Pokaż wyniki od 1 do 20 z 556

Wątek: MałeMe (aktualnie Milovia)

Mieszany widok

Chustomanka
    Miejscowość
    Białystok i okolice :)

Domyślnie

Sklep internetowy zobowiązany jest dołączyć do zakupu dowód zakupu,ale wcześniej trzeba powiedzieć,czy ma być to paragon,czy faktura. Jeśli chcemy paragon to sklep nie może później wystawić faktury,bo jak,przecież potrzebny jest m.in.nr paragonu. Z fakturą jest dużo łatwiej,bo gdy się zgubi to można wystawić potocznie mówiąc duplikat,to akurat jest znacznie łatwiej wynaleźć,choćby po danych osobowych.
    _agata89 dobrze,że pomyśleli o przeprosinach,aczkolwiek gdybyś nie poruszyła tematu tutaj to nie wiem,czy by ich sumienie ruszyło. Miejmy nadzieję,że dowcip im się już bardziej nie wyostrzy

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lilith83 Zobacz posta
    Sklep internetowy zobowiązany jest dołączyć do zakupu dowód zakupu,ale wcześniej trzeba powiedzieć,czy ma być to paragon,czy faktura. Jeśli chcemy paragon to sklep nie może później wystawić faktury,bo jak,przecież potrzebny jest m.in.nr paragonu. Z fakturą jest dużo łatwiej,bo gdy się zgubi to można wystawić potocznie mówiąc duplikat,to akurat jest znacznie łatwiej wynaleźć,choćby po danych osobowych.
    _agata89 dobrze,że pomyśleli o przeprosinach,aczkolwiek gdybyś nie poruszyła tematu tutaj to nie wiem,czy by ich sumienie ruszyło. Miejmy nadzieję,że dowcip im się już bardziej nie wyostrzy
    Fakturę VAT można wystawić w ciągu 7 dni od dnia zakupu. Zwracasz paragon i dostajesz fakturę.

Chustomanka
    Miejscowość
    Białystok i okolice :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pat007 Zobacz posta
    Fakturę VAT można wystawić w ciągu 7 dni od dnia zakupu. Zwracasz paragon i dostajesz fakturę.
    mi chodziło o później typu 2 miesiące lub więcej,odnośnie tego nie trzymania paragonów

demona
    Guest

Domyślnie

fakturę/rachunek można wystawić do 7 dni. Jeśli była wystawiona a się zgubiło można prosic o duplikat - tu brak ograniczeń czasowych. Nie trzeba paragonu do reklamacji - dowód zakupu to tez przelew.

Miałam ostatnio reklamację pędzli - klientka kupiła pół roku temu, paragonu nie miała, bo nie miałam wtedy obowiązku mieć kasy fiskalnej. Producent zapytał mnie tylko czy potwierdzam zakup, potwierdziłam, pędzle poszły do wymiany.

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Lol, widziałyście powód usunięcia fragmentu postu, który zawierał tę uroczą korespondencję między producentem a klientką:

http://chusty.info/forum/showthread....=1#post2290349
    ?

Niekórzy to naprawdę... Kury szczać prowadzać, a nie za handel się brać.
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

Chusteryczka Awatar Martulec

Domyślnie

IMO to była korespondecja handlowa a nie prywatna...

Chusteryczka Awatar Mita

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Martulec Zobacz posta
    IMO to była korespondecja handlowa a nie prywatna...
    ba!
    To na priwie można traktować klientów protekcjonalnie? i szczelać focha, gdy ktoś się tym podzieli?
    zasada nr 1: głosuję portfelem, a że rynek pieluchowy szerki i głęboki , mam gdzie oddawać swój głos

-Niektórzy ludzie są podli ,bo kłamią!- krzyknął Lubiński
    -A inni są jeszcze bardziej podli ,bo mówią prawdę- odparł doktor.

demona
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kammik Zobacz posta
    Lol, widziałyście powód usunięcia fragmentu postu, który zawierał tę uroczą korespondencję między producentem a klientką:
    na stanowcze żądanie firmy??? Beda nas tu szantażować czy co? Moze jeszcze sądem postraszą? Porażka.

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Będziemy w jednej celi siedzieć Ciekawe, czy klopik będzie, czy w pieluchy będziem walić określonej firmy, wyrażając tym samym swój do niej stosunek
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów