Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: Przodem do świata - czy to możliwe???

Chustonoszka
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Nie pamiętam dokładnie o jakie problemy chodziło, ale na pewno związane z bioderkami. Lekarz - ortopeda koleżance kazał nosić właśnie przodem do świata, i nie ingerować w bioderka (w sensie nie podtrzymywać tak jak się normalnie powinno). Oczywiście nie cały czas, do tego miała szeroko pieluszkować. Zabronił też nosić w chuście w tym przypadku, za to jak wszystko wróci do normy to jak najbardziej chusty polecał, więc te zalecenia nie były spowodowane tym, że był jakimś przeciwnikiem chust.

Chustomanka Awatar madorcia
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

czasem są zalecenia noszenia przodem, i można aczkolwiek nie nosidłach bo taczej mało wygodne dla wszytskich. ja tak miałam z młodym. co nie wykluczało chusty od czasu do czasu, ale generalnie przodem, w specjalny sposób. na rękach.
    chociaż ja starszą nosiałam w wisiadle, (kto wtedy o chustach słyszał?) i ona raz ze faktycznie zadowolona była, a drugie na biodra jej nie wpłynęło. młody z kolei w chustach wyłacznie na biodrze albo na plecach, bo nie chciał patrzeć do tyłu - musiał do przodu i juz, taki tup dziecka, i pozucja brzuch do brzucha absolutnie nie była do przyjęcia.
    Milenka (14.8.2003) i Miłoszek (13.2.2008) - dwa wścieklece...

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

tutaj jak i kiedy nosić przodem na rękach http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...9,1326219.html

w chuście - nie, zresztą to i tak niewygodne
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mayka1981 Zobacz posta
    tutaj jak i kiedy nosić przodem na rękach http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...9,1326219.html

w chuście - nie, zresztą to i tak niewygodne
    Masz na myśli pozycję "jak w fotelu?". Oj, to nasza standardowa pozycja . Tyle tylko, że odchylanie się noszącego do tyłu działało wyłącznie na początku. Potem Miłosz zaczął się sam odginać do przodu i było po sprawie. Ale asekurowany był i jest nadal dość mocno, więc mam nadzieję, że wszystko gra.

Na rękach to na rękach - podtrzymujesz pupę tak, że nic nie wisi . Noszenie przodem w chustach lub nosidłach/wisiadłach to jakieś totalne nieporozumienie w dzisiejszych czasach, kiedy tyle wiadomo na ten temat.

Uprawnienia umieszczania postów