-
Chustomanka
Już po testach więc piszę. Tester Jaga 22 miesiące i chyba już 14,5 kg, 86 cm wzrostu, czyli ani szczupła, ani grubasek... oczywiście chodząca, wspinająca się itd...
Wpisałam się na listę testową ze względu na to, że nie miałam jeszcze w ręku kieszonki "zasilanej" z przodu zamiast tyłu. Teraz uważam, że to rozwiązanie jest bardziej trafione niż to na tyle kieszonki. Przynajmniej u mnie się sprawdziło, bo przy zakładaniu normalnej kieszonki wszystko z tyłu wychodzi i muszę poprawiać, w Małe me ten problem nie występuje. Wkłady oryginalne wkłada się ok, podejrzewam, że składane ciut gorzej, ale nie testowałam tej wersji (pomyślałam za późno:-/) więc nie wiem.
Co do samej pieluszki to jak zakładałam na Jagę to miałam wrażenie, że jest sporo mniejsza od innych one-size. Potem przyłożyłam ją do Bumgeniusów i mniejsza jednak nie jest (tylko ciut węższa w kroku)... ale gumka jest zupełnie inaczej wszyta i dlatego jest zgrabniejsza - moja subiektywna opinia. A dodam, że gumki nigdzie się nam nie odcisnęły.
Wkłady są niesamowicie miękkie, dobrze chłoną. Jaga ma ostatnio fazę nie przebierać i chodziła dość długo w pieluszce wypijając cały soczek. Powiem tak, jak ściągnęłam pieluchę to z wkładek ciekło, a pieluszka jednak nie przepuściła
Nie wiem jak się sprawują te pieluszki na mniejszych dzieciach, ale dla maluchów chodzących rewelacja
Otulacza nie przetestowałam, bo jakoś nie umiem się przekonać do otulaczy pulowych, wolę wełnę przy tak dużym dziecku.
-
Chustonoszka
Bardzo dziękujemy za możliwość testowania 
Mój synek – 10 miesięcy , 8,8 kg
Na pierwszy rzut oka bardzo zgrabnie uszyte, wkłady mikrofibrowe bardzo miękkie i puszyste.
Kieszonki super, bardzo ładnie leżą, nie robią dużej pupy, fajna szeroka gumka z tyłu, nie za szerokie w kroku takie w sam raz
, rozmiarowo bardzo ok.. Bardzo pozytywnie zaskoczył mnie mikropolarek (żadnej pieluchy nie mam z nim) – ma się wrażenie że to taki puszysty welurek bawełniany
Jedyny minus jak dla mnie – wkład wsuwany od przodu – ale to taka moja osobista preferencja.
Otulacz dla mnie troszkę za mały (tzn preferuję wyższe wykroje do formowanek i z lekkim marszczeniem z przodu, super wtedy leży na formowance i nic z przodu nie wyłazi, do tetry ok) i porównując do innych na rynku trochę po prostu mały (wąski w pasie). Bardzo mocno naciągnięta gumka lamówka i być może z tego to wynika. Gumka odciska się na nóżkach mojego synka. Być może będzie super dla świeżo urodzonych maluszków i chudzinek 
Minus za pranie w temp max 40 stopni
Wkłady super mięciutkie i fajnie chłoną, metki się trochę prują, ale to mniej istotne.
Tagi dla tego wątku
Uprawnienia umieszczania postów