Pokaż wyniki od 1 do 20 z 556

Wątek: MałeMe (aktualnie Milovia)

Mieszany widok

Domyślnie

jestem bardzo zadowolona z otulacza małe me ktory niedawno nabylismy - mamy zwierzatka. podoba mi sie wykonanie od wewnetrznej strony gdzie material zakladka wykonczony jest mieciutkim polarkiem, ktory dotyka skory dziecka. poza tym sa odpowiednio szerokie i wklady/tetra/prefoldy nie falduja sie pomiedzy nozkami, pieknie sie ukladaja. materialy wysokiej jakosci, nie przemakaja. minimalnie powiekszaja pupe u nas - wyglada jakby nadmuchany worek . ale moze to ze wzgledu na to ze zapinamy w roz 2 bo maks ma gubiutki brzuszek a pupe bardziej plaska i stad ten efekt (?)

Chustomanka Awatar Mama Lili
    Miejscowość
    Berlin

Domyślnie

Mam kieszonki mikropolarowe XS/S i one size, dziecię chude

Plusy:
    -dobrze się układają na pupie
    -wkłady wciąż miękkie
    -wzory zabójcze
    -kolory nie blakną

Minusy:
    -polar kulkuje (jedynie te kieszonki z mojego stosiku tak mają, a prane zawsze razem 40C, program na sztuczne tkaniny, lovella +dodatek nappy fresh)
    -przeciekają (!!!) ale nie bokiem, tylko po całości (takie uczucie jakby to była wełenka niepotraktowana lanoliną...)

To ostatnie najbardziej mnie wkurza Przez to MałeMe to u nas pieluszki dzienne z dużą dozą ostrożności... Nikomu tak się nie dzieje? Poradźcie coś może

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Mi się kilka tygodni temu "coś" zrobiło z PULem, czyli tą wewnętrzną warstwą kolorowej dzianiny. Maksymalna temp., w jakiej prałam pieluszkę, to 60 stopni, a PUL wygląda jak sparciała gumka. Nie wiem, jak inaczej to opisać Martwię się, czy nie zacznie przeciekać. Na razie nic się nie dzieje...

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Kasiu, jeśli aparat foto to złapie, podeślę Ci potem fotkę PULu. Może to nic poważnego... Nie pisałam wcześniej, bo nie miałam do tego głowy

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

ja ni testowałam kieszonek MałychMych jeszcze, bo Tadzio wydaje mi się za malutki na taki krój pieluszki, ale z wielką radością korzystam z woreczka na brudne pieluszki. no wielkie WOW!

Nie przecieka, idealnie mieści "wyjściowy" zapas pieluch, jest poręczny, bardzo estetyczny.

no, po prostu - szacun!

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja mam otulacz, dwie kieszonki z polarem i jedną z coolmaxem. Kieszonki bardzo lubię, wolę wersję z mikropolarem, bo coolmax nie daje efektu suchej pupy. Kieszonki są zgrabne, dobrze leżą i nam nie przeciekają, do tego są śliczne.Otulacz jest spory, ale udaje się nam go dopasować do drobnego dziecka. Do tego by był idealny brakuje mu rzepów. Mam tez woreczek na pieluszki z tej firmy, który bardzo lubię. Uwielbiam te łowickie wzory

Chusteryczka Awatar Kocia_mama
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów. No prawie.

Domyślnie

Ja jak na razie stwierdzam, ze MM to dla mnie najlepsze polskie pieluszki. Szkoda, ze rowniez najdrozsze...

<Miejsce na mądry cytat>

Chustomanka Awatar Przytulia
    Miejscowość
    Kórnik

Domyślnie

Ja dziś pierwszy raz założyłam Staszkowi kieszonkę z coolmaxem Nie chcę zapeszać, ale jak dla mnie rewelacja! Pupa w pieluszce jest mała! Pielucha nie jest sztywna i wielka, jest miękka i zgrabna. I co najważniejsze, pierwszy raz nie mieliśmy żadnych przecieków Do tej pory (mimo odtłuszczania pieluch, częstych zmian) wszystkie wielorazówki nam przeciekały Staszek wytrwał w niej cały długi spacer, spanie i zabawę
    Ja jestem zachwycona! Mam nadzieję, że pojawią się w najbliższym czasie nowe wzory, z chęcią skompletuję cały coolmaxowy zestaw
    Aaaa, przemiły kontakt i pomoc w doborze odpowiedniej wielkości wkładki

Chusteryczka
    Miejscowość
    Irlandia/Galway

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pat007 Zobacz posta
    Mi się kilka tygodni temu "coś" zrobiło z PULem, czyli tą wewnętrzną warstwą kolorowej dzianiny. Maksymalna temp., w jakiej prałam pieluszkę, to 60 stopni, a PUL wygląda jak sparciała gumka. Nie wiem, jak inaczej to opisać Martwię się, czy nie zacznie przeciekać. Na razie nic się nie dzieje...
    Mam to samo Tylko u mnie zaczelo przeciekac. PUL jest rozwarstwiony, kiedy sie lekko naciagnie material widac przerwy, takie ryski. Tak samo pralam max w 60 stopniach (tak co 3 prania, normalnie w 40), nie suszylam w bebnowej suszarce. Smutno mi, bo uwielbiam Male Me, z reka na sercu to moje najlepsze kieszonki. Kupilam niedawno druga i teraz sie boje, ze zrobi sie z nia to samo.
    A. 02.2010, T. 06.2012

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ananke Zobacz posta
    Mam to samo Tylko u mnie zaczelo przeciekac. PUL jest rozwarstwiony, kiedy sie lekko naciagnie material widac przerwy, takie ryski. Tak samo pralam max w 60 stopniach (tak co 3 prania, normalnie w 40), nie suszylam w bebnowej suszarce. Smutno mi, bo uwielbiam Male Me, z reka na sercu to moje najlepsze kieszonki. Kupilam niedawno druga i teraz sie boje, ze zrobi sie z nia to samo.
    Polecam kontakt bezpośrednio z firmą. Moja pieluszka została wymieniona. Mam nadzieję, że już nie będzie problemów, bo lubię Małe Me .

Chustomanka Awatar patrysha
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Moje pierwsze Małe Me właśnie przyszły. Są śliczne, zaraz wyjmę z pralki po pierwszym praniu i założę na zadek Duśki, za kilka dni napiszę co i jak dokładniej

Woreczek na pieluszki ahhh
    Ostatnio edytowane przez patrysha ; 12-09-2012 o 12:45
    lipcowe broje Dobrawa​​ 21.07.2012 i Krzesimir 30.07.2014 oraz Gniewosz 19.03.2016 +
    Zapraszam do nas moje broje

Chustomanka Awatar patrysha
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

A oto moje przemyślenia po kilku dniach w pieluchach kieszonki z Coolmax, wkłady S i M:
    PLUSY
    +wzory
    +układanie się na pupie i wokół nóżek
    +brak przecieków - używałam na wyjście z wkładami w rozmiarze M, w domu z wkładami S
    +przy bardzo dobrym dopasowaniu nie widać śladów "ucisku" na ciele maluszka [zapinam na najmniejsze ustawienia - a Duśka jest dość pulpeciasta]
    +szubko schną

Malutkie minusy
    -dość trudno spłukuje się kupkę [ale trzeba przyznać, że po praniu nie ma żadnych plam]
    -pomimo wirowania w pralce na najniższych obrotach [u mnie 700] zrobiło się kilka zaciągniętych niteczek w materiale coolmax [nie wiem od czego, sprawdzałam pralkę - bęben nie haczy, może napki z innych pieluszek?], nie przeszkadza to w dalszym użytkowaniu

Osobiście na pewno kupię jeszcze kilka tym razem z mikropolarem + dodatkowy woreczek żebym miała na zmianę

Zdjęcia zadowolonej użytkowniczki

Niezbyt twarzowe ale widać jak pieluszka na pupie się układa
    Ostatnio edytowane przez patrysha ; 12-09-2012 o 15:04
    lipcowe broje Dobrawa​​ 21.07.2012 i Krzesimir 30.07.2014 oraz Gniewosz 19.03.2016 +
    Zapraszam do nas moje broje

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów