Pokaż wyniki od 1 do 20 z 556

Wątek: MałeMe (aktualnie Milovia)

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pat007 Zobacz posta
    ...i jest to problem pieluszek wielu firm, niestety...
    Ale że jest to dział recenzje, to piszę jak jest a nie tylko peany pochwalne. Wkładów w kieszonkach zasadniczo nie brakuje tylko w kiesz Bum G i wonderoosach.

Skoro producent zareagował alergicznie na stwierdzenie ,że pieluszki MałeMe są w kroju niemal identyczne do CharlieBanana pozwoliłam sobie zanalizować swój pogląd- może się mylę. Zrobiłam pomiary

CharlieBanana MałeMe

Szerokość w kroku 14 15
    wkład duży 31 30
    długość(bez naciągania) 35 35
    szerokość przód 23 25
    szerokość tył 35 35
    regulacja onesize gumeczki wewnętrzne, napy na przednim panelu

Wizualne porównanie, bo ceny to sobie można samemu, i nie o tym tu dyskusja

Jeszcze raz zaznaczam ,ze polecam pieluszki, choćby dla faktu ,ze są niezawodne i polski producent, i piękne wzory, bardzo dobre materiały. Ale jak ktoś sie spodziewa odkrywczego kroju to można znaleźć podobne, równie dobre pieluszki w lepszej cenie.
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Pondo, moje stwierdzenie o tym, że krótkie wkłady to problem wielu firm, miało mieć raczej neutralny wydźwięk Po prostu ubolewam nad tym.

A co do mojej recenzji:
    Miłosz (18 miesięcy, 12 kg wagi) miał dzisiaj na sobie pierwszy raz kieszonkę z mikropolarem. Do środka włożyłam dwa wkłady - L-kę i S-kę. 3h, w tym drzemka, nie stanowiły dla nich problemu. Pieluszka fajnie się układa na pupie, jest bardzo zgrabna. Tkaniny są milusie i elastyczne. Wzory fantastyczne. Myślę, że to będzie jedna z naszych ulubionych pieluszek...

Nad ceną również ubolewam, ale cóż, możemy sobie co najwyżej pomarudzić... Być może skuszę się jeszcze na jedną, ale to max.

Super, że Małe Me nie są "made in China" Jakoś lepiej mi z tym

Czy dobrze się orientuję, że wkłady są póki co tylko mikrofibrowe? Planowane są jakieś inne, np. bambusowe?

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Kasiu, rozumiem Twój punkt widzenia w związku z wkładami. Od siebie dodam tylko, że wolę, jak wkład sięga z tyłu pieluchy wysoko, a nie kończy się w połowie pośladków. Wydaje mi się, że gdyby mi się coś miękkiego i grubego kończyło w połowie pośladków, byłoby mi niewygodnie Np. podczas leżenia. Ale może to tylko moje wrażenie - nie próbowałam

Ale wracając do całokształtu - nasze sowy to jedna z moich ulubionych pieluszek. Uwielbiam je zakładać. Mamy jeszcze ptaszki łowickie z coolmaxem (od zeszłego tygodnia). Oczywiście leży tak samo pięknie
    Ostatnio edytowane przez Pat ; 28-05-2012 o 17:53

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

I fajnie, że można sobie swobodnie dobierać - my mamy wszystkie rodzaje

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kasia_mb Zobacz posta
    Co do podobieństw z ChB, podtrzymuję swoje zdanie. Dla mnie różnice są widoczne nawet na wyżej zamieszczonych zdjęciach.
    Nadal podtrzymuję ,że pieluszki są świetne, ale krój mają bardziej uniwersalny. Zasadniczo nie porównywałam z chinkami(a mam i mogę, ale to nie ta jakość, i dla mnie MA znaczenie wspieranie lokalnego biznesu) ale różnice w kroju to jest w real easy, czy BumG, a tak to ostatnio wszytkie pieluszki to kieszonki z PULu.
    Fajnie i ekstra, ale tym się świata nie podbije. Kopiowanie to jest fajna bo sprawdzona droga, ale szału nie ma.

Czemu ktoś nie uszyje fajnej formowanki polskiej jak monkeysnugless albo AIo? Może Wy?? chętnie bym zanabyła

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Pondo, zaglądałaś na handmade?

P.s. I czemu od razu "kopiowanie"?... Bo to typ kieszonki?
    Ostatnio edytowane przez Pat ; 28-05-2012 o 23:30

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pat007 Zobacz posta
    Pondo, zaglądałaś na handmade?

P.s. I czemu od razu "kopiowanie"?... Bo to typ kieszonki?
    Zasadniczo jeśli mam wybór, to wybieram, tych którzy płacą świadczenia, staram sie nie wspierać szarej strefy, bo to czasami nieuczciwe.

Np, taki MałeMe muszą zapłacić wszystko, zusy srusy..

Jak napisałam typ "kieszonka" może byc i jest bardzo różnorodna. Od nabijania ćwieków, po wejście do pieluszki.

Reasumując. I z mojej strony koniec

Jeśli chcemy aby w dziale recenzji były same ochy i achy, to chyba pomylony dział bo nie TWA.

Pieluszka MałeMe jest solidnie uszyta, z dobrych materiałów, nie przecieka nie odciska,generalnie bardzo dobra ale jest produktem wtórnym, i można znaleźć przynajmniej kilka praktycznie identycznych produktów w innej (czasami korzystniejszej) cenie.Pozwoliłam sobie to napisać, bo miałam do czynienia z chyba wszystkimi pieluszkami dostępnymi na rynku europejskim.

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Nikt tu przecież nie broni opinii. Pozwoliłam sobie jedynie na dopytanie, co masz na myśli przez "kopię", bo wydaje mi się, że tą drogą większość kieszonek można tak nazwać. Osobiście nie widzę nic złego w tym, że na rynku istnieje tyle firm szyjących kieszonki. Owszem, można na siłę wymyślać innowacje, ale nie o to chodzi. Ważne, żeby produkt był dobry - najlepiej bardzo dobry i żeby zadowalał klientów. Odebrałam Twoją wypowiedź (może niesłusznie) jako rodzaj oskarżenia i stąd dyskusja z mojej strony, bo też mam prawo do opinii

Co do handmadów - w tamtym dziale również jest wiele mam, które mają własne firmy, więc nie wkładałabym ich wszystkich do jednego worka szarej strefy.

Domyślnie będą "ochy" i "achy"

Ja żałuję, że na Małe Me wpadłam właściewie pod koniec mojej pieluchowo-zakupowej odysei, po kilku "wpadkach" i gdy kończyły się odłożone na ten cel pieniądze

Mega pozytyw za to, że to polska robota. Bo owszem, można kupić tańszą chinkę... tylko, że eko-pielucha to nie tylko synonim "wielorazówki", ale też sposób jej wykonania, surowce do procesu użyte (co mam ogromny wpływ na zdrowie małej pupy) i kwestie transportu (import z Chin raczej eko nie jest).

Drugi pozytyw za jakość - piękne materiały, staranne wykończenie, dbałość o detale. Polskie materiały
    No i jakość użytkowania - dla nas wkład L i otulacz to niezawodny sposób na noc
    Polar się nie mechaci, mikrofibra schnie szybko, napy nabite tak, że nie ma problemu z zapięciem

Dla mnie bomba!

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów