Pokaż wyniki od 1 do 20 z 20

Wątek: Ortodoksyjnie wielorazowo:)

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie Ortodoksyjnie wielorazowo:)

Która z Was jest prawdziwym ortodoksem wielorazowym??

Ja myślę, ze u nas to już etap zboczenia, bo poza szpitalem Balbi ( i w planach Drugi) nie nosi nigdy, przenigdy jednorazówek.
    Nie zakupiłam ani jednej paczki (poza dwoma BambooNature do szpitala) jednorazówek i walczę walczę z tym ile się da
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Miałam tak jak przeszliśmy na wielo, czyli jak synek miał pół roku, przez około rok. Później był wyjazd wakacyjny i tam używaliśmy jednorazówek. Teraz w większości wielo, ale jednorazówki też się czasem przydają (my akurat używamy tych eko z rossmanna)

Chustomanka Awatar blabla0
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

jakos tak wychodzi że resztke jednorazowek które na początku używaliśmy oddalismy. w zeszłym roku na wyjezdzie tez wielo, i w podróży 10- godzinnej tez dalismy rade w wielo

Chustoholiczka Awatar pszczoła
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Mam jednorazówki, a w sumie miałam bo oddałam potrzebującym, sobie zostawiając kilka sztuk na jakiś tam wypadek. Ale nie użyłam od wyjścia ze szpitala, czyli od prawie 2 miesięcy.
    Nie wiem, czy to ortodoks, chyba nie, bo na wakacje nie zamierzam wielo targać, a Ci, którzy biora, dla mnie są ortodoksami (to nie jest pejoratywne okreslenie).

Ale mam pytanie obok tematu - na czym polega ekologiczność babydreamów? Mam je, ale jakos wątpię, że sa jednorazówki ekologiczne.
    wspieram w rodzicielstwie

Doradczyni Noszenia ClauWi®
    Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pszczoła Zobacz posta
    Ale mam pytanie obok tematu - na czym polega ekologiczność babydreamów? Mam je, ale jakos wątpię, że sa jednorazówki ekologiczne.
    Ktoś już kiedyś o to pytał, jak znajdę gdzie to jest wyjaśnione, to podlinkuję

i już mam
    http://chusty.info/forum/showthread....l=1#post901628
    Ostatnio edytowane przez Kasia.234 ; 25-05-2011 o 19:07

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

Kupiłam paczkę jednorazówek, kiedy poszłam z młodym do szpitala. Trafiliśmy tam praktycznie z ulicy i ze sobą miałam jedna pieluchę na zmianę. jednorazówki mam do teraz i zakładam czasem, tak z głupia frant, żeby potem nie wyrzucić niezużytych. Ostatnio mąż mi na złość założył młodemu babydreama Cały czas coś mi dziwnie szeleściło i się dziwiłam co to za pielucha się taka zrobiła. Do głowy mi nie przyszło, że to jednorazówka.

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Uprawnienia umieszczania postów