Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 61 do 67 z 67

Wątek: które wkłady do pieluch najfajniejsze? (niemikrofibrowe)

Chustomanka Awatar asioczka
    Miejscowość
    opolskie/ Dobrzeń W.

Domyślnie

hehe tylko zbytnie zainteresowanie tematem grozi bankructwem jak juz sie wsiąknie w wyprobowywanie nowosci, to prawie jak nalog
    18.11. 2009
    16.06. 2012
    09.12.2019

Chustonoszka Awatar froggy80
    Miejscowość
    Warszawa i okolice :)

Domyślnie

O to to Ja sobie na początku założyłam, że wydam ze 100 zł i popróbuję, zobaczę jak będzie itd. Teraz wolę nie podliczać ile wydałam, bo się przewrócę :-/ (naprawdę staram się nie wchodzić na bazarek...)

Chusteryczka Awatar abcd_2007
    Miejscowość
    Elbląg

Domyślnie

Ja na początku przeznaczylam na to tylko i wyłacznie rodzinne 73 zl czy ile tam tego dają no, nie wyszło, muszę sie przyznac
    Ale to i tak mnie taniej wyniosło niż pampki które miałabym kupić

Chustonoszka Awatar froggy80
    Miejscowość
    Warszawa i okolice :)

Domyślnie

Ja nie chustowałam dziecka, bo za późno odkryłam to forum, a wtedy to musiałabym dwa etaty obrabiać, w tym jeden tylko w celach chustowych Ale i tak żałuję, że nie nosiłam...muszę postarać się o drugie bobo :-D choć jak zacznę nosić drugie, to będzie mi przykro, że z pierwszym nie zdążyłam zaznać tej frajdy. I dać mu jej

Chusteryczka Awatar Magenta
    Miejscowość
    Polska Pn

Domyślnie

u mnie tak samo, dużo więcej wydałam, niż zamierzałam, ale nie żałuję wcale, i mi pampersy nie zawalają całego śmietnika na noc muszę się pampkiem podratować, ale tylko dlatego, że córa pije dużo mleka(no nie wiem co z tym zrobić) i formowankę założoną do spania zmieniam w nocy na pampka ale w dzień szalejemy z kieszonkami aż miło, uwielbiam zmieniać i wybierać którą teraz założymy z wkładów też polecam bambusowe, a prefoldów nie miałam, może czas wypróbować? mikrofibra też ma swoje zalety, szybko schnie i jak się ma dużo kieszonek to w domku można częściej zmieniać

Chusteryczka Awatar abcd_2007
    Miejscowość
    Elbląg

Domyślnie

Prefoldy tez jako same w sobie sa fajne plus wełniak Ale u mnie wkłady z mikrofibry długo schną, dlatego raz daje takie, a raz prefoldy w kieszonkę. Oprócz tego wełniak plus prefold lub tetra. Kieszonki u nas głównie na wyjścia i do drzemek.

Chustonoszka

Domyślnie

Najfajniejsze- ręczniki kokosi do formowanek z kieszonką na dzień plus dodatkowo bambusowy wkład, wyjście wkład węglowo-bambusowy plus mikrofibra. Wkłady węglowo-bambusowe posiadam z pupus i ecobambino , mikrofibra no name z allegro, wkłady bambusowe takie dodatkowe trzywarstwowe z allegro no name i nie śmiertelna i niezastąpiona tetra lux oczywiście allegro. Z racji tego że w kieszonkę można wsadzić prawie wszystko nie wydaję na jeden wkład więcej niż 13 zł (raczej mieszczę się w mniej niż 10 zł), gdyż chłonność można regulować dowolnie mając przynajmniej trzy różne rodzaje wkładów o różnej chłonności. Tyle się nauczyłam pieluchując ortodoksyjnie wielo od 4,5 m-ca.

Uprawnienia umieszczania postów