no to masz kieszonkęwkład chłonny wkładasz w tę "dziurę", z której Ci metka wyłazi
![]()
no to masz kieszonkęwkład chłonny wkładasz w tę "dziurę", z której Ci metka wyłazi
![]()
na drugim zdjęciu, pod zakładką masz wejście do kieszonki![]()
łoo kurcze faktycznie tu jest to schowaneDzięki dziewczynki.
A teraz recenzja pieluszki kieszonki Milovia
Tester mężczyzna, 1 rok, waga tak z 10 kg, raczej z małopupnych.
Stosowana razem ze zwykłą pieluszką tetrową jak i oryginalnym wkładem rozmiar L
Plusy:
- kolorystyka śliczna jak na foto,
- dobrze rozmieszone napki, nie za rzadko, nie za gęsto,
- schnie szybciutko,
- nie przecieka razem z oryginalnym wkładem wytrzymała 3 godzinki ale coś czuję że mogła by i więcej,
- nie robi odwłoku owada,
- delikatna i milusia,
- doskonały kontakt z producentem, szybka odpowiedź na pytania
Minusy
- chyba tylko cena ale są pieluszki i po 100 złociszy więc nie narzekam
Morał z tego taki że Małe me zawitają w stosiku w większej ilości
Wkład do pieluszki rozmiar L
Ochy i achyDelikatny, nie za duży, schnie szybciochem
OT najlepsze życzenia dla Kuby
mi niestety odpisują po dłuższym czasie albo wcale![]()
dziewczyny, może głupie pytanie, ale czym się różnią wkłady do kieszonek od tych do otulaczy? czy te do otulacza maja sucho przy pupie a te drugie nie? skąd taka róznica w cenie?
tak te do otulaczy mają od pupy mikropolar (ten sam co w kieszonkach) lub przy obszyciu otulacza, te do kieszonek to sama mikrofibra; a i teraz do otulaczy maja tez z warstwą z coolmax (też sucho tylko nie mikropolar a coolmax)
edit: jeśli mają być do kieszonek to ta warstwa jest zbędna![]()
ja zaczęłam swoją przygodę z wielo właśnie od milovii- i dobrze się stało. na razie używam wkładów M- Ninka półroczna, ok 7 kg- ale chciałąm napisać, że chłonność tych wkładów jest świetna. i szczelność otulaczy też. u nas dają radę na noctylko "pod sp.ód" dokładam jeszcze cienki wkład konopny pupulki, albo składany bambusowy Applecheeks.
i gitarra
czasami konopie i bambus są megamokre, a ubranko bez zarzutu,
wkłady zgrabne- nie za szerokie, fajne![]()
mam pytanko, a nawet dwajedno głupie...Milovia i Małe Me to to samo? Mam dwie Milovie i chcę dokupić sobie inne wzory, a widziałam identyczne pod nazwą Małe Me.
A drugie pytanko to czy coolmax odprowadza wilgoć tak jak polar i pupka jest sucha, czy maluch czuje wilgoć? Mój synuś kręci się po nawet małym siknięciu i muszę mieć coś co dobrze izoluje pupę od wilgoci.
coolmax odprowadza wilgoć, ale nie tak jak polar wg mnie, ale fajniejszy na lato też według mojej opiniimilovia i małe me to to samo
![]()
Chciałam zapytać "doświadczone"użytkowniczki pieluszek Milovia tzn. takie, które używają pieluszek kilka miesięcy, z pół roku - jak pieluszki i wkłady się sprawują pod dłuższym czasie?
Czytałam dużo dobrych opinii od świeżych posiadaczek i same zachwyty, ale wiadomo - wszystko wychodzi w praniu...dosłownie
Myślę nad kupnem kilku, ale że są to chyba najdroższe polskie pieluchy, chcę się upewnić.
(OT: myślałam, że najdroższe to Maylily, ale po dokładniejszym przeliczeniu (ta firma ma tanie zestawy - 69 zł./szt z dwoma wkładami w zestawie), natomiast Milovia kieszonka + 2 wkłady (osobno sprzedawane) to koszt 97 zł. za jedną pieluszkę)
Nie wiem czy płaci się za wyjątkową jakość (bo wtedy może warto tyle wydać), czy ta cena to kaprys producenta.
Mi po pewnym czasie (jak dziecko miało ok 10 miesięcy), przestał wystarczać wkład z mikrofibry i zamieniłam na bawełniane prefoldy, które nigdy nie zawiodły.
Pieluchy są wysokiej jakości, ale jak zostało ustalone powyżej, pieluszki innych polskich firm nie ustępują im wcale, a są tańsze.
May Lily nie ma zbyt wielu zwolenników. Poza tym poczytaj opinie o tych pieluchach.
Doradziłabym - kup jedną na próbę i zastanowisz się po tym jak przetestujesz.
Ja lubie te pieluszki, jedynie denerwuje mnie,że czasem polarek w środku obłazi bardziej niż w innych Polski ( a może mi się tak tylko wydaje), wkład mikrofibrowy mam, ale jakoś nie ufam jemu i używam go tylko z dodatkowym np mniejszym, a pieluchuje maluszka, zdecydowanie wole do nich wkładać ręczniczki bambusowe.
Podsumowując sama pieluszka tak, wkład uważam,że można inny/lepszy jednak nie jest to pieluszka, która jakością przewyższa inne nasze Polskie, moim zdaniem wszystkie są porównywalne
Dzięki za odp. ZnowuPo raz kolejny można na Ciebie liczyć
Czyli nie jest to jakiś mercedes wśród pieluszek![]()
No te wkłady mnie interesowały, mam jedną M i jest całkiem inna w dotyku/wyglądzie niż jakiekolwiek mi znane (czy z firmówek czy z chinek), ale dopiero 2 razy użyty, a to za mało bym mogla ocenić chłonność...Czyli z tego co piszesz nie są jakieś wyjątkowo chłonne... mój synek też malutki (niespełna 3 miesiące, tak jak Twój) ale ma baaaardzo duży sik... ręczniczek bambusowy gdy włożony do samego otulacza jako wkład, można wykręcać - tę część z przodu, gdzie chłopcy dużo sikają...
![]()
Ostatnio edytowane przez mamuśka ; 12-07-2013 o 23:37
Ocena zadowolenia z pieluchy określonej marki jest na pewno dla każdego indywidualna. Każdemu coś innego odpowiada i trudno tu o uniwersalną poradę. Ale przedstawię swoją opinię:
Ja Milovie (Małe Me) używam od 9 m-cy. Porównując je z pieluchami 7 innych firm, których również używam na co dzień, Milovia to nasz nr 1. Pieluszki są bardzo dobrze odszyte, a wkłady bardzo chłonne. Materiał dobrze przylega zapobiegając przeciekaniu, a jeżeli chodzi o zużycie, nie zauważyłam aby cokolwiek poważnego się działo.
Oceniając pieluszki różnych marek, które znajdują się w naszej kolekcji mogę powiedzieć, że te polskie oceniam wyżej. Widzę w nich różnicę pod kątem jakości, dotyku, wzorów i zgrabniejszego układania się na pupie. Stąd i cena wg mnie ma swe uzasadnienie.
Nie chciałabym jednak zniechęcać do wielorazowego pieluchowania tych mam, których nie stać na Milovię, Babyettę czy Nappime (również je bardzo chwalę). Uważam, że czy droższa polska handmade czy tańsza chinka (a mamy i takie) - każda pielucha spełnia swe zadanie. I pomimo dużej rozpiętości cenowej dostępnych na rynku pieluch, również z tymi tańszymi można spokojnie przejść cały okres pieluchowania. To i tak duży luksus w porównaniu do czasów tetry, na którą były "skazane" nasze mamy.
Ostatnio edytowane przez matylde ; 13-07-2013 o 17:48
napiszcie czym sie roznia wkladki z mikropolarem i coolmaxem i czy sa warte 20zł za szt i czy np do otulacza mozna włożyc ta wkladke XL czy nie bedzie zadługa i bedzie wypadac po złozeniu jej z przodu w zakładke
zastanawiam mnie ten mikropolar bo w tych otulaczach z milovii on nie jest jakis super i czy te wkładki tez takie nie beda po praniu a znowu coolmax dziewczyny tu pisza ze pozaciagał sie?
Odp.
Wkładki z Mikropolaru są podobnie zbudowane do tych z Coolmaxem, przy czym te drugie mają dodatkową warstwę z przewiewnej dzianiny zapewniając lepszą cyrkulację powietrza. Polecane są na upalne dni najlepiej umieszczając je bezpośrednio przy skórze maluszka.
Ostatnio edytowane przez matylde ; 13-07-2013 o 19:19