Pokaż wyniki od 1 do 20 z 556

Wątek: MałeMe (aktualnie Milovia)

Mieszany widok

Domyślnie będą "ochy" i "achy"

Ja żałuję, że na Małe Me wpadłam właściewie pod koniec mojej pieluchowo-zakupowej odysei, po kilku "wpadkach" i gdy kończyły się odłożone na ten cel pieniądze

Mega pozytyw za to, że to polska robota. Bo owszem, można kupić tańszą chinkę... tylko, że eko-pielucha to nie tylko synonim "wielorazówki", ale też sposób jej wykonania, surowce do procesu użyte (co mam ogromny wpływ na zdrowie małej pupy) i kwestie transportu (import z Chin raczej eko nie jest).

Drugi pozytyw za jakość - piękne materiały, staranne wykończenie, dbałość o detale. Polskie materiały
    No i jakość użytkowania - dla nas wkład L i otulacz to niezawodny sposób na noc
    Polar się nie mechaci, mikrofibra schnie szybko, napy nabite tak, że nie ma problemu z zapięciem

Dla mnie bomba!

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nika_i_Nikodem Zobacz posta
    Bo owszem, można kupić tańszą chinkę...

Chyba nikt nie pisał tu o chinkach w porównaniu, czy może się mylę?

Czemu, nie wzbudzają mego zaufania recenzje tak nowych użytkowników, no czemu.
    Ale cichosza, bo tu można tylko pokłony walić
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Pati złość się albo i nie

Najogólniej pisząc mam dosyć

Jestem mega zapaleńcem wielorazówkowym, zaczynałam jak jeszcze dzieci nie miałam.
    Nigdy nie dostałam ani jednej pieluszki za darmo-o nie, wygrałam ostatnio w pieluszkarnii.. wiec wszystko co mam i miałam w szafie to z mojej krwawicy

Kiedy zaczynałam w 2009 65 zł za pieluszkę, to był mega mega wypas.
    Wiem chleb też podrożał z 2,10 na 3,90zł.

Ale nie oszukujmy się, pieluszki wielorazowe są za DROGIE. Producenci windują ceny- ich prawo, ale moim prawem jest to napisać.
    WSZYSTKIE polskie piluszki są za drogie, MałeMe, MayLili czy Yetty. i taki mam zdanie w temacie.
    Toż to kawałek podgumowanej szmaty w kształcie barchanów. Tyle ,że z dopiskiem " dla dzieci, eko" i można więc doić z rodziców
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Pewnie, że są strasznie drogie - za drogie. Tu się zgadzamy w 100% Dobra, może skończmy dyskusję, bo wątek zaśmiecamy, a to raczej dyskusja ogólnofilozoficzna

Domyślnie

jestem bardzo zadowolona z otulacza małe me ktory niedawno nabylismy - mamy zwierzatka. podoba mi sie wykonanie od wewnetrznej strony gdzie material zakladka wykonczony jest mieciutkim polarkiem, ktory dotyka skory dziecka. poza tym sa odpowiednio szerokie i wklady/tetra/prefoldy nie falduja sie pomiedzy nozkami, pieknie sie ukladaja. materialy wysokiej jakosci, nie przemakaja. minimalnie powiekszaja pupe u nas - wyglada jakby nadmuchany worek . ale moze to ze wzgledu na to ze zapinamy w roz 2 bo maks ma gubiutki brzuszek a pupe bardziej plaska i stad ten efekt (?)

Chustomanka Awatar Mama Lili
    Miejscowość
    Berlin

Domyślnie

Mam kieszonki mikropolarowe XS/S i one size, dziecię chude

Plusy:
    -dobrze się układają na pupie
    -wkłady wciąż miękkie
    -wzory zabójcze
    -kolory nie blakną

Minusy:
    -polar kulkuje (jedynie te kieszonki z mojego stosiku tak mają, a prane zawsze razem 40C, program na sztuczne tkaniny, lovella +dodatek nappy fresh)
    -przeciekają (!!!) ale nie bokiem, tylko po całości (takie uczucie jakby to była wełenka niepotraktowana lanoliną...)

To ostatnie najbardziej mnie wkurza Przez to MałeMe to u nas pieluszki dzienne z dużą dozą ostrożności... Nikomu tak się nie dzieje? Poradźcie coś może

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów