...i jest to problem pieluszek wielu firm, niestety...
Tyle dobrego, że tutaj można chociaż dokupić L-kę, bo gdzie indziej bywa różnie, ale zgadzam się, że warto byłoby pomyśleć o KOMPLECIE wkładów do pieluszki one size.
Społecznie: www.dobrzeurodzeni.pl
Ale że jest to dział recenzje, to piszę jak jest a nie tylko peany pochwalne. Wkładów w kieszonkach zasadniczo nie brakuje tylko w kiesz Bum G i wonderoosach.
Skoro producent zareagował alergicznie na stwierdzenie ,że pieluszki MałeMe są w kroju niemal identyczne do CharlieBanana pozwoliłam sobie zanalizować swój pogląd- może się mylę. Zrobiłam pomiary
CharlieBanana MałeMe
Szerokość w kroku 14 15
wkład duży 31 30
długość(bez naciągania) 35 35
szerokość przód 23 25
szerokość tył 35 35
regulacja onesize gumeczki wewnętrzne, napy na przednim panelu
Wizualne porównanie, bo ceny to sobie można samemu, i nie o tym tu dyskusja
Jeszcze raz zaznaczam ,ze polecam pieluszki, choćby dla faktu ,ze są niezawodne i polski producent, i piękne wzory, bardzo dobre materiały. Ale jak ktoś sie spodziewa odkrywczego kroju to można znaleźć podobne, równie dobre pieluszki w lepszej cenie.
Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.
Pondo, moje stwierdzenie o tym, że krótkie wkłady to problem wielu firm, miało mieć raczej neutralny wydźwiękPo prostu ubolewam nad tym.
A co do mojej recenzji:
Miłosz (18 miesięcy, 12 kg wagi) miał dzisiaj na sobie pierwszy raz kieszonkę z mikropolarem. Do środka włożyłam dwa wkłady - L-kę i S-kę. 3h, w tym drzemka, nie stanowiły dla nich problemu. Pieluszka fajnie się układa na pupie, jest bardzo zgrabna. Tkaniny są milusie i elastyczne. Wzory fantastyczne. Myślę, że to będzie jedna z naszych ulubionych pieluszek...
Nad ceną również ubolewam, ale cóż, możemy sobie co najwyżej pomarudzić... Być może skuszę się jeszcze na jedną, ale to max.
Super, że Małe Me nie są "made in China"Jakoś lepiej mi z tym
Czy dobrze się orientuję, że wkłady są póki co tylko mikrofibrowe? Planowane są jakieś inne, np. bambusowe?
Kasiu, rozumiem Twój punkt widzenia w związku z wkładami. Od siebie dodam tylko, że wolę, jak wkład sięga z tyłu pieluchy wysoko, a nie kończy się w połowie pośladków. Wydaje mi się, że gdyby mi się coś miękkiego i grubego kończyło w połowie pośladków, byłoby mi niewygodnieNp. podczas leżenia. Ale może to tylko moje wrażenie - nie próbowałam
Ale wracając do całokształtu - nasze sowy to jedna z moich ulubionych pieluszek. Uwielbiam je zakładać. Mamy jeszcze ptaszki łowickie z coolmaxem (od zeszłego tygodnia). Oczywiście leży tak samo pięknie![]()
Ostatnio edytowane przez Pat ; 28-05-2012 o 18:53
I fajnie, że można sobie swobodnie dobierać - my mamy wszystkie rodzaje![]()
Nadal podtrzymuję ,że pieluszki są świetne, ale krój mają bardziej uniwersalny. Zasadniczo nie porównywałam z chinkami(a mam i mogę, ale to nie ta jakość, i dla mnie MA znaczenie wspieranie lokalnego biznesu) ale różnice w kroju to jest w real easy, czy BumG, a tak to ostatnio wszytkie pieluszki to kieszonki z PULu.
Fajnie i ekstra, ale tym się świata nie podbije. Kopiowanie to jest fajna bo sprawdzona droga, ale szału nie ma.
Czemu ktoś nie uszyje fajnej formowanki polskiej jak monkeysnugless albo AIo? Może Wy?? chętnie bym zanabyła
Pondo, zaglądałaś na handmade?
P.s. I czemu od razu "kopiowanie"?... Bo to typ kieszonki?
Ostatnio edytowane przez Pat ; 29-05-2012 o 00:30
Zasadniczo jeśli mam wybór, to wybieram, tych którzy płacą świadczenia, staram sie nie wspierać szarej strefy, bo to czasami nieuczciwe.
Np, taki MałeMe muszą zapłacić wszystko, zusy srusy..
Jak napisałam typ "kieszonka" może byc i jest bardzo różnorodna. Od nabijania ćwieków, po wejście do pieluszki.
Reasumując. I z mojej strony koniec
Jeśli chcemy aby w dziale recenzji były same ochy i achy, to chyba pomylony dział bo nie TWA.
Pieluszka MałeMe jest solidnie uszyta, z dobrych materiałów, nie przecieka nie odciska,generalnie bardzo dobra ale jest produktem wtórnym, i można znaleźć przynajmniej kilka praktycznie identycznych produktów w innej (czasami korzystniejszej) cenie.Pozwoliłam sobie to napisać, bo miałam do czynienia z chyba wszystkimi pieluszkami dostępnymi na rynku europejskim.