u nas dobrze się spisują takie składane do wonderoosa albo swaddlebees(albo blueberry one są)- składane na 3, długie
u nas dobrze się spisują takie składane do wonderoosa albo swaddlebees(albo blueberry one są)- składane na 3, długie
Marysia16.09.2010, (*)2011,Ryś
2.09.2019, Helenka
7.05.2021
apple to te składane ale nie wiem czy mozna je kupic osobno,ale chyba widziałam w jakims sklepie 20 cos kosztuja
znalazłam http://ekomaluch.pl/skladane-wklady-...k_producent=56
Bartek 02.05.2007Ksawery 07.08.2010
Sara 28.04.2012
Dla mnie rewelacyjne są składane wkłady konopne franiszki - schną szybko, cienkie a chłonne. Składany bambusowy wkład do wonderosa też lubię
J. 2010, W. 2013, A. 2021
Czy to te
http://www.wielorazowo.pl/pl/p/Wklad...ppleCheeks/154
Mozna je uzywac samodzielnie, bez dodatkowego wkładu?
Jacuś 23.04.2011
Martynka 21.09.1998
AC (http://ekomaluch.pl/skladane-wklady-...k_producent=56)
i yettowe (http://www.babyetta.pl/pl/p/Wklad-Chlonny-Bambusowy/239)
to nasze bezapelacyjnie ulubione
Rewelacyjne są wkłady bambusowe od woonderosa tylko długo schną, używam też zwykłej tetry jako wkładów do kieszonek albo formowanek też dobrze chłoną.
skladane aplecziki i dlugie yettowe (ale uzywam ich bez tej srodkowej, dopinanej czesci)
moje najulunbieszsze to z gdiapers
nie sadzilam ze mozna miec najulubiensze ale te sa.![]()
Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)
a ja uwielbiam prefoldy konopne babykicks i bardzo polecam
mamoani moje rzeczywiście są dość sztywne, ale myślę że to zależy też od wody-ja mam b.twardą. Ale mi deskowatość nie przeszkadza, jeśli chcę je zmiększczyć to rzucam kilka razy o drewniany stółzazwyczaj używam ich do kieszonek więc pupa bezpośrednio ich nie dotyka. I jak już zauważyłaś są mega chłonne a to najważniejsze
no taksą super chłonne, i też mam mega twardą wodę w tym Poznaniu
, a co do sztywnosci to poprostu zastanawiam się czy małej to nie przeszkadza,no ale też mam wrażenie, ze po pierwszym siku miękną
,natomiast apropo kieszonek jeszcze...moja mała jest mega ruchliwa i wydaje mi się , że czasami wkładka jej się przemieszcza i wtedy pielucha mi przemaka...też tak macie?Jest na to jakiś sposób
![]()
A to po intensywnym raczkowaniu tak się dzieje? Czy niezależnie?Może za dużo luzu jest - spróbuj ciaśniej przy nóżkach zakładac.
Mój wiercioch raczkująco-chodzący jest baaaaardzo ruchliwy (zmiana pieluchy to spore wyzwanie) ale nic mu się nie przemieszcza![]()
A co do tematu - ja polecam bambusy wonderosowe - wciąż mięciutkie, mega-chłonne (czasem na noc wkładam sam bambus, bez tej dod. mikrofibry i daje radę).
Fajne też są bambusowe CP na noc - także wciąż miękkie, bardzo chłonne, tylko trochę krótkiea szkoda....
Libra mi się tak dzieje z mikrofibrą najczęściej, jak wkładam do chinek i do yetty, nie ma znaczenia. a mała ma 3 miesiące i w zasadzie to tylko tymi nogami kopie w powietrzu, ale dużo, a jak jej wkładam 2 wkładki no to pupa jest duża, dlatego lubie bardzo tiit bitti sio(również z tetrą ) i tutto to samo, tam wkładam tetre jak wkład mokry a otulacz nie i super sie sprawdza, a kieszonki tak róznie
ciekawe co robie źle...
MOże to nie jest kwestia przemieszczania wkładu- w standardowych kieszonkach standardowe wkłady nie mają dużego pola manewru. Jeżeli wykluczyłas inne przyczyny przecieku (zatłuszczony mikropolar tudzież wkłady) to znaczy, że kieszonki są za luźne. No tak może byc, niby to OS, ale nie zawsze da się dobrze dopasowac. Ciaśniej zapinaj w udkach. Ja bym dla pewności zrobiła jeszcze stripping i namaczanko w płynie do naczyn. Na pewno nie zaszkodzi
Żeby nie był zupełny OT, to dodam, że czekam na bambusowy prefold little gumnut - zobaczymy jak się sprawdzi, o, taki jak ten:
![]()
Ostatnio edytowane przez libra ; 11-09-2011 o 16:22
Mamoani wydaje mi się, że te przecieki są zależne jedynie od typu pieluchy i sposobu zakładania. Itti bitti jest wąskie w kroczku i zakładasz je tak by idealnie przylegało w kroku. Natomiast kieszonki np. chinki są sporo szersze od itti bitti i je zakładasz tak, że one bardziej zatrzymują się na na tych fałdkach na udkach niż ściśle w kroczku. Mój młody jak tylko leżał i machał nogami też tak miał, kieszonki mu się rolowały na krawędziach i przecieki w nich były.![]()
Czy sa jeszcze jakies wkłady dobre i cenowo ponizej 20 zł?
Jacuś 23.04.2011
Martynka 21.09.1998
Ja używałam już różnym wkladów ale takich super chłonnych jak uszyła mi Daria z Mio Unico nie widzialam dotąd. Zamówilam ich już chyba z 10 sztuk bo są rewelacyjne - grube, bardzo chlonne, nie schną tak szybko jak mikrofibra - są z frotki bawelnianej - ale calkiem nieźle im idzie. Używam je do wszystkich kieszonek, głównie do Babyetty - bo to nasze ulubione, ale i też do FB i do Knickernappies i pasują. Polecam. No i cena bardzo przystepna.