Prawda![]()
Prawda![]()
Agata-mama-Kubusia (18.04.08)
a ja prosiłabym o poradę. Czekam na swojego pierwszego chuścioszka, który urodzi się w połowie sierpnia. Mam już storcha leo marine i zastanawiam się nad kupnem elastyka... tylko nie wiem jak to jest z tą długością czemu wszystkie elastyki są takie długie ? Jak wiązałam storcha 4,6 to wisiał mi spory ogon i martwię się że długość 5,5 będzie znacznie przesadzona... Jak powinno się dobierać długość elastyka ? Aha, dla męża który też chce nosić 4,6 jest w sam raz..
dziewczyny, nie wiem gdzie to umiescic.
jedna dziewczyna na gronie zapytala mnie czy moglabym na jakims pikniku dla ludupoprowadzic kurs wiazania :>
gdzie ja i kurs- ledwo sama motam
wiec oczywista odmowilam, i obiecalam ze zapytam u zrodla czyli tu
czy ktoras by byla zainteresowana?
nie wiem jakie sa warunki i wymogi.
wklejam jej ogloszenie i kontakt do niej.
1.06 w ramach Festiwalu Wisłostrada na Cyplu Czernikowskim w ciagu dnia ma się odbyć dzien dla nowoczesnych rodziców i ich dzieci. W programie mamy coraz wiecej atrakcji (moge przeslac na maila info na temat festiwalu). Zwracam się do Was z zapytaniem czy bylabyscie zaintersowane zrobieniem kursu wiazania chust?
eliza.krakowka@gmail.com
Pola la, moze napisz w dziale Reklama dla sprzedawcow? Gdybym sprzedawala chusty, to chetnie wykorzystalabym taka okazje do zdobycia klientow![]()
Agata-mama-Kubusia (18.04.08)
ja mieszkam na Gocławiu, w sumie to Gocław/Praga Południe, bo na Ostrobramskiej (przy Promenadzie).
Czy w tych okolicach byłaby jakaś pomocna Chustomama, która mogłaby mi doradzić jaką chustę wybrać, no i oczywiście nauczyć wiązać![]()
![]()
![]()
w razie co, to proszę o kontakt na PW.
Będę wdzięczna![]()
Czy znajdzie się jakaś pomocna chustomama z okolic Woli blisko centrum? Chciałabym zacząć nosić moją małą (6 miesięcy jutro kończy) w chuście i potrzebuję pomocy i wsparciaPróbowałam ją nosić niedługo po urodzeniu, ale niespecjalnie jej się to podobało, więc spasowałam. Pewnie robiłam to nieumiejętnie... Niedawno znów włożyłam ją do chusty i jakby lepiej. Ale pewnie nadal nie umiem jej zamotać tak jak trzeba. No i w wyborze chusty pomoc by się przydała...
to i ja sie dopisze Śródmieście sie kłania mam 4 mies. córeczkę o chustach mam zero pojecia dziś dostałam swoją pierwszą chuste - długą wiązaną w paseczki uszytą przez dziewczynę z Bielska Białej
pierwsza próba się juz dziś odbyła na szczeniaczku uczniaczku synkanarazie jak nie wiem co i jak boję się trenowac z Oliwcią żeby mi niedajboże niewypadła
pozdrawiam wszystkie chustomamy
p.s.
(na zdjęciu - jeśli się wkleiło moja chusta jeszcze u starej włascicielki)
Kasia - mama Pawła : 20.04.2005 i Oliwii : 03.02.2009
trochę o nas: http://pawelekiinneskarby.blog.onet.pl/
aha i ma trochę czas ograniczony bo juz 23 czerwca wracam do pracy oczywiście weekendy wolne![]()
no i 12 lipca wyjeżdżam prawdopodobnie w góry więc tam chusta będzie bardzo mi pomocna
Chyba nikt nie może...![]()
No, w każdym razie, dziś odbyłyśmy swój pierwszy spacer w chuścieTrwał dwie godziny i obie wróciłyśmy zachwycone (pomimo tego, że na koniec 20min. spędziłyśmy w sklepie, czekając aż burza przejdzie
). Chyba po prostu pójdę w czwartek do 100 pociech, może tam mnie ktoś poinstruuje
![]()
Ja mieszkam na Mokotowie i chustomaniacy z nas od ponad 3 miesiecy, chodzilam na warsztaty, uczylam sie od kolezanki ktora jest doradca i male pojecie mam wiec chetnie sie spotkam i pomoge w czym bede tylko mogla, na Wole tez moge podjechac byleby dobry dojazd byl
jak cos to pisac na pw![]()
Marta, Warszawa- Saska Kępa/ Grochów
spotkania Klubu Kangura w miarę możliwości w Parku Skaryszewskim. Szybka konsultacja w parku itp, ale NIE nauka od podstaw i to np na 4 tygodniowym. Tak- normalna konsultacja z porządną nauką. wiąże się to z odpowiedzialnością zawodową, nie chcę uczyć po łebkach, mogę skontrolować w parku ale uczyć lepiej w domu.
Bywamy w parku na Grochowie (ten z mega placem zabaw i fontanną) w lumpeksach na Wiatrakuoraz w multibabykinie.
morepig, a na naukę od podstaw to nie ma u Ciebie szans![]()
![]()
![]()
oczywiscie ze jestZamieszczone przez ali
tylko jak pisalam- nie na spacerze, nie w biegu, nie "przy okazji"
wolę jeśli jest to celowe spotkanie, określone wiązania do przerobienia i minimum czasowe jakieś, żebym i ja dobrze pokazała i żeby potem nie było pretensji albo czegoś- a bo morepig nei miał czasu
jak się umawiam to jestem cała "Twoja", przy okazji "tylko" kontroluję kogos kto już coś umie![]()
ja bym bardzo poprosiła kogoś na lekcje od podstawa mieszkam koło pól mokotowskich więc może tam jakies spotkanko?
Małgosia - Bielany (Chomiczówka), też mogę pomóc, szczególnie w kieszonce (podobno mistrzyni kieszonki ze mnie, w chwili obecnej mogę dać pomacać i pomierzyć indio bawełniane i nati oraz lniana kółkową.
Czas-popołudnia lub weekendy.
www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.
Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci