Pokaż wyniki od 1 do 20 z 556

Wątek: MałeMe (aktualnie Milovia)

Mieszany widok

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

margaretko, coolmax daje uczucie suchości, ale nie na tak długo jak mikropolar. Jeśli potrzebujesz pieluszki na dzień i zmieniasz nie za rzadko, to IMO spokojnie da radę.

Domyślnie

też mamy pieluszki z coolmaxem i wydaje mi się, że w nich skóra jakoś lepiej oddycha, mimo że uczucie suchości jest mniejsze. Polecam
    robię sobie odwyk

Chusteryczka Awatar Martulec

Domyślnie

Wpadłam do Pieluszkarni obejrzeć na żywo nowe wzory - kupiłam oba, a nowe wkłady są genialne! Żałuję że nie można dostać starych wzorów... Jestem wielką fanką MałeMe/Milovia.

Domyślnie

Martulec, a czym się różnią te nowe wkłady od starych? Tak na żywo
    robię sobie odwyk

Domyślnie

Nowe są troszkę cieńsze, miększe, i mniej chropowate w dotyku. Jakby delikatniejszy materiał, mimo że skład ten sam.

Chustofanka Awatar Inna Mama
    Miejscowość
    Warszawa Tarchomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Martulec Zobacz posta
    Wpadłam do Pieluszkarni obejrzeć na żywo nowe wzory - kupiłam oba, a nowe wkłady są genialne! Żałuję że nie można dostać starych wzorów... Jestem wielką fanką MałeMe/Milovia.
    Można, tylko pewnie nie od producenta. Znam przynajmniej jeden sklep, w którym stare wzory były (nie wiem czy mogę podlinkować więc w razie mogę napisać Ci na PW).

Domyślnie

Witajcie Zamierzam dopiero zacząć swoją przygodę z pieluszkami Małe Me (Milovia) Chciałabym podpytać Was o jedną rzecz związaną z pieluszkami tej marki i będę bardzo wdzięczna za odpowiedź Chodzi o chłonne wkłady Milovii do pieluszek i otulaczy. Na ich stronie napisane jest: "Po złożeniu wkład XL pasuje zarówno do maksymalnie zmniejszonej jak i powiększonej pieluszki ONE SIZE". Czy to znaczy, że mogę kupić większą ilość wkładów L / XL i stosować je już od początku użytkowania pieluszek i otulaczy ONE SIZE - nawet u świeżo urodzonego malucha (powyżej 3,5 kg)?? Czy takie wkłady nie sprawdzą się, będą przeciekać itp. i powinnam jednak stopniowo kupować wkłady dopasowane wagowo do dziecka: S, M itd. Chodzi tu oczywiście o finanse, bo jeśli mogłabym jednorazowo kupić np. po 10 wkładów XL i używać ich przez cały okres pieluszkowania, to wyjdzie taniej, niż gdybym musiała kupować co jakiś czas kolejne (większe) rozmiary wkładów Ale nie wiem czy coś takiego sprawdziłoby się w ogóle w praktyce Mam nadzieję, że jakaś doświadczona Mama, która używa pieluszek Małe Me, zlituje się nade mną i podpowie coś w tej kwestii

Chustomanka Awatar ifinoe
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

La Cocinerita, mój synek zaczął nosić pieluszki Milovia , gdy miał 5 kg, od razu z wkładem XL i wszystko świetnie pasowało od początku
    Październikowa plepla 2007
    Październikowy przeszkodnik 2012

Chustofanka Awatar Inna Mama
    Miejscowość
    Warszawa Tarchomin

Domyślnie

Mnie się sprawdzały XL od początku bo podwijałam przód i było podwójnie w miejscu gdzie chłopiec najwięcej siusia - także dla synka polecam L aż tak bardzo się nie zwinie, więc używałam XL i M. A teraz używam L jak już mam na maksa rozwinięta pieluszkę (XL nadal podwijam). Za to M-ki wkładam podwójnie "na zakładkę" do kieszonek i na noc są super chłonne.
    Ostatnio edytowane przez Inna Mama ; 25-03-2013 o 17:41

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez La Cocinerita Zobacz posta
    Witajcie Zamierzam dopiero zacząć swoją przygodę z pieluszkami Małe Me (Milovia) Chciałabym podpytać Was o jedną rzecz związaną z pieluszkami tej marki i będę bardzo wdzięczna za odpowiedź Chodzi o chłonne wkłady Milovii do pieluszek i otulaczy. Na ich stronie napisane jest: "Po złożeniu wkład XL pasuje zarówno do maksymalnie zmniejszonej jak i powiększonej pieluszki ONE SIZE". Czy to znaczy, że mogę kupić większą ilość wkładów L / XL i stosować je już od początku użytkowania pieluszek i otulaczy ONE SIZE - nawet u świeżo urodzonego malucha (powyżej 3,5 kg)?? Czy takie wkłady nie sprawdzą się, będą przeciekać itp. i powinnam jednak stopniowo kupować wkłady dopasowane wagowo do dziecka: S, M itd. Chodzi tu oczywiście o finanse, bo jeśli mogłabym jednorazowo kupić np. po 10 wkładów XL i używać ich przez cały okres pieluszkowania, to wyjdzie taniej, niż gdybym musiała kupować co jakiś czas kolejne (większe) rozmiary wkładów Ale nie wiem czy coś takiego sprawdziłoby się w ogóle w praktyce Mam nadzieję, że jakaś doświadczona Mama, która używa pieluszek Małe Me, zlituje się nade mną i podpowie coś w tej kwestii
    Z mojego doświadczenia wynika ze S nie opłaca się w ogóle kupować. L i XL na początku trzeba będzie zawijać. U nas od początku (ok 4 kg) były w użyciu M-ki i L-ki.

Chusteryczka Awatar Ronja
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja mam dwa wkłady S i jeden M i uważam, że można było od razu kupić M. Nie miałam XL, więc się o nich nie wypowiem.

Możesz też kupić jakieś inne wkłady, np. składane, które można na różne sposoby dopasować rozmiarowo. Nie muszą przecież być koniecznie Milovia
    Witek 2012

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Martulec Zobacz posta
    Z mojego doświadczenia wynika ze S nie opłaca się w ogóle kupować. L i XL na początku trzeba będzie zawijać. U nas od początku (ok 4 kg) były w użyciu M-ki i L-ki.
    Mi S-ka służyła jako dodatek do innego wkładu i w tej roli dobrze się sprawdzała.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów