Pokaż wyniki od 1 do 20 z 29

Wątek: zagraniczne spostrzeżenia na temat noszenia

Mieszany widok

Chustomanka Awatar jadorota
    Miejscowość
    Wielkopolska

Domyślnie

A mogę trochę OT zapodać?

Chciałabym dowiedzieć się od Ciebie kilku szczegółów na temat spania z dzieckiem pod namiotem. W zesżłym rok byłam z synkami, ale to już starszyzna. Ten rok odpuszczam, bo Maniek ma dopiero 2 miesiące, ale za rok marzy mi się namiot właśnie Jak to się sprawdza z małym dzieckiem. Opowiesz?
    Dorota i trzech muszkieterów '03, '05, '11

Chustomanka Awatar marlei
    Miejscowość
    Poole, UK

Domyślnie

Ja w UK na stale, widzialam moze 2 mamy - o jednej - w elastyku pisalam tu juz kiedys, ze gorzej niz w wisiadle. Druga pamietam z czasow, kiedy bylam jeszcze w ciazy nie mam pojecia w czym nosila

A reakcje - (prawie) zawsze bardzo pozytywne, chyba poza najblizszymi - tesciami - na poczatku, bo teraz tez jest superLudzie mnie zaczepiaja i mowia, ze suuper, ze maly wyglada tak komfortowo, a i jakies historie z dziada pradziada sie trafiaja
    Iwona - mama Hugo (29 wrzesien 2010)
    Doula
    Doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®

Domyślnie

tydzien w Chorwacji: jedna Niemka noszaca w Beco, manduca widziana z daleka i kilka BB przodem do swiata u turystow-polakow niestety. Sami Chorwaci chyba nie nosza choc podoba im sie i zaczepiaja jak juz zauwaza ogolnie musze przyznac, ze noszenie przegrywa konkurencje z nasza sucza bo to ona wszystkich w tym klimacie w szok wprawia a najwyzej jak ich odetka to zauwazaja dziecia na plecach

Chustomanka Awatar Anntenka
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marta-la Zobacz posta
    miło że na Węgrzech też noszą - stronka znaleziona dzięki fb http://www.mei-tai.hu/
    My będziemy w lipcu w Hajduszoboszlo to zrobimy promocję Didkowej Katji zapewne bo tylko tą mam krótką do plecaków a ostatnio maltretuję ją niemiłosiernie
    szyjąca mama Dawida (25.01.2007) i Milana (09.11.2009)
    TulliMY Mei Tai - zapraszam - Mei Tai Miękkie Nosidełka dla Dzieci oraz Chustowe Metamorfozy

Najgorzej jak się coś komuś wydaje

Chustomanka Awatar Malina

Domyślnie

W uk ludzie nosza, na pewno w Londynie.
    W chustach, pouchach, MT, ergo, wisiadlach (tych cholernie duzo niestety, i przodem do swiata)
    W Italii moja szwagierka nosila, w czyms w rodzaju poucha/torby na dziecko.

Generalnie wszyscy podchodza do tematu bardzo ok, co jakis czas mnie ktos zaczepia, by sie dowiedziec, gdzie kupilam takie fajne cos do noszenia dziecia
    http://www.przytulmniemamo.pl/

Malinowka wrzesien 2009

Chustoguru Awatar Karo.
    Miejscowość
    mazowieckie

Domyślnie

W Stanach - przynajmniej tam gdzie mieszkałam - najczęsciej Moby Wrap, w którym sama nosiłam. Niestety często byle jak i niestety również przodem do świata (tu mowa o innych, ja bylam dokształcona ). Baby Bjorn też popularne, widziałam też kółkowe, pouche i ergo które w sumie dzięki temu w ogóle odkryłam. Generalnie całkiem sporo tego widziałam.
    Asia - 20.11.2009
    Adaś - 08.03.2012
    Ania - 08.06.2015

Uprawnienia umieszczania postów