Pokaż wyniki od 1 do 20 z 98

Wątek: Kangurek do oceny - z nowym chuściochem na 3 stronie :)

Mieszany widok

Chustonoszka Awatar traschka
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

kurcze, coraz gorzej mi ten kangurek wychodzi... Pomóżcie! Albo jest niedociągnięty w okolicach karczku, albo jak zaczynam dociągać to mała ląduje strasznie wysoko. I mam problem żeby była równo. Mam wrażenie, że jak zaczynam dociągać jedną stronę to ona się momentalnie na tą stronę przechyla. I nie mogę wyżej nóżek podciągnąć bo mi biust zawadza

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...3b3e1d493.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...b9519cf40.html

mam nadzieję, że widać zdjęcia, bo pierwszy raz wklejam
    Marysia - 5 czerwiec 2011 Moje największe szczęście.

Chusteryczka Awatar wrapsodia
    Miejscowość
    Erlangen Niemcy /czasem Wawa/Jarosław/Klimontów

Domyślnie

Zanim będziesz dokładnie dociągać każdą połę pasmo po pasmie, dociągnij wstępnie obie, aby dziecko było już w miarę symetrycznie przywiązane, a potem dociągaj dokładnie kolejno poły by zniwelować wszelkie luzy. Co do karczku, to czy pamiętasz o tym aby najpierw dociągać połę która przechodzi wewnątrz krzyża na plecach? Może sobie przyblokowujesz połę? Albo luz ucieka ci podczas dokładania dociągniętych pasm, wtedy po dociągnięciu poły jeszcze raz dociągnij krawędz przy karczku i dopiero zawiąż węzeł. Zawsze możesz też po zawiązaniu przy lustrze poprowadzić ten luz palcami przez całą długość krawędzi (ciągniesz za rękawek, potem te krawędź na plecach prowadzisz do przodu do węzła i poprawiasz węzeł).
    Gosia, mama Toli (25/10/2008), dawniej mimezis

Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

ooo...dziękuję ogromnie za wskazówki! Już myślałam, że nikt nie pomoże Rzeczywiście nie pomyślałam o tym, żeby najpierw dociągać połę przechodzącą wewnątrz krzyża z tyłu. A to przecież takie oczywiste I to w zasadzie odnosi się do każdego wiązania... A czy tego materiału ma być na karczku dużo? Może ja go za wysoko naciągam? Co do reszty wskazówek to wydaje mi się, że tak robiłam instynktownie, ale ja jeszcze nie mam wprawy i chyba rzeczywiście w trakcie wiązania trochę materiału mi ucieka. Będziemy próbować wieczorem, choć mała się niecieprliwi jak mama za bardzo się grzebie z wiązaniem

Chusteryczka Awatar wrapsodia
    Miejscowość
    Erlangen Niemcy /czasem Wawa/Jarosław/Klimontów

Domyślnie

Eee nie łatwo na to wpaść samemu, a rzadko znajdziesz tę informacje w instrukcji, ale pisałam o tym parę postów wcześniej, stąd myslałam że o kolejności dociągania pół już wiesz. Co do materiału przy karczku, wyciągnij materiał do wysokości uszu malca, całą reszte naciągnij i wsuń pod pupę dziecka robiąc mu tak jakby majteczki (nawet do pępka). Łatwiej i dokładniej dociąga się sama krawędź i pojedynczy materiał niż zrolowany materiał, zwłaszcza przy karczku. Jak wiązanie wejdzie w krew nie będzie zabierać tyle czasu, a teraz zagaduj, dociągaj chodząc, bujając, pokazując coś malcowi. Jak bardzo się denerwuje, zawiąż szybko aby stabilnie, a jak maluch się uspokoi, to wtedy popoprawiaj
    Ostatnio edytowane przez wrapsodia ; 16-08-2011 o 19:55
    Gosia, mama Toli (25/10/2008), dawniej mimezis

Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

kurcze nie chcę zapeszać, ale kangurek idzie ostatnio całkiem całkiem Znalazłam rewelacyjną instrukcję, może komuś się przyda:
    http://www.szkolachustonoszenia.pl/i...ej-tkanej.html

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

No dobra, nowy chuścioch, nowe podejscie do kangura Z Szelmą jakoś w końcu nie polubiłam się z tym wiązaniem, choć opanowałam je niby dobrze - ale zawsze coś nie grało... Teraz ambitnie próbuję znów, ocenicie? Wkład sześciodniowy:

Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Chusteryczka Awatar malgos
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Jak dla mnie jest i-d-e-a-l-n-i-e , no może tylko ciut niżej bym zawiązała, a tak to bardzo ok! Tylko pilnuj motylków albo je podwijaj do góry "na zakładkę", bo przy ruchach ramion lubi luzować się część chusty przy karku.
    M&M 2006 , M 2009, M 2013, M 2017

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa Tarchomin

Domyślnie

pięknie!

Uprawnienia umieszczania postów