Cześć dziewczyny!
Mam pytanie jak sobie radzicie z pieluchami na wyjazdach, jedziemy wprawdzie tylko na 3 dni, ale nie ma możliwości prania co radzicie?
Jak przechować pieluchy bo chciałbym uniknąć używania jednorazówek w 30 stopniach![]()
Cześć dziewczyny!
Mam pytanie jak sobie radzicie z pieluchami na wyjazdach, jedziemy wprawdzie tylko na 3 dni, ale nie ma możliwości prania co radzicie?
Jak przechować pieluchy bo chciałbym uniknąć używania jednorazówek w 30 stopniach![]()
o man 3 dni bez prania??
ja bym nie chciała potem otworzyć tego worka
a tak serio to ja przechowywałam w workach pulowych, bardzo dobrze trzymały i zapch i wodę![]()
kup eco rossmanowskie
Ja właśnie się łamię chce jechać do mamy na ok 14dni , ale tam wilgoć straszna i pranie słabo schnie i nie wiem co wziąć czy eko czy wielo ale wkłady np. tetra?
Po prostu bym przechowywała w wiaderku tudzież siatce byle przewiewnej.
Przyznam się,że raz jak byłam chora, moja mama odbierając młoda ze żłobka zapomniała jednej pieluszkę- taką lekko przepłukaną ale po kupce, odebrałam ją w poniedziałek. Natychmiastowa reanimacja- pranie pod prysznicem, raz 70st, potem 40 z Nappy..i nic..pieluszka jak nowa.
To chyba normalne czasami prać nawet co 3 dni, jeśli ma się aż takie zapasy pieluszek- choć ja takowych nie mam.
Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.
ja swoje piorę co 2-3 dni ale na trzeci dzień już czuć zapaszek. No ale ja mam w domu stosowne wiadro, no i to jest moja łazienka....niewiadomo czy komuś innemu nie będzie przeszkadzać wiadro ze smrodamipoza tym potem trzeba to wieźć do domu...w upale....
imho za dużo zachodu ale ja nie jestem wieloortodoksem
![]()
dzięki dziewczyny, ja tez nie jestem wieloortodoksem, raczej nawet wielonówka bo może z miesiąc stosuję, ale pomyślałam, że może macie jakiś sposób,
dzięki raz jeszcze za wskazówki, poza tym ja tez w domu czasem co 3 dni piorę i żyjemy
a stałoby się coś gdyby zużyte pieluchy wysuszyć przed zapakowaniem do wora?
Natalia
mama Ali 21.11.2006
i Antosia 11.05.2010