Pokaż wyniki od 1 do 20 z 556

Wątek: MałeMe (aktualnie Milovia)

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ocena

Plusy:
    -PUL zwarty solidny ale zarazem miękki i elastyczny, nie przeciekają
    - po pierwszym praniu polar jak nowy- co czasami niestety nie jest normą polar fajny mięsisty, nie gruby
    - ładne dopasowanie do dziecka
    -fantastyczne wzornictwo
    -wkłady szybkoschnące, dokładnie uszyte
    -metka to majstersztyk wcisnięcia wszytskich informacji na kilka cm2 tekstu
    -zdecydowanie funkcjonalne

Wady:

-wykrój niemal identyczny do CharlieBanana- co nie jest wada a zaletą, jednakże Charlie sa w korzystniejszej cenie
    -wydaje mi się ,że jest to pieluszka dla mniejszych dzieci- zdecydowanie można pieluszkować już noworodka, ale kiedy mierzyłam pieluszkę na Anię (12,5kg) to zapinamy się na ostatnie napy- a ona jest szczypior w talii i udkach
    - wkłady załączone M i S sa wg mnie za krótkie- tzn jeśli chce aby oba wkłady były z przodu - tu gdzie jest impet sików Jaśka, brakuje wkładu z tyłu pieluszki, tak nawet 7 cm jak mierzyłam.

Generalnie pieluszka bardzo fajna, ale poza fantastycznym wzornictwem nic odkrywczego.
    Mimo to polecam.
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

A ja trochę z innej beczki - czy zamówione w Małe Me artykuły można też odebrać w siedzibie sklepu osobiście? Tak mnie naszło, bo blisko mieszkam, a na stronie sklepu nie ma o tym mowy

Chustomanka Awatar Magda&Franio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Małe me są zdecydowanie większe od bananów Charliego, wystarczy tylko umiejętnie je dopasować. Analogicznie do IttiBitti które jak wiadomo są malutkimi i zgrabniutkimi pieluszkami.
    Ja zawsze zapinam w pasie po jednej napce, następnie wkładam palce wskazujące za gumkę na plecach i lekko naciągając gumkę przesuwam place do przodu. Dzięki takiemu zabiegowi gumka z tyłu się ładnie naciąga i w związku z tym nie odgniata na plecach oraz go ważniejsze zwiększa się dzięki temu obwód pieluszki w pasie. Następnie wystarczy przepiąć napy na ciaśniejsze i voila! idealnie dopasowania pieluszka na pupie maluszka.

A co do długość zalączanych w zestawie wkładów to zgadzam się z Pondo, że są za stanowczo za któtkie. Szczególnie w przypadu chłopców gdzie zarówno tył jak i przód muszą być zabezpieczone. Wiem, że to stanowi duży problem dla debiutujących wielo mam. Odpowiednie rozłożenie tych dwóch małych to nie lada wyzwanie.

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Doszła do mnie dzisiaj kieszonka z mikropolarem - jest przepiękna i obłędnie miękka! (mamy sowy) Co do wkładów - potwierdzam, że wkład L wypełnia idealnie całą pieluszkę nawet po jej maksymalnym rozciągnięciu, więc może to jest lepsza alternatywa dla dzieciaczków, które wymagają już pieluszki w jej maksymalnym rozmiarze. Resztą wrażeń podzielimy się po wypróbowaniu

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

wiem, że wkład L jest idealny mam go jeszcze z czasów gdy małe me można było kupić osobno kieszonkę i wkłady

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Dziewczyny, co byście tu nie pisały, krój MałychMe i cHBanna jest niemal identyczny, w kroku małe me są odrobinę większe a napy odrobinę inaczej ponabijane.
    Na dowód mogę załączyć foto.

Krój odmienny mają Bumgeniusy czy Real easy, MałychMe i ChB są niemal identyczne.

Co do rozmiaru wkładów- skoro kupuję pieluszkę OneSize to wkłady powinny być albo tak dobrane abym bez dokupywania rozmiar kolejnego miała pieluszkę na każde dziecko w granicach 4-12kg. A tak nie jest.

Dokładam sobie do MałychMe inny wkład i jest super.
    Produkt jest super Ale skoro mi jako użytkownikowi brakuje wkładu na długości pieluszki, tzn ze jest tam go za mało, a nie że mam dziecko mutanta

Taki wkład- a raczej jego rozmiar zmusza mnie do kolejnego zakupu. A tego przy takiej cenie bym się nie spodziewała.

Ale skoro można kupić teraz osobno, to znaczy ,że jest lepiej
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pondo Zobacz posta
    Ale skoro mi jako użytkownikowi brakuje wkładu na długości pieluszki, tzn ze jest tam go za mało, a nie że mam dziecko mutanta
    Zdecydowanie Twoje dziecko nie jest mutantem Mojemu synowi też brakuje wkładu w newralgicznej, przedniej, części pieluchy

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów