy z udanego spaceru w ergo na zakończenie dodał: "tylko na koniec miałem problem... bo nie wiedziałem, czy najpierw buty ściągać, dziecko z nosidła wyciągać czy psu łapy wycierać" . Może ci "nienoszący" nie potrafią zadecydować, czy najpierw zdjąć buty w przedpokoju czy rozmotać dziecia?

Chustoguru Awatar JoShiMa

Domyślnie

No własnie, co mówią?
    Mój uznał, że niemęsko wygląda (był nawet na warsztatach i nauczył się wiązać naplecach) i że woli MT niż chustę. OK, dla m nie nie ma sprawy uszyłam MT i nosi.

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nekko Zobacz posta
    Może ci "nienoszący" nie potrafią zadecydować, czy najpierw zdjąć buty w przedpokoju czy rozmotać dziecia?
    Hmmm, to co najpierw zrobić?
    Jest jakaś szkoła w temacie?

Chustoholiczka Awatar Liv
    Miejscowość
    Wieś zwana Warszawą, zielone Powiśle

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pewna_mama Zobacz posta
    A ja myśle ze to jest tak: jakaś cześć mężczyzn do niemowląt woli się nie zblizac, bo są przekonani o swojej niezgrabnosci i kontakt z dziećmi nawiązują gdy one się robią podobne do człowieka czyli zaczynaja chadzac na własnych nogach. Jakaś czesc mężczyzn nie lubi się tak jak my kobiety wyróżniać, a nie da ukryć, ze reKcja na chuste jest wciąż zdziwienna. I kolejna rzecz są na pewno mężczyźni zaangażowani w ojcostwo od samego początku, ale najczęściej gdy zaczyna płakać oddają je matce. Nie dziwie się, bo gdybym nie miała piersi to tez bym nie wiedziała jak uspokoić placzace dziecko. Mój M jest cudownym ojcem, ale nie nosi bo nie lubi gapienia się, boi się ze nie bedzie sobie mógł z nią poradzić, gdy zacznie płakać, no nie przepada za spacerowaniem. Ja idę na spacer w chuscie a on gotuje obiad i jest git. Każdemu to co lubi
    ja bym dodała jeszcze jeden, prozaiczny powód. do dobrego, sprawnego wiązania potrzebne są jakby nie patrzeć zdolności manualne. a mężczyźni w dużej mierze są jednak gorsi w te klocki, mogą się frustrować, że im wiązanie nie wychodzi.
    Mama Zosi (XII.2008), Drobinki [*] i Maksa (V.2012)

Pochłonęło mnie życie,
    więc w wirtualnym niebycie
    pozostaję do odwołania.

Uprawnienia umieszczania postów