Pokaż wyniki od 1 do 20 z 556

Wątek: MałeMe (aktualnie Milovia)

Mieszany widok

Chustomanka Awatar larwunia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Ja miałam otulacze i wkład chłonny Milovii. Nie mam ochoty na kieszonkę, bo wejście z przodu drażni mnie na samą myśl i nie mam ochoty się przekonywać do takiego rozwiązania

Plusy
    - pięknie leży nawet na 2miesięcznym dziecku wyglądał nieźle
    - piękne wzory!!
    - pięknie odszyty, nie uciska nic, nie ugniata, skrzydełka z napkami nie wywijają się
    - mega plus za dwie, stabilne zakładki z mikropolaru, trzymają wkład najlepiej ze znanych mi otulaczy (np. kokosi, flip, bambams )
    - b. szybko schnie

Minusy
    - uważam to za mega minus - fatalnie wyglądają z upływem czasu, mikropolar tak trochę zsiwiał, od spodu jest szarobury
    - białe lamówki - jest to najtrudniej dopierający się otulacz na lamówkach, wkurza mnie to, że po spraniu kupki zostają takie jakby szare cienie/plamy ( nie wiem czy ktoś takie coś takiego zauważył ). Przy innych otulaczach nie miałam tego problemu, mydełko galasowe i zero śladu plamy, tutaj jakoś nie idzie go doprać. Ogólnie jakoś nie lubię białych lamówek, to niezbyt praktyczne, ładnie to wygląda jak nowe, ale z czasem kiepsko.

Ogólnie zanim nie użytkowałam dłużej byłam zachwycona, teraz niestety zachwyt trochę osłabł, bo lubię ładnie wyglądające, zadbane pieluszki, a tutaj z czasem otulacz wygląda coraz gorzej, a wcale nie jest użytkowany bardzo długo. Natomiast i tak sądzę, że jest wart zakupu.

Wkład do otulacza z warstwą mikropolaru - fajy, b. chłonny, szybko schnie, minus - podobnie jak wyżej zostają na nim szare plamy ( mam inne wkłady, innych firm i nigdzie niczego podobnego nie obserwuję ), nie wiem z czego to wynika.
    Moje kochane chłopaki: G. 15.04.09 i A. 17.03.13

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

czemu otulacz jest droższy od kieszonki? oświećcie mnie
    Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

Chustomanka Awatar Agis
    Miejscowość
    Malbork

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewaibartek Zobacz posta
    czemu otulacz jest droższy od kieszonki? oświećcie mnie
    Ktoś kiedyś o to pytał, chyba nawet w tym wątku ... Generalnie odpowiedź producenta była taka, że otulacz składa się z większej ilości elementów i szycie go wymaga więcej czasu dlatego jest droższy.
    http://agisowo.blogspot.com/

Jaś 12.2010 Matylda 01.2014

Chustoguru Awatar HoliPoli
    Miejscowość
    Belgrad

Domyślnie

Używam i uwielbiam otulacze Milovii. Ostatnio postanowiłam dać szansę Nappime i się rozczarowałam ich produktem. Co do Milovii:

Na plus
    + najporządniej uszyte ze wszystkich jakie widziałam (gumki pochowane, polar z warstwą nieprzemakalną, bardzo staranny wyrób)
    + super wzory (bardzo ładnie są na PUL nadrukowane i świetnie się prezentują na pieluszkach)
    + otulacze rozmiar S świetnie leżały na noworodku a teraz córa ma ponad 6 kg i spokojnie jeszcze dają radę
    + nigdy nic mi nie przeciekło

a na minus:
    - cena
    - trochę mało wzorów (szczególnie jeśli chodzi o otulacze rozm.S)
    - polar obłazi i trzeba go obskubywać po praniu (gdzieś tak od ok 10 prania w górę o ile dobrze pamiętam)

wkład mam 1 rozm S i bardzo dobrze się sprawuje.

Ogólnie to baaaaaardzo polecam. Moja zdecydowanie ulubiona firma.

Chustofanka Awatar kahulec
    Miejscowość
    Piotrków Trybunalski

Domyślnie

A używa ktoś wkładek sucha pielucha? jak się sprawdzają?

Chustoguru

Domyślnie

ja używałam - ten sam mikropolar co w kieszonkach i wkładach i było ok

Chustomanka Awatar larwunia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kahulec Zobacz posta
    A używa ktoś wkładek sucha pielucha? jak się sprawdzają?
    Ja mam, są bardzo ok, ale moim zdaniem dosyć drogie, jak za zwykły kawałek mikropolaru.
    Moje kochane chłopaki: G. 15.04.09 i A. 17.03.13

Chustofanka Awatar Mała Mi
    Miejscowość
    Dolny Śląsk

Domyślnie

Wkładki sucha pielucha są rewelacyjne. Nie uważam, żeby były jakieś strasznie drogie, bo są dosyć duże i spełniają swoją funkcję w 100 procentach. No i wydaje mi się, że to jednak nie ten sam mikropolar co w kieszonkach

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów