no właśnie najfajniejsze czyli
-najchłonniejsze
-najbardziej miękkie nawet po wielu praniach
-nie robiące wielkiem pupy
chodzi mi o bambus lub konopie bo mikrofibry nie lubię za szarzenie i sztuczność
no właśnie najfajniejsze czyli
-najchłonniejsze
-najbardziej miękkie nawet po wielu praniach
-nie robiące wielkiem pupy
chodzi mi o bambus lub konopie bo mikrofibry nie lubię za szarzenie i sztuczność
Aś, Julek '08 i Alik '11
Ja mam chyba bambusowe bambinexu
wyglądem mają kształt mrówczego jaja.
Są miekkie, ale raczej jako wkład dodatkowy ze względu na wielkość.
Bardzo sobie je cenię.
Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.
ale chodzi Ci o wkłady do kieszeni czy takie do otulaczy, przy pupie?
ja nie mam żadnej spełniającej wszystkie trzy wymagania
mikrofibra odpada, bo to tylko do kieszonek. Podobnie ręczniki ikeowe, na dodatek kiepska chłonność.
miękkie, nawet po wielu praniach są u mnie wkładki, które ma mamamaria czy wielorazowo.pl, takie cienkie, dwie warstwy mikrofibry i jedna babmusowa, uważam że są super. Można włożyć do kieszonki albo na kieszonkę bambuskiem do pupki. Oprócz tego mięciutkie i całkiem chłonne są wkłady z bawełny organicznej do flipa (ale one nie są do kieszonek).
Niestety nic więcej nie posiadam poza jakimiś małymi cienkimi podkładkami bambusowymi czy konopnymi, które nie mogą być używane samodzielnie.
o takie do kieszonek mi wlasnie chodzi. A apple cheeks?
Aś, Julek '08 i Alik '11
Ja lubię bambusowe frottowe i konopno bawełniane (na spacery i nocki) ale po praniu są sztywne i muszę każdy wkład czochrać w ręku i jest dopiero ok. Miękkie były tylko mikrfibrowe ale też nie lubię
Ostatnio używam w kieszonkach tetry bambusowej kikko. Prana w temperaturze do 40stopni zachowuje miękkość i jest jak dla mnie zadziwiająco chłonna. U nas ciągle ta opcja w użyciuNie robi dużej pupy bo składam ją do kieszonki tak aby z tyłu było mniej warstw a z przodu więcej. Jest naprawdę super wiec polecam.
Ostatnio edytowane przez bianka2009 ; 26-05-2011 o 07:43
Atelko a ja baaardzo sobie chwalę konopne Lulu Nature.
chłonne, nie robią wielkiej pupy, pasują do wszystkich kieszonek (jedynie w NappiMe z bawełnianym PULem są odrobinkę za szerokie)
Jedynie dość sztywne po zdjęciu z suszarki ale jak sie przejedzie nimi o rant stołu to znika ich deskowatość.
Ja bardzo lubię bambusowe wkłady Babyetta i tetrę bambusową Kikko - też składam ją więcej warstw do przodu, bo Lena uwielbia leżeć na brzuszku, śpi też tak- ale piorę ją w 60 st, więc po praniu jest twardawa. Boję się prać w 40 st., niby nie mamy kupek w pieluszkach, ale leżą 2-3 dni, jakoś nie mogłabym. Ale ja ogólnie strachliwa jestem
![]()
u nas wkłady prane tysiące razy, a mimo to mięciutkie, szybko schnące, chłonne i nie robiace dużej pupy, to apple cheeks. nasze ulubione.
K. 2009M. 2012
Mam własnie jedna pieluszke Kikko bambus i jest super chłonna., ale dużą pupe robi, jak składacie, żedy była mniejsza?
Jacuś 23.04.2011
Martynka 21.09.1998
Ja lubię konopne wkłady Babykicks, ale faktycznie są sztywne po praniu. Mięciutkie są profilowane wkłady Tots Bots z froty bambusowej. Moim ostatnim odkryciem są też wkłady konopne Easy Peasy - długie, dość szerokie, nie bardzo grube a chłonne, no i tanieI dopisuję się do fanek AC
![]()
Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)
Livada, a gdzie mozna kupic wkłady Easy Peasy?
Jacuś 23.04.2011
Martynka 21.09.1998
Mi znajome co używają wielorazówek polecały zwykle wkłady mikrofibra plus bambus lub węglowo bambusowy na noc i wyjścia. Tak też pewnie uczynię i zobaczymy co wyjdzie ale wydaje się to najprostsze rozwiązanie
Zależy też jak często chcesz zmieniać pieluszki - mi zwykle zależy na 2-3 godzinach i kiedyś (o naiwności) sądziłam, że jeden wkład mikrofibrowy będzie tak długo trzymał. Nie miało dziewczę doświadczenia, no![]()
Także, jeśli mikro, to wkładam dwa i ostatecznie chłonność jest podobna do jednego dobrego bambusa (składanego).
My jeszcze na jednorazówkach i zmieniam jak najczęściej co 2-3 h i z mikrofibrą myślę też tak robić podobno tyle trzyma .
Tylko z nocą gorzej bo wolałbym nie przebierać bo mi się wtedy mały rozbudza
Myślę, że znajdziesz swój sposób, bo tyle ich co i brzdącówGrunt to nie poddawać się po porażkach, bo ja na początku zaliczałam ich wiele. Powodzenia
![]()
Mając takie forum pod ręką
jedynie mnie te nazwy przerażają bo ja znam kieszonki wkłady i tyle![]()