Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 67

Wątek: które wkłady do pieluch najfajniejsze? (niemikrofibrowe)

Chustoholiczka Awatar guzik
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

u nas dobrze się spisują takie składane do wonderoosa albo swaddlebees(albo blueberry one są)- składane na 3, długie
    Marysia16.09.2010, (*)2011,Ryś 2.09.2019, Helenka 7.05.2021

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

apple to te składane ale nie wiem czy mozna je kupic osobno,ale chyba widziałam w jakims sklepie 20 cos kosztuja
    znalazłam http://ekomaluch.pl/skladane-wklady-...k_producent=56
    Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

Chustomanka
    Miejscowość
    Trójmiasto

Domyślnie

Dla mnie rewelacyjne są składane wkłady konopne franiszki - schną szybko, cienkie a chłonne. Składany bambusowy wkład do wonderosa też lubię

J. 2010, W. 2013, A. 2021

Chustofanka Awatar nuna77
    Miejscowość
    Kraków-Prądnik Cz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez peluche Zobacz posta
    u nas wkłady prane tysiące razy, a mimo to mięciutkie, szybko schnące, chłonne i nie robiace dużej pupy, to apple cheeks. nasze ulubione.
    Czy to te
    http://www.wielorazowo.pl/pl/p/Wklad...ppleCheeks/154
    Mozna je uzywac samodzielnie, bez dodatkowego wkładu?
    Jacuś 23.04.2011

Martynka 21.09.1998

Chustonoszka Awatar czarna_agis
    Miejscowość
    już Wilanów Niski:)
    Agnieszka, mama Kaliny (3.12.2008), kobieta wyjątkowego mężczyzny

Chustomanka Awatar kista1
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Rewelacyjne są wkłady bambusowe od woonderosa tylko długo schną, używam też zwykłej tetry jako wkładów do kieszonek albo formowanek też dobrze chłoną.

Chustoholiczka Awatar szast.prast
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

skladane aplecziki i dlugie yettowe (ale uzywam ich bez tej srodkowej, dopinanej czesci)

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

moje najulunbieszsze to z gdiapers
    nie sadzilam ze mozna miec najulubiensze ale te sa.
    Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)

Chustoholiczka Awatar barbamama
    Miejscowość
    Sumatra

Domyślnie

ta którą zalinkowałaś jest b. cieniutka może służyć jako dodatek (IMO się nie opłaca...)
    (*) 08, barbidou VIII '09 barbabelle II '11 barbotine & barbalala II '13

mamru
    Guest

Domyślnie

a ja uwielbiam prefoldy konopne babykicks i bardzo polecam

Chustofanka
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamru Zobacz posta
    a ja uwielbiam prefoldy konopne babykicks i bardzo polecam
    a ja właśnie zakupiła i są sztywne jak od itti bitti...mhm
    mamru...też tak masz? a jesli miewałaś, to masz na to jakis sposób?no ale chłonne to one są

mamru
    Guest

Domyślnie

mamoani moje rzeczywiście są dość sztywne, ale myślę że to zależy też od wody-ja mam b.twardą. Ale mi deskowatość nie przeszkadza, jeśli chcę je zmiększczyć to rzucam kilka razy o drewniany stół zazwyczaj używam ich do kieszonek więc pupa bezpośrednio ich nie dotyka. I jak już zauważyłaś są mega chłonne a to najważniejsze

Chustofanka
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

no tak są super chłonne, i też mam mega twardą wodę w tym Poznaniu, a co do sztywnosci to poprostu zastanawiam się czy małej to nie przeszkadza,no ale też mam wrażenie, ze po pierwszym siku miękną ,natomiast apropo kieszonek jeszcze...moja mała jest mega ruchliwa i wydaje mi się , że czasami wkładka jej się przemieszcza i wtedy pielucha mi przemaka...też tak macie?Jest na to jakiś sposób

Chusteryczka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

A to po intensywnym raczkowaniu tak się dzieje? Czy niezależnie? Może za dużo luzu jest - spróbuj ciaśniej przy nóżkach zakładac.

Mój wiercioch raczkująco-chodzący jest baaaaardzo ruchliwy (zmiana pieluchy to spore wyzwanie) ale nic mu się nie przemieszcza

A co do tematu - ja polecam bambusy wonderosowe - wciąż mięciutkie, mega-chłonne (czasem na noc wkładam sam bambus, bez tej dod. mikrofibry i daje radę).
    Fajne też są bambusowe CP na noc - także wciąż miękkie, bardzo chłonne, tylko trochę krótkie a szkoda....

Chustofanka
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Libra mi się tak dzieje z mikrofibrą najczęściej, jak wkładam do chinek i do yetty, nie ma znaczenia. a mała ma 3 miesiące i w zasadzie to tylko tymi nogami kopie w powietrzu, ale dużo , a jak jej wkładam 2 wkładki no to pupa jest duża, dlatego lubie bardzo tiit bitti sio(również z tetrą ) i tutto to samo, tam wkładam tetre jak wkład mokry a otulacz nie i super sie sprawdza, a kieszonki tak róznie ciekawe co robie źle...

Chusteryczka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

MOże to nie jest kwestia przemieszczania wkładu - w standardowych kieszonkach standardowe wkłady nie mają dużego pola manewru. Jeżeli wykluczyłas inne przyczyny przecieku (zatłuszczony mikropolar tudzież wkłady) to znaczy, że kieszonki są za luźne. No tak może byc, niby to OS, ale nie zawsze da się dobrze dopasowac. Ciaśniej zapinaj w udkach. Ja bym dla pewności zrobiła jeszcze stripping i namaczanko w płynie do naczyn. Na pewno nie zaszkodzi

Żeby nie był zupełny OT, to dodam, że czekam na bambusowy prefold little gumnut - zobaczymy jak się sprawdzi, o, taki jak ten:
    Ostatnio edytowane przez libra ; 11-09-2011 o 16:22

Chustomanka Awatar Magda&Franio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Mamoani wydaje mi się, że te przecieki są zależne jedynie od typu pieluchy i sposobu zakładania. Itti bitti jest wąskie w kroczku i zakładasz je tak by idealnie przylegało w kroku. Natomiast kieszonki np. chinki są sporo szersze od itti bitti i je zakładasz tak, że one bardziej zatrzymują się na na tych fałdkach na udkach niż ściśle w kroczku. Mój młody jak tylko leżał i machał nogami też tak miał, kieszonki mu się rolowały na krawędziach i przecieki w nich były.

Chustofanka Awatar nuna77
    Miejscowość
    Kraków-Prądnik Cz.

Domyślnie

Czy sa jeszcze jakies wkłady dobre i cenowo ponizej 20 zł?
    Jacuś 23.04.2011

Martynka 21.09.1998

Chustofanka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Ja używałam już różnym wkladów ale takich super chłonnych jak uszyła mi Daria z Mio Unico nie widzialam dotąd. Zamówilam ich już chyba z 10 sztuk bo są rewelacyjne - grube, bardzo chlonne, nie schną tak szybko jak mikrofibra - są z frotki bawelnianej - ale calkiem nieźle im idzie. Używam je do wszystkich kieszonek, głównie do Babyetty - bo to nasze ulubione, ale i też do FB i do Knickernappies i pasują. Polecam. No i cena bardzo przystepna.

Chustofanka
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bianka2009 Zobacz posta
    Ja lubię bambusowe frottowe i konopno bawełniane (na spacery i nocki) ale po praniu są sztywne i muszę każdy wkład czochrać w ręku i jest dopiero ok. Miękkie były tylko mikrfibrowe ale też nie lubię
    Ostatnio używam w kieszonkach tetry bambusowej kikko. Prana w temperaturze do 40stopni zachowuje miękkość i jest jak dla mnie zadziwiająco chłonna. U nas ciągle ta opcja w użyciu Nie robi dużej pupy bo składam ją do kieszonki tak aby z tyłu było mniej warstw a z przodu więcej. Jest naprawdę super wiec polecam.
    no my też lubimy frotte bambusową i dokładnie tak samo z nia postępujemy...coraz częściej myśle o kikko, bo to kolejna super opinia o niej

Uprawnienia umieszczania postów